Lisää sivun otsikko

Museoita, merenneitoja ja Euroviisuhuumaa – kansainvälisyyskurssi Kööpenhaminassa

Vuoden kestäneen sinnikkään rahankeräysprojektin jälkeen 16 Haukiputaan lukion kansainvälisyyskurssin opiskelijaa oli viimein 5.5. valmiina suuntaamaan kohti Kööpenhaminaa. Ennen matkaa opiskelijat olivat jo tutustuneet kohdemaahan ja –kaupunkiin eri näkökulmista ryhmätöitä tehden. Mukana matkalla olivat opettajista Varpu Kolehmainen ja Erja Väisänen.

Maanantaista perjantaihin kestänyt matkamme piti sisällään lukemattomia käveltyjä kilometrejä, tanskalaista vieraanvaraisuutta ja ystävällisyyttä, kulttuurinautintoja ja myös Euroviisutunnelmaa. Tutustuimme Kööpenhaminassa Kansallismuseon laajoihin kokoelmiin ja Glyptotek-taidemuseossa pääsimme ihastelemaan mm. ranskalaisten mestarien, Monet`n ja Coubertin, maalauksia. Kurkistimme myös satujen maailmaan H.C.Andersen –näyttelyssä. Kävelykierros Christianiassa oli kummallisuudessaan varmasti monelle mieleenjäävä: elämä boheemissa ja kovin vapaamielisessä kaupunginosassa näytti kovin erilaiselta kuin kotona Haukiputaalla! Vierailimme myöskin Kööpenhaminan eläintarhassa, jossa oli valtavasti nähtävää jääkarhuista leijoniin, samoin tutustuimme hienosti suunniteltuun Akvariumiin.

Pääsimme myös vierailemaan lähes 900 oppilaan yhtenäisperuskoulussa, jossa meidät otettiin todella sydämellisesti vastaan. Paikalliset peruskoululaiset olivat todella avoimen, aktiivisen ja kiinnostuneen oloisia ja kyselivät innokkaasti Suomesta ja Oulun seudun elämästä sekä koulujärjestelmästämme. Jo peruskouluikäiset puhuivat koulussa hyvää englantia. Koululla esittelimme myös kansainvälisyyskurssilaisten hienosti valmisteleman infopaketin Suomesta ja omasta koulustamme. Vaikka tanskalainen koulujärjestelmä paljastui hyvin samankaltaiseksi kuin suomalainen, erona vierailukoulusta mieleen jäi mm. ilmaisen koululounaan puuttuminen.

Matkan ajankohtaa päättäessämme emme tienneet, että juuri tuona toukokuisena viikkona Euroviisut järjestetään Kööpenhaminassa. Euroviisut näkyivät ja kuuluivat katukuvassa: turisteja oli varmasti tavallista enemmän, ja kaupungin keskustassa oli "Euroviisumaili" ja "Euroviisuaukio". Tällä aukiolla olimme mekin seuraamassa semifinaali-iltoina suoria lähetyksiä suurelta screeniltä. Varsinkin torstaina, jolloin Suomi varmisti pääsynsä finaaliin, aukiolla oli paljon ihmisiä ja rento, hyvä tunnelma. Osa ryhmäläisistämme jopa askarteli ison Suomen lipun kannustusta täydentämään!

Vaikka säät eivät viikkoamme suosineetkaan, uskon kurssilaisten muistavan tihkusateen sijasta vaikkapa kauniin tivolin iltavalaistuksessa, kaupungin ystävällisen ja siistin yleisilmeen sekä houkuttelevat shoppailumahdollisuudet. Kiitämme koko opiskelijaryhmää fiksusta ja positiivisesta käyttäytymisestä!            

  Varpu Kolehmainen ja Erja Väisänen