Lisää sivun otsikko

kansainvälisyyskurssi WIENISSÄ 1.5 - 5.5.2017

Haukiputaan lukion kansainvälisyyskurssilaiset suuntasivat aurinkoiseen Itävaltaan, Wieniin. Jo keväällä 2016 25 innokasta opiskelijaa aloittivat rahankeruun autopesun merkeissä, ja lukion toisen vuoden alkaessa rahaa kerättiin lähes koko lukuvuosi mm. leipomisen, Teatterikuopan narikkatyön, makeisten myynnin sekä erilaisten tilaisuuksien tarjoilusta vastaamisen merkeissä.

Matka taittui nopeaa Helsingin kautta Wieniin vappuaattona. Maanantaina saimme heti perille päästyämme todeta, että Wienissä oli kesä jo pitkällä ja lämmin sää helli pohjoisesta tulleita matkustajia. Wienissä kävimme tutustumassa moniin hienoihin paikkoihin; mm. Prater-huvipuistoon, Wienin taidehistorialliseen museoon, MariahilferStraße shoppailukatuun, Schönbrunnin eläintarhaan, kryptoihin sekä saimme nähdä upean konsertin Vienna Residence orchestran esittämänä. Kävimme myös jokiristeilyllä sekä nautimme reissun lopuksi Itävaltalaista perinneruokaa Pürstner-ravintolassa.

Wienistä kotiin tultuamme totesimme, että reissu oli kaikinpuolin erittäin onnistunut ja mahtava kokemus meille kaikille. Haluamme kiittää reissusta opettajia, Haukiputaan lukiota sekä kanssamatkustajia. On mahtavaa, että koulussamme järjestetään tällainen kurssi ja suosittelemme sitä lämpimästi tuleville vuosikurssilaisille.

Linnéa Hautala ja Vilma Seppänen