Hartaanselänranta, Oulun asuntomessualue 2025

 

 

 

 

Hartaan­selän­rannan

ideakilpailu on ratkennut

 

 

Kilpailun voittajaksi valittiin ehdotus nimimerkillä "Hoijakka", jonka  työryhmään kuuluivat MUUAN Oy yhteistyössä Nomaji maisema-arkkitehtien ja käyttämiensä asiantuntijoiden kanssa. Idearikkaassa ja yksityiskohdissaan pitkälle tutkitussa ehdotuksessa Hartaanselänrannan kaupunginosan muodostivat neljä eriluonteista aluetta Varikon vanhoihin tiilirakennuksiin kytkeytyvän selkämuurin suojaan. Varikon vanhasta korjaamorakennuksesta on muodostettu Hartaanrannan puolelle alueen sydän, jonka kulttuuritapahtumat ja muu toiminta luovat yhteisöllistä elämää alueelle ja houkuttelevat kävijöitä koko kaupungista. 

 

 

Lue lisää kilpailusta

 

 

Hartaanselän­rannoille rakentuu uutta Oulua

 

Hartaanselänranta kattaa alueet Hartaanselän uoman molemmin puolin - siihen kuuluu lännessä mantereen puoleinen Hartaanranta ja idässä Toppilansaareen kuuluva Vaakunakylä lähipuistoineen. Hartaanranta lienee monille oululaisille tuttu punatiilisestä varikkorakennuksestaan. 

Aluetta kokonaisuudessaan kehitetään parhaillaan monipuoliseksi asumiseen painottuneeksi alueeksi, joka istuu suistoon niin kaupunkikuvallisesti, kuin luontoarvoja kunnioittaen. Alueen toivotaan jatkossa palvelevan kaikkia oululaisia ja kytkeytyvän suistossa kulkevaan virkistysverkkoon, samalla täydentäen sitä. Alue toimii vuoden 2025 Suomen asuntomessujen areenana ja alueesta järjestetään suunnittelukilpailu 2019.

 

#hartaanselanranta