Hartaan­selän­rannan alueen muistot ja tarinat

Haluaisitko kertoa omia kokemuksiasi, muistojasi tai kuulemiasi tarinoita Hartaanselänrannalta? Tai haluaisitko jakaa vanhoja valokuvia, jotka kertovat jotain kiinnostavaa alueen menneisyydestä? Mikä on sinulle sellaista tärkeää alueeseen liittyvää menneisyyttä, jota haluat nostaa esiin tarinoiden tai valokuvien kautta?

Onko alueella ollut jotain sellaista toimintaa, tapahtumia, ryhmiä tai asukkaita, jotka muistat omasta lapsuudestasi ja nuoruudestasi? Hauskoja sattumuksia, suosikkipaikkojasi, leikkejä, tukinuittoa tai vaikka kalajuttuja? Olitko talkoolaisena Hietasaaren tanssilavalla järjestämässä ohjelmaa tai rakentamassa Hietasaarensiltaa, mitä tapahtui Vaakunakylässä, tiedätkö missä on Merenkävijöiden Maja, olitko töissä Oulun kaupungin Varikolla ja kävit Villa Lipporannan kauniissa toimistossa?

Ole yhteydessä meihin matalalla kynnyksellä, jos haluat jättää omat muistelosi ja ajatuksesi Hartaanselänrannasta. Ole mukana tekemässä Hartaanselänrannasta Oulun kiinnostavin ja kaunein kaupunginosa, jossa menneisyys on osa tulevaisuutta.

Haastatteluja tehdään 3.5.-10.11.2021 välillä. Kevään ja kesän aikana olemme saaneet kerättyä kiinnostavaa ja monipuolista aineistoa aina sota-ajoista nykypäivään. Haastattelujen pääpainotus on tähän mennessä ollut oululaisten lapsuuden muistoissa ja kokemuksissa sodan aikaan ja sen jälkeen 50-60-luvuilla. Kuulisimme näiden ohella mielellämme lisää myös tuoreempiakin muistoja ja tarinoita esimerkiksi siitä, miten alueella on työskennelty ja liikuttu mm. virkistyksen ja vapaa-ajan merkeissä. 

Voit olla meihin yhteydessä muistoihin liittyen sähköpostitse osoitteeseen hartaanselanranta@ouka.fi tai puhelimitse 040-6649374. Haastattelut tekee keväällä ja kesällä Katariina Vuori ja syksyllä Anni Koskela.

Tukkien erottelua Hartaanselän erottelutyömaalla

Tukkien ja pöllien erottelua Hartaanrannan erottelutyömaalla 1950-luvulla. KUVA: Tuovi Nousiainen / Edvard Pääskylän kokoelma / Lusto (Uiton talon rakennushistoriaselvitys)