Haukiputaan lukio

HALU ELÄÄ JA LIIKKUU

Liikkuva opiskelu -tiimin ja Halu elää -tiimin toiminta on kulkenut toisiinsa kietoutuneena lukuvuoden 2019–2020 aikana. 

Kehitä kestävyyttäsi -tapahtuma, jonka ideana oli pyöräillä tai kävellä kouluun, järjestettiin 11. syyskuuta. Samana päivänä opiskelijoille tarjottiin myös hävikkiruoka-aamiainen yhteistyössä paikallisten ruokakauppojen kanssa. 

Vaihtotori järjestettiin 9.–13.12. Ideana oli tuoda itselle tarpeettomia mutta yhä käyttökelpoisia tavaroita kierrätykseen ja käyttöön. 

Välituntiliikuntaa oli tarjolla liikuntasalissa koko lukuvuoden ajan, esim. palloilua ja muita pelejä. 

Opettajia koulutettiin taukoliikunta-asioissa. Opettajat aktivoivat opiskelijoita liikkumaan oppituntien aikana ja niiden välillä. Myös toiminnallisia opiskelumetodeja kehitettiin ja kokeiltiin. 

Koululle on hankittu aktivoivia välineitä, mm. seisomapöytiä, jumppapalloja, jumppamattoja, leuanvetotankoja jne. Välineet on tarkoitettu sekä oppituntien aikana käytettäviksi että opiskelijoiden omatoimiseen liikuntaan välitunneilla ja hyppytunneilla. 

Oppitunneilla käytettiin myös BreakPro-taukoliikuntaohjelmaa muistuttamaan istumisen keskeyttämisestä.  Keskiviikkoisin koulun liikuntasali oli koulutuntien jälkeen opiskelijoiden vapaassa käytössä.  Lukupiiri kokoontui aktiivisesti kerran kuussa. 

Haukiputaan lukion toisen vuoden opiskelijoiden wanhoissa tansseissa ns. oma tanssi -numero on nauttinut perinteisesti suurta suosiota. Tänä lukuvuonna tämä wanhojen itsensä suunnittelema oma tanssi videoitiin ammattimaisesti ja julkaistiin Youtubessa.  

28.2. järjestettiin talvirieha, jossa pelattiin pipolätkää ja laskettiin mäkeä iloisissa tunnelmissa. Tilaisuuden järjesti opiskelijakunnan hallitus. 

Valtakunnalliseen lukuviikkoon osallistuttiin etänä huhtikuussa. 

11.5. osallistuimme valtakunnalliseen Unelmien liikuntapäivä -tapahtumaan poikkeusolosuhteista huolimatta. 

 

Kaisu Mäki, Anna Grubert, Kirsi Nissilä, Juha-Matti Laakko