Hartaanselänranta, Oulun asuntomessualue 2025

 

 

 

Hartaanselän­rannoille rakentuu uutta Oulua

 

Hartaanselänranta kattaa alueet Hartaanselän uoman molemmin puolin - siihen kuuluu lännessä mantereen puoleinen Hartaanranta ja idässä Toppilansaareen kuuluva Vaakunakylä lähipuistoineen. Hartaanranta lienee monille oululaisille tuttu punatiilisestä varikkorakennuksestaan. 

Aluetta kokonaisuudessaan kehitetään parhaillaan monipuoliseksi asumiseen painottuneeksi alueeksi, joka istuu suistoon niin kaupunkikuvallisesti, kuin luontoarvoja kunnioittaen. Alueen toivotaan jatkossa palvelevan kaikkia oululaisia ja kytkeytyvän suistossa kulkevaan virkistysverkkoon, samalla täydentäen sitä. Alue toimii vuoden 2025 Suomen asuntomessujen areenana ja alueesta järjestetään suunnittelukilpailu 2019.

 

#hartaanselanranta

 

Hartaan­selän­rannan

ideakilpailun ehdotukset nähtävillä

 

Kilpailun tavoitteena on löytää alueelle idearikas  ja korkeatasoinen kokonaiskonsepti, joka hyödyntää mahdollisuuksien mukaan olemassa olevaa ympäristöä, sekä on teknisesti ja taloudellisesti toteuttamiskelpoinen. Arkkitehtuurikilpailussa kilpailijoiden tehtävänä on ollut esittää Hartaanselänrannan rakentamisesta sellainen vaiheistus, jossa vuonna 2025 alueella järjestettävien asuntomessujen järjestäminen on huomioitu. Kilpailu päättyi 25.10.2019 ja voittaja julkaistaan joulukuussa 2019.

 

Lue lisää ideakilpailusta ja äänestä suosikkiasi!