Lisää sivun otsikko

Kansainvälisyyskurssi

Tänäkin vuonna kan-kurssi lähti perinteikkäästi ulkomaanreissulle. Tällä kertaa kohteeksi oli valikoitunut Islanti, joka on tunnettu hienoista maisemistaan. Isolla 25 oppilaan ryhmällä lähdimme sunnuntaina matkaan Oulusta yöjunalla Vantaalle, josta jatkoimme matkaa lentäen Islantiin. Matka sujuivat joutuisasti ja ongelmitta molempiin suuntiin.

Islannissa päivät kuluivat nähtävyyksiä katsellen ja Reykjanesin ympäristöön tutustuen. Vierailimme Pingvellirin kansallispuistossa (Unescon maailmanperintökohde), jolla on merkittävä rooli Islannin historiassa yhtenä maailman vanhimman parlamentin perustamispaikkana. Vaikuttavimpia kohteita oli Euroopan suurin vesiputous Gullfoss, geoterminen kylpylä Blue Lagoon ja useat muut kulttuurilliset- ja luonnonkohteet. Reykjavikin ulkopuolisiin kohteisiin liikuttiin yksityisellä bussilla, jota kuljetti kokenut islantilainen opas, Stefan. Saimme kuulla useita mahtavia tarinoita liittyen Islannin historiaan sekä nähtävyyksiin. Matkalla ei ehtinyt tulla tylsää hetkeä milloinkaan, aktiivisuus oli ainakin huipussaan joka päivänä. 

Saimme tutustua luontoon myös islanninhevosen selässä sekä laivasta käsin valaankatseluretkellä Atlantilla, jossa näimme noin 40-tonnisen ryhävalaan. Reykjavikissä tutustuimme paikalliseen kulttuuriin vierailuin mm. kansallismuseossa ja kirkoissa. Kalastajahenkinen kaupunki oli näkemisen arvoinen vanhoine rakennuksineen sekä yllättävän eurooppalaishenkisen tunnelmansa ansiosta. 

Omalla vapaa-ajallamme kiertelimme kaupunkia ja kävimme hyvissä ravintoloissa syömässä, josta mieleen jäi herkullinen sienikeitto - jota saimme maistella useaan otteeseen. Matkan aikana tutustuimme toisiimme paremmin ja vietimme yhdessä ikimuistoisia hetkiä. Viikon kestävän aktiivireissun jälkeen rauhallinen koulutyö kelpasi, mutta tätä mahtavaa kokemusta emme vaihtaisi mihinkään.

 

  Janina Näppä ja Anna-Stiina Tajakka