Lukuvuosi 2011 - 2012

Haukiputaan lukion 50-vuotisjuhla 31.8.2011

Ohjelma Jatulissa    

 

Musiikkiesitys lukion musiikkiryhmä
Tervehdyssanat Kullervo Leinonen
Kuvaelma lukion ilmaisutaitoryhmä
Musiikkiesitys lukion musiikkiryhmä
Juhlapuhe Heikki Seppälä
Polkkamasurkka Wanhat 2011
Alumnitervehdykset                       
Kotiseutulaulu  

                     

 

Tervehdyssanat lausui lukion rehtori Kullero Leinonen.
Puheessaan hän loi katsauksen lukion historiaan. Vuonna 1961 Haukiputaan yhteiskoulu laajeni  kahdeksanluokkaiseksi ja ensimmäiset Haukiputaalla lukiota käyvät aloittivat opiskelunsa.
Kolme vuotta myöhemmin heistä 17 valmistui ylioppilaaksi.

Vuonna 1969 lukio irtautui yhteiskoulusta ja muutti nykyiseen rakennukseen. Vaikka rakennus on vain 42 vuotta vanha,  se  tullaan purkamaan kesällä 2012. Uusi lukiorakennus valmistuu kuntakeskuksen länsipuolelle vuoden 2012 aikana.

 

 

Juhlapuheen piti entinen kunnanjohtaja Heikki Seppälä, joka oli Haukiputaan lukion rehtori vuosina 1969 - 1992. Hän muisteli koulun alkuaikoja, jolloin ei ollut nykyisiä teknisiä opetusvälineitä eikä koulun piha ollut täynnä mopoja ja autoja.

Seppälä arvioi puheessaan luokatonta kurssimuotoista lukiota. Yksilöllisyyden korostus näkyy kaikessa yhteisöllisyyden kustannuksella.

Seppälä totesi myös, että Haukiputaan lukio on tarpeeksi suuri ja elinvoimainen säilyttääkseen asemansa tulevaisuudessakin.

 

 

Juhlaan osallistui myös apulaisrehtori Laima Perkone ystävyyskoululta  (Draudziga Aicinajuma  Cesu Valsts Gimnazija) Cesiksestä Latviassa.