Lukuvuosi 2011 - 2012

CESIS

 Viimekeväinen matka ystävyyskaupunkiimme Latvian Cesikseen sai jatkoa syksyllä 2011, kun viisi latvialaista nuorta tuli vastavierailulle lukiomme viiden matkalla olleen opiskelijan luokse. Matkalla oli mukana myös heidän opettajansa, joka vastaavasti majoittui Cesiksessä mukana olleen opettajamme luona.

Koulun aloituksesta oli kulunut aikaa pari viikkoa, kun vieraamme saapuivat. Latvialaiset seurasivat oppitunteja ja kertoivat itsestään ja elämästään Cesiksessä. He tutustuivat myös pesäpallon saloihin. Nuoret kävivät Oulussa seuraamassa ilmakitaransoiton MM-kisojen finaalia koleassa säässä. Perhepäivänä latvialaisilla oli vaihtelevaa ohjelmaa. Perheiden kanssa osa kävi keilaamassa ja ostoksilla, toiset kävivät Nallikarissa tai Koitelilla. Opettaja kävi kollegoidensa kanssa pienellä laivaristeilyllä. Yhteiseksi vierailukohteeksi valitsimme Tietomaan, jossa oli paljon nähtävää ja koettavaa. Laitteiden ja näyttelyiden lisäksi näimme mukaansatempaavan musiikkielokuvan Stomp – maailman rytmi.

Viikko kului kuin siivillä, ja vieraiden oli aika palata kotiin monta kokemusta rikkaampana. Perheissä asuminen antaa monipuolisemman ja henkilökohtaisemman kuvan ihmisten arjesta. Tällainen vierailu on kulttuurivaihtoa parhaimmillaan. Toivottavasti yhteydenpito jatkuu vierailun jälkeenkin.

Merja Lappalainen