Haukiputaan lukio

KATSAUS LUKUVUOTEEN 2018 - 2019

Tänään on päättymässä Haukiputaan lukion 58. lukuvuosi. Lukuvuoden alussa Haukiputaan lukiossa oli 380 opiskelijaa, joista valkolakin sai itsenäisyyspäivän aattona 8 opiskelijaa ja tänään lakitetaan 103 uutta ylioppilasta. Tänään valmistuvat uudet ylioppilaat ovat ensimmäinen ikäluokka, joka on opiskellut uuden opetussuunnitelman LOPS2016 mukaan. Samoin he ovat ensimmäinen ikäluokka, jonka kaikki ylioppilaskokeet matematiikkaa myöten ovat olleet digitaaliset. Ylpeänä voimme todeta, että tekniikan suhteen ei pahemmin ole ollut ongelmia ja kokelaat ovat saaneet keskittyä näyttämään osaamistaan kokeen aikana. Kolmen vuoden aikana tehty ahkera työ palkittiin loistavalla yo-menestyksellä.

Tämän lukuvuoden teemana on ollut kestävä kehitys ja kiertotalous. Tämä on näkynyt monessa lukuvuoden aikaisessa tapahtumassa. Lukuvuoden ensimmäisenä päivänä opiskelijat ideoivat ryhmissä kilpailuehdotuksia Rotuaarilla järjestettävään ”Maailman pelastava ideakilpailu” –tapahtumaan, josta tuli ensimmäinen sija. Lokakuun yökoulun teemana oli ilmastonmuutos ja mm. iltapalaa valmistettiin kauppojen hävikkiruoasta. Keväällä keittiön väen kanssa yhteistyössä kokeilimme kasvisruokaviikkoa ja roskia on kerätty lähiympäristöstä Unelmien liikuntapäivänä sekä koulun päivänä. Teemavuoden tarkoituksena on ollut herätellä ja valistaa nuoria ilmastonmuutoksesta, sen hidastamisesta ja siihen sopeutumisesta.

Ensi syksynä voimaantulevassa lukiolaissa edellytetään lukioiden ja korkeakoulujen välillä yhteistyötä. Tässä asiassa Haukiputaan lukio otti ensiaskeleet järjestämällä Oulun yliopiston kanssa monitieteellisen yhteistyökurssin, jossa opiskeltiin genetiikan perusteita ja niihin liittyvää perustutkimusta. Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa myös seuraavana lukuvuonna.

Haukiputaan lukiolla on pitkät perinteet kansainvälisyydessä. Tämän kevään kansainvälisyyskurssin matka suuntautui Italiaan ja Sveitsiin. Vaelluskurssin matka puolestaan suuntautui Kevon luonnonpuistoon. Myös opettajat ovat hakeneet kontakteja Euroopasta ja kouluttautuneet teemalla Porukalla pontta oppimiseen. Lisäksi koulullamme on vieraillut opiskelijaryhmä Belgiasta ja oppitunneilla on ollut kansainvälisiä vierailijoita.

Jokainen opiskelija, opettaja ja henkilökunnan jäsen on ansainnut isot kiitokset ahkerasta ja hyvin tehdystä työstä. Lämpimät kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneille ja stipendien lahjoittajille. Toivotan onnea ja menestystä uusille ylioppilaille uusissa haasteissa. Koulun muille opiskelijoille ja henkilökunnalle toivotan rentouttavaa ja aurinkoista kesää. Elokuun 8. päivänä taas jatketaan.

 

 

Sirpa Risteelä

rehtori