Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Valtakunnalliset tiernapoikakilpailut 16.-17.11.2019 kiinnostavat - mukana 18 joukkuetta

Tiernakaupunki Oulu

 

Tiernapoikakilpailuun ilmoittautuminen päättyi perjantaina. Kilpailuun on ilmoittautunut 18 joukkuetta. Määrä on maksimissaan, jotta kilpailu voidaan viedä läpi joustavasti ja joukkueiden kannalta tasapuolisesti. Valtaosa joukkueista on Oulun seudulta, mutta joukkueita on myös Helsingistä, Posiolta ja Raahesta. Kilpailun nuorin esiintyjä on iältään 6-vuotias ja iäkkäin 80-vuotias. Tämäkin osoittaa kuinka elävää ja elinvoimaista tiernakulttuuri on. Valtakunnalliset tiernapoikakilpialut järjestetään Oulussa Rotuaarilla 16.-17. marraskuuta.

Kilpailun sarjat ja palkitseminen

Tiernapojat kilpailevat perinne-, yleinen- ja mukaelma -sarjoissa. Mukaelma-sarjassa on odotettavissa mielenkiintoisia toteutuksia. Samoin perinne- ja yleisessä sarjassa käydään tiukkaa kilpailua finaalin pääsystä. Joukkueet ovat panostaneet esityksiinsä, koska Tiernasäätiö on pystynyt jokaisen sarjan palkintosummia kasvattamaan merkittävästi. Tämän ovat taanneet yritykset, jotka ovat halunneet tukea tiernakulttuurin kehittämistä. Jokainen joukkue joutuu tekemään paljon työtä tämän laulunäytelmän musiikin, koreografian, puvustuksen ja tähden vuoksi. Siksi on hienoa, että esiintymisestä voidaan palkita. Tiernasäätiö kiittää yrityksiä Forenom Aparthotelia, Arinaa, Kalevaa, Hoivatiloja, LVI-palvelu Pitkälää, Vesivekiä, Oulun Osuuspankkia ja Insinööritoimisto Rauno Holappaa mahdollisuudesta nostaa jokaisen sarjan palkintoja, niin että voittaja saa 2000, toinen 1000 ja kolmas 500 euroa.

Kilpailun tuomaristo

Tuomaristo kiinnittää arvostelussaan huomion musikaalisuuteen, esiintymiseen ja visuaaliseen ilmeeseen. Laulujen puhtaus on keskeisin kriteeri, mutta myös kiinnitetään huomiota lavan käyttöön, puvustoon, tähteen ja joukkueen esityksen yleisilmeeseen.

Laadukkaat esitykset vaativat vahvan tuomariston. Tänä vuonna tuomariston muodostavat puheenjohtajana Matti Pelo Helsingistä ja jäseninä Maija Kuusisto, Ulla Lassila ja Mikko Salmi Oulusta. Matti Pelo on laulupedagogi. Hän on toiminut mm. Sibelius Akatemiassa laulun opettajana ja Eestin lauluakatemian professorina kahdeksan vuotta, Maija Kuusisto on Oulun Sinfonian intendentti, Ulla Lassila Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija ja Mikko Salmi Oulun kaupungin viestintäjohtaja sekä Tiernasäätiön hallituksen jäsen.

Kilpailupaikka ja -aika

Kilpailupaikkana toimii Rotuaarin aukio ja lava. Kilpailu on haluttu tuoda kaikkien nähtäväksi julkiseen tilaan. Kilpailua voi seurata lyhyemmän tai pidemmän aikaa päivän mittaan ja omien halujensa mukaan. Tiernakaupunki Oulun sydämessä soi tiernalaulut.

Alkukilpailut alkavat lauantaina 16.11. klo 10.00 ja kestävät klo 15.20 asti. Alkukilpailut järjestetään perinne- ja yleisen sarjan joukkueille. Mukaelma-sarjaan ilmoittautui neljä joukkuetta, jotka pääsevät suoraan sunnuntain finaaliin. Sunnuntaina finaalit alkavat klo 11.30, jolloin Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Hänninen avaa finaalipäivän. Hänen jälkeensä on muistotilaisuus, jossa kunnioitetaan Tuure Holopaisen (1943 – 2019) muistoa. Tuure oli Tiernasäätiön perustajia ja ensimmäinen hallituksen puheenjohtaja.  Kilpailun tulosten julkistaminen ja palkintojen jako tapahtuu klo 16.00.

 

Lisätietoja:

Heikki Viertola
Tiernasäätiön hallituksen puheenjohtaja
0400 680871
heikki(at)viertola.net

Tiernakaupunki Oulu

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista