Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Unkarin kulttuuriviikko Oulussa 12.-20.3.

Unkarilainen kulttuuri esittäytyy Oulussa 12.-20. maaliskuuta. Samalla viikolla vietetään myös Oulu-Siófok ystävyyskaupunkisuhteen 40-vuotisjuhlaa ja Oulun Suomi-Unkari Seuran 50-vuotisjuhlaa.  Unkarin kulttuuriviikolla on useita yleisölle avoimia maksuttomia tapahtumia eri puolilla Oulua. Oululaiset ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan unkarilaiseen kulttuuriin.

Oulu10:n näyttelytilassa (Torikatu 10) on esillä unkarilaisen valokuvaajan Gábor Gáspár:n kuvia teemalla ’Suomi unkarilaisin silmin’. Valokuvanäyttely Oulu 10:ssä on avautunut 5.3. Kuvat ovat esillä koko maaliskuun ajan.

Maanantaista 12.3. sunnuntaihin 20.3. saakka Oulun kaupunginkirjastolla on esillä unkarilaisen kirjallisuuden ja Unkaria käsittelevän kirjallisuuden näyttely. Lisäksi kirjasto tekee teemaan liittyviä kirjavinkkauksia facebook-sivujensa kautta.

Tuomiokirkossa on Peter Marosvarin urkukonsertti keskiviikkona 14.3. kello 19. Konserttiin on vapaa pääsy.

Oulun Elokuvakeskuksen elokuvateatteri Studiossa järjestetään keskiviikosta lauantaihin unkarilaisten elokuvien näytöksiä, näytöksiin on vapaa pääsy.  Näytöksissä on englanninkielinen tekstitys. Elokuvat ovat:

ke 14.3. klo 19 Peter Bergendy: The Exam (A vizsga)

to 15.3. klo 19 Attila Till: Kills on Wheels (Tiszta szivvel)

pe 16.3. klo 18.30  Karoly Ujj Meszaros: Liza, the Fox-Fairy (Liza, a rókatündér)

la 17.3. klo 16.30  Árpád Sopsits: Strangled (A Martfüi rém) ja

la 17.3. klo 18.30  Gabor Reisz: For Some Inexplicable Reason (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan).

Elokuvanäytökset järjestetään yhteistyössä Balassi-instituutin eli Helsingin Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen kanssa.

Oulun kansainvälisellä koululla on nukketeatteriesityksiä 20.3. klo 9.30 alkaen. Esityksiä on yhteensä kolme kappaletta, ja ne on tarkoitettu oppilaille. Esiintyjänä on Bence Sarkadi The Budapest Marionettes –teatterista.

Oulun Serviisi huomioi Unkarin kulttuuriviikon ruokatarjonnassaan oululaisille koululaisille.

Oululla on nykyisin kaksi ystävyyskaupunkia Unkarissa. Siófok on ollut Oulun ystävyyskaupunki vuodesta 1978. Suhteen syntymisessä tärkeässä roolissa oli Oulun Suomi-Unkari Seura ja myös Oulun ev.lut.seurakunta. Yhteistyötä on tehtyä monilla eri yhteiskunnan aloilla. Toisen unkarilaisen ystävyyskaupungin Oulu sai kuntaliitosten yhteydessä vuonna 2013 kun Haukiputaan ystävyyskaupungista Szigetszentmiklósista tuli Oulun ystävyyskaupunki. Haukiputaan ja Szigetszentmiklósin ystävyyskaupunkisuhde on solmittu vuonna 1992.

 

Lisätiedot:

suhdetoimintapäällikkö Anneli Korhonen, Oulun kaupunki, p. 044 703 1125
kehittäjäopettaja Pauliina Kanervo, Oulun kaupunki, puh. 050 592 3965
suunnittelupäällikkö Olli Rantala, Oulun kaupunki, puh. 044 703 7559
toiminnanjohtaja Sauli Pesonen, Oulun Elokuvakeskus, puh. 040 5201 797 ja www.oulunelokuvakeskus.fi/oek/ajankohtaista

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista