Lisää sivun otsikko

DIG_IT – projekti

Koulumme on osallistunut kaksivuotiseen Erasmus+ -projektiin, jossa on mukana koulut Ruotsista, Belgiasta ja Ranskasta. DIG_IT -projektiin osallistuneet opiskelijat ovat vierailleet kaikissa näissä maissa mutta myös tehneet kovasti töitä koulussa ja kotona projektin teemoihin liittyen.

Tammikuussa saimme muut koulut vieraaksemme, yhteensä 30 opiskelijaa ja 9 opettajaa. Opiskelijat olivat koko viikon perhemajoituksessa ja tutustuivat pohjois-suomalaiseen arkeen. Yhdessä perehdyimme mm. Oulun ja Haukiputaan historiaan, iloitsimme talvitouhuista, vierailimme yliopistolla ja Gamelabissa, StoraEnson paperitehtaalla ja OSAOn Haukiputaan yksikössä, tutustuimme Oulun keskustaan ja Haukiputaan kirkkoon sekä pidimme työpajoja projektin teemoihin liittyen. Avasimme Suomi100-juhlinnan vieraidemme kanssa muistaen samalla eurooppalaisen yhteistyön tärkeyttä. Viikko päättyi onnellisissa mutta haikeissa tunnelmissa yhteiseen juhlaan koululla.

Projekti on avartanut meidän kaikkien maailmaa, lisännyt tietoa ja ymmärrystä sekä antanut upeita kokemuksia. Ennen kaikkea iloitsemme syvien ystävyyssuhteiden syntymisestä ja opiskelijoiden suuresta panoksesta Suomen vierailun järjestelyissä.

Anja Moilanen ja Jukka Vihermaa

 

DIG_IT – PROJEKTIRYHMÄ BELGIASSA LOKAK

UUSSA 2016

Lähdimme sunnuntaiaamuna 9.10. kuuden lennolla Helsinkiin, josta matka kohti Belgiaa alkoi. Saavuimme Belgiaan jo kello 10.45. Ensimmäinen päivä meni Mechelenin kaupungissa kierrellessä ja isäntäperheeseen tutustuessa.

Maanantaina saavuimme yhdessä koululle, josta kävelimme Mechelenin kaupungintalolle ja pääsimme tutustumaan vanhaan torniin ja kaupungin keskustaan. Siellä olikin hyvin vanhoja ja kauniita rakennuksia. Paikallisessa ammattikoulussa pääsimme syömään belgialaisen lounaan: ranskalaisia ja lihakastiketta sekä tietysti majoneesia. Iltapäivän saimme viettää vapaasti joko perheen tai kavereiden kanssa.

Tiistaina meillä oli koulussa aamupäivällä työpajoja koskien Internetin turvallista käyttöä. Ryhmätyöskentely helpotti tutustumista muunmaalaisiin ihmisiin. Lounaan jälkeen vierailimme paikallisella rautatieasemalla, jossa meillä oli opastettu kierros.

Keskiviikkona meillä oli yritysvierailu. Telenet vastaa osaltaan Belgian internet/puhelin-ja televisioyhteyksistä.  Loppupäivä meillä oli vapaata ja useimmat meistä menivätkin ystävien kanssa kaupungille ja saimme maistaa belgialaisia vohveleita.

Torstaina kävimme junamuseossa Brysselissä. Museossa oli tietoa vanhoista rautatieyhteyksistä, junista ja niiden kehityksestä. Iltapäivällä meillä olisi pitänyt olla vielä työpajoja, mutta suunnitelmat muuttuivat ja saimme vapaata aikaa.

Perjantaina koulussa teimme työpajoissa joko pro

jektissa valmistuvaan digitaaliseen peliin tulevien kysymysten kehittelyä, videoita liittyen viikon aikana oppimiimme asioihin tai projektimme avatarien päivityksiä. Illalla kokoonnuimme koululle mukavalle jäähyväisillalliselle yhdessä isäntäperheidemme kanssa.

Lauantaina 15.10. saavuimme kotiin jo viiden aikaan iltapäivällä eli hyvissä ajoin. Matkasta jäi kaikin puolin hyviä muistoja, mutta tietenkin oli mukava palata kotiin.

Eveliina Pölkki, Venla Rantala ja Atte Pietarila

DIG_IT – PROJEKTIRYHMÄ RANSKASSA TOUKOKUUSSA 2017

Viimeinen DIG_IT -projektin kohde: Lounais-Ranskassa sijaitseva pieni kunta Pons 

Matkamme alkoi lauantaina 13.5., jolloin lensimme Oulusta Helsinkiin. Kaikki olivat jännittyneitä ja odottivat mielenkiinnolla, mitä reissu tuo tullessaan. Hotelliyön jälkeen jatkoimme varhain kohti määränpäätämme ja matkan varrella saimme kokea pienen pintaraapaisun Amsterdamista.

Perillä Ponsissa meitä odotti kesä ja isäntäperheet. Maanantaina aloimme työstämään koko viikon kestäviä projektitöitä. Aluksi tunnelma ihmisten välillä oli hieman varautunut, mutta päivän aktiviteettien lomassa jännite alkoi raueta. Tiistai meni kokonaan projektitöiden parissa mutta kerkesimme siinä samalla nauttia hellepäivästä muiden DIG_IT -projektilaisten kanssa. Keskiviikon odotettu seikkailupuisto-/rantapäivä ei sään puolesta suosinut. Pystyimme kuitenkin nauttimaan päivästä sateesta ja kylmästä tuulesta huolimatta. Rohkeimmat uskaltautuivat uimaan meressä, mutta useimmat tyytyivät rantapeleihin ja simpukoiden keräämiseen. Torstai oli toiminnantäyteinen. Kävimme tehtävien lomassa tutustumassa paremmin sateiseen Ponsiin. Illalla koululla oli elämyksellinen konsertti, jossa pääsimme kuulemaan monipuolista taiturointia mukaantempautuvan yleisön kanssa. 

Viimeisenä päivänä projektityöt valmisteltiin loppuun ja muuten vain nautimme viimeisistä hetkistä Ranskassa jo läheisiksi tulleiden uusien tuttavuuksien kanssa. Perjantai-illan läksiäisjuhlassa tarjottiin hyvää ruokaa ja musiikkia. Juhlan loppupuolella hauska tunnelma alkoi muuttua yhä haikeammaksi.

Lauantaina lähdimme paluumatkalle kohti kotia. Väsymyksen ja haikeuden rinnalla olimme kuitenkin kiitollisia kuluneesta viikosta. 

Oona Kujala ja Emilia Pyyny