Lukuvuoden 2017 - 2018 tapahtumia

KATSAUS LUKUVUOTEEN 2017 - 2018

Tänään on päättymässä Haukiputaan lukion 57. lukuvuosi. Lukuvuoteen 2017-2018 mahtuu tuttuun tapaan arkista aherrusta, mutta niiden lomassa on ollut lukuisia tapahtumia ympäri vuoden. Lukuvuoden aikana on ollut myös surua, sillä pitkäaikainen matematiikan ja fysiikan lehtori Esko Immonen menehtyi äkillisesti helmikuun lopussa.

Syyslukukaudella jatkuivat Suomi100-teeman mukaiset tapahtumat. Tapahtumasarja huipentui itsenäisyyspäivän aattona pidettyyn itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlaamme. Juhlassa saimme nauttia uuden opetussuunnitelman mukaisen taiteiden välisen kurssin opiskelijoiden huikean upeasta esityksestä. Tammikuussa vietimme yökoulua, jossa työskenneltiin opettajien ja opiskelijoiden suunnittelemissa erilaisissa työpajoissa. Myös pienemmät tapahtumat kuten MusicLounge ja opiskelijakunnan hallituksen järjestämät teemapäivät ovat rikastuttaneet koulumme arkea ja vahvistaneet yhteishenkeä.

Tänä lukuvuonna pari opiskelijaa osallistui CERNin tiedeleirille, jossa oli opiskelijoita myös muista Oulun kaupungin lukioista. Tästä sekä kansainvälisyyskurssin ja vaelluskurssin matkakertomuksista voitte lukea tarkemmin vuosikertomuksen seuraavilta sivuilta.

Viime vuosina lukiomaailmassa on tapahtunut monia muutoksia. Tänä lukuvuonna lukioväkeä on puhututtanut uudistuva lukiolaki ja valintakoeuudistus. Ylioppilaskirjoitusten sähköistyminen alkaa olla loppusuoralla. Tänä keväänä kirjoitettiin äidinkielen koe viimeistä kertaa kynällä ja syksyllä siinäkin siirrytään digitaaliseen kokeeseen. Samoin fysiikka ja kemia sähköistyvät syksyllä ja matematiikka vielä viimeisenä ensi keväänä.

Lukuvuoden aikana Haukiputaan lukiossa on opiskellut 381 opiskelijaa. Syksyn ylioppilasjuhlassa valkolakin sai 14 uutta ylioppilasta ja tänään lakitetaan 99 uutta ylioppilasta. Lukiodiplomeja on suoritettu musiikissa, kuvataiteessa, liikunnassa ja kirjallisuudessa. Ylioppilaskirjoitusten tulokset olivat hyvät ja laudatureja tuli runsaasti ja lähes jokaisesta aineesta.

Jokainen opiskelija, opettaja ja henkilökunnan jäsen on ansainnut kiitokset ahkerasta ja hyvin tehdystä työstä. Lämpimät kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneille ja stipendien lahjoittajille. Toivotan onnea ja menestystä uusille ylioppilaille uusissa haasteissa. Koulun muille opiskelijoille ja henkilökunnalle toivotan rentouttavaa ja aurinkoista kesää. Elokuun 9. päivänä taas jatketaan.

Sirpa Risteelä