Ympäristökalusteen suunnittelukilpailu lapsille ja nuorille

Oulun kaupunki järjestää lapsille ja nuorille avoimen ympäristökalusteen suunnittelukilpailun 13.10.2021 - 18.2.2022. Suunniteltava ympäristökaluste suunnitellaan puiston, kadunvarren tai rannan kaltaiseen ulkotilaan. Lasten ja nuorten tarpeiden mukainen ympäristökaluste voi mahdollistaa oleskelun ohella vaikkapa pelaamista tai muuta harrastamista. Ympäristökaluste suunnitellaan Ouluun Hartaanselänrannan asuinalueelle, jossa järjestetään asuntomessut vuonna 2025.

Suunnittelussa on tärkeää ympäristökalusteen soveltuvuus alueelle, tuotteen vahvuudet ja menestystekijät sekä käytännön toteutettavuus. Kilpailutyön toteutustapa on vapaa. Kilpailutyö koostetaan A3-kokoiseksi pdf-tiedostoksi vaakasuuntaan ja siihen voi liittää sekä kuvia että tekstiä. Suunnittelutehtävän ja työn toteutuksen tarkka kuvaus sekä kilpailutöiden arviointikriteerit löytyvät kilpailuohjelmasta (pdf, 1.9 MB). 

Kilpailussa on kolme sarjaa: 1-3lk, 4-6lk ja 7-9lk. Jos koululta on useampia kiinnostuneita osanottajia, koulun tulee tehdä esikarsinta ja opettaja lähettää kilpailuun jokaisesta sarjasta vain yhden työn 18.2.2022 mennessä osoitteeseen kilpailutyot@ouka.fi. 

Kilpailun voittajat julkaistaan 27.4.2022. Jokaisesta sarjasta palkitaan kolme parasta työtä tuotepalkinnoilla. Lisäksi tavoitteena on jatkokehittää yhdestä kolmeen voittanutta työtä kohti mahdollista toteutusta. Kehittäminen tehdään yhdessä Oulun kaupungin asuntomessutiimin, Absentus/Abau Designin sekä voittajatöiden tekijöiden kanssa. 

Havainnekuvaa kaupunkiympäristöstä, jossa mukana luontoa, rakennuksia ja vesistöä.

Arkkitehtuurikilpailun havainnekuva Hartaanselänrannan ranta-alueelta. Kuva: Delta Living Labit

Lisätiedot

Kilpailuohjelma: Ympäristökalusteen suunnittelukilpailu lapsille ja nuorille (pdf, 1.9 MB)

 

Havainnekuva kilpailuohjelmasta

 

Kilpailu julkaistiin Hintta Design day -Webinaarissa 13.10.2021 klo 9.15-11.15

 

Yhteyshenkilöt:

Mervi Uusimäki, mervi.uusimaki@ouka.fi, vuorovaikutussuunnittelija, kilpailusihteeri

Eini Vasu, eini.vasu@ouka.fi, messuarkkitehti,  Oulun asuntomessut 2025