Hae meille opiskelijaksi!

HaLussa on sopivasti kaikkea 

Haukiputaan lukio eli HaLu on juuri sopivan kokoinen yleislukio, jossa on tarjolla sekä pienen että suuren lukion parhaat puolet. Opiskelijat ja opettajat tuntevat toisensa, tutustuminen on helppoa ja yhteishenki hyvä. Kouluarki sujuu mutkattomasti. HaLu on kuitenkin niin suuri, että opintotarjonta on monipuolinen. Opiskelijoita meillä on 470, uusia opiskelijoita valitaan 158. 

 

HaLu elää! 

Pakollisten ja valtakunnallisten valinnaisten opintojen ohella tarjolla on kiinnostavia koulukohtaisia opintojaksoja vaeltamisesta luovaan kirjoittamiseen, kansainvälisestä ekskursiosta yliopistoyhteistyönä toteuttavaan geenijaksoon ja lepakoiden tutkimiseen saakka. 

Kansainvälisyys näkyy projekteissa ja tavallisessa kouluarjessa. Esimerkiksi vierailijoiden ja vaihto-opiskelijoiden kanssa voi harjoitella vieraan kielen puhumista “oikeasti”. Valitsemilleen opintojaksoille mahtuu aina mukaan

 

Tulevaisuuden rakentajat 

Haukiputaan lukio on Unesco-koulu: kestävää kehitystä, kansainvälisyyttä ja ihmisoikeuksia edistäviä projekteja toteutetaan opinnoissa, teemapäivien yhteydessä tai omina kokonaisuuksinaan. Yhteistyökumppaneina on mm. toisia kouluja Suomesta ja ulkomailta. HaLu on myös ilmastolukio sekä liikkuva lukio. 

 

Omaa polkua 

HaLussa jokaista opiskelijaa ohjataan yksilöllisesti opinnoissaan – opiskeluhaasteiden kanssa ei tarvitse painia yksin. Ylioppilaskokeiden hienot tulokset kertovat, että halulaiset kykenevät kirimään parhaimpaansa lukio-opintojen aikana. 

Myös opiskelijoiden mahdollinen tavoitteellinen harrastustoiminta, kuten kilpaurheilu, pystytään ottamaan opintojen järjestelyissä huomioon. 

 

Toimiva ympäristö 

Haukiputaan lukio on valmistunut 2013, ja se on alusta alkaen suunniteltu nykyaikaiseen lukio-opiskeluun. Tilat ovat viihtyisiä, itsenäiseen opiskeluun on rauhallisia paikkoja, liikuntasali on tilava. Oman koulun pihassa on myös jalkapallokenttä, luistelukaukalo ja tenniskenttä, laduille ja kuntopoluille pääsee helposti. Jokisuisto ja merenranta tarjoavat niin ikään ulkoilu- ja opiskelumahdollisuuksia. Ympäristömme on terveellinen, turvallinen ja tarkoituksenmukainen – ihanteellinen opiskeluun. 

 

Rauha opiskella 

Haukiputaan lukiossa nuoren on helppo keskittyä kaikkein tärkeimpiin asioihin ja löytää oma paikkansa maailmassa. HaLussa on hyvä olla. 

Haukiputaan lukion esittelyvideo

HaLussa on hyvä olla.