Liikuntaluokat

http://www.ouka.fi/oulu/koulutus-ja-opiskelu/erikoisluokat

 

 

Luokat 3-6, hakeminen ja valintakokeet

 

Liikuntaluokat luokilla 3–6 toimivat Kastellin ja Kaukovainion kouluissa. Liikuntatunnit ja kerhot järjestetään koululla tai koulun lähiympäristössä.

Liikuntaluokkien opetuksessa tarjotaan liikunnallisesti taitavalle oppilaalle mahdollisuus liikkua oman taitotasonsa mukaan ja kokea iloa liikunnasta. Toiminnan tarkoitus on edistää lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä monipuolisen ja elämyksiä tarjoavan liikunnan kautta. Tavoitteena on, että oppilas voi liikkua koulupäivän aikana vähintään liikunnan suosituksia vastaavan määrän.

Koulun liikuntatunnit järjestetään opetussuunnitelman mukaisesti ja niiden lisäksi varataan mahdollisuus osallistua kerhotoimintaan. Vuosiluokilla 3–6 liikuntatunteja on 5–6 tuntia viikossa. Liikuntatunnit ja kerhot sijoitetaan lukujärjestykseen siten, että lapsi voi liikkua ohjatusti päivittäin. Lisäksi liikuntaluokkalaiset osallistuvat aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntatapahtumiin ja koululiikuntakilpailuihin.

Kakkosluokkalaisen huoltaja hakee liikuntaluokkatoimintaan Wilmassa ”Hakemukset ja päätökset” -välilehdellä olevalla lomakkeella ”Hakemus erikoisluokkatoimintaan, liikunta 3. lk” 18.1.-1.2.2021. Hakulomakkeeseen merkitään ensisijainen koulu ja mahdollinen toinen vaihtoehto. Mikäli pisteet eivät riitä ensisijaiseen kouluun, huoltaja voi hakulomakkeella rastittaa hyväksyvänsä paikan myös toissijaiseen kouluun.

Alaluokkien valintakoe pidetään ma 15.2.2021 klo 9.30–13 Kastellin monitoimitalolla. Kokoontuminen on klo 9.30 C-salissa sisäliikuntavarusteissa (sisäänkäynti pääovesta, opastus aulasta, B- ja C-salien pukuhuoneet käytettävissä). Valintakoetilaisuutta varten lapsi tarvitsee sisäliikuntavarusteet ja omat eväät. Valintakokeeseen osallistuvat kaikki liikuntaluokalle haluavat oppilaat ja siihen ei lähetetä erillistä kutsua. Oppilasvalinnassa kiinnitetään huomiota oppilaan liikunnallisiin perusominaisuuksiin.

Erikoisluokkapäätökset julkaistaan Wilmassa: tiedot 3. luokalle valituista julkistetaan 15.3.2021. Kirjallisen päätöksen valinneille päätös postitetaan 15.3.2021.

 

Liikunnan opetus urheiluluokilla 7–9, hakeminen ja valintakokeet 2021

 

Kastellin koulu on mukana Suomen Olympiakomitean koordinoimassa valtakunnallisessa urheiluyläkoulutoiminnassa. ​Liikunnan erikoisluokat toimivat 7.–9.luokilla urheiluluokkina Kastellin koulussa. Urheiluluokilla oppilaalle halutaan antaa monipuoliset liikunnalliset perusvalmiudet, kehittää oppilasta taitavaksi liikkujaksi ja parantaa lajikohtaisia taitoja. Urheiluluokan tehtävänä on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä.

7. luokalla liikuntaa on 4 tuntia viikossa, 8. luokalla 6 tuntia ja 9. luokalla 6 tuntia. Em. tuntien lisäksi oppilaan opintoihin sisältyy Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman mukaiset Kasva urheilijaksi -oppisisällöt sekä lajiharjoittelua tukeva ja monipuolisia liikuntataitoja kehittävä kerhotoiminta ja yleisvalmennus. Lisäliikunnan opetus, kerhotoiminta ja yleisvalmennus järjestetään yhteistyössä koulun liikunnanopettajien ja Ouluseutu Urheiluakatemian valmentajien kanssa.

Urheiluluokka on tarkoitettu urheilua tavoitteellisesti harjoittelevalle ja kilpaurheilua harrastavalle ​oppilaalle. Valintakokeessa mitataan oppilaan monipuolisia liikunnallisia taitoja ja valmiuksia. Valintakokeessa käytetään Olympiakomitean suosittelemaa valtakunnallista soveltuvuuskoetta (soveltuvuuskokeen perusosa + lisänäyttö). Lisätietoja: www.ouka.fi/oulu/kastellin-koulu

7. luokalta alkavalle urheiluluokalle haetaan Wilmassa ”Hakemukset ja päätökset” -välilehdellä olevalla​ sähköisellä lomakkeella ”Hakemus erikoisluokkatoimintaan, liikunta 7.lk” 18.1 .- 1.2.2021.

Kaikki 7. luokalle hakevat osallistuvat kaksipäiväiseen valintakokeeseen ke​skiviikkona 17.2. ja to​rstaina 18.2.2021. Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua. Keskiviikkona ​valintakokeessa tarvitaan varusteina sisäliikuntaan sopivat jalkineet, sisäliikuntavarusteet, omat eväät ja vesipullo. Kokoontuminen on Kastellin monitoimitalon C-salissa liikuntavarusteissa klo 8.00 (sisäänkäynti pääovesta, opastus aulasta pukuhuoneisiin klo 7.30 lähtien). Torstain valintakokeen (lisänäyttö) aikataulu ja ohjeet ​päivitetään Kastellin koulun ​sivuille:

www.ouka.fi/oulu/kastellin-koulu

Erikoisluokkapäätökset julkaistaan Wilmassa: tiedot 7. luokalle valituista julkistetaan 26.3.2021. Kirjallisen päätöksen valinneille päätös postitetaan 26.3.2021.

 

 

URHEILULUOKAN VALINTAKOE 2021

 

Kastellin urheiluluokalle järjestettävä urheiluyläkoulun soveltuvuuskoe (osiot ja pisteytys)

Valtakunnallinen valintakoe Kastellin urheiluluokalle:

 

valintakokeen perusosa keskiviikkona 17.2.20201

testiohjeet ja mallisuoritukset www.soveltuvuuskoe.fi
kokoontuminen on Kastellin monitoimitalon C-salissa liikuntavarusteissa klo 8.00 (sisäänkäynti pääovesta, opastus aulasta pukuhuoneisiin klo 7.30 lähtien)

 

valintakokeen lisänäyttöosa (lajitesti tai yleistesti) torstaina 18.2.2021

Lajitestit

Jalkapallo

kokoontuminen klo 7.45 Arina-areenalla
lajivarustus
kesto n. klo 8-11

 

Jääkiekko

paikalla klo 7.30 Raksila 2 jäähalli
varustus: täydellinen jääharjoitusvarustus ja omat pelipaidat: vaalea ja tumma väri mukaan
lajitesti kestää noin klo 10 saakka

 

Lentopallo klo 7.45 – n. klo 10 Kastellin monitoimitalo, A-sali

kokoontuminen Kastellin monitoimitalon pääsisäänkäynnin aulassa klo 7.45
lajivarusteet mukaan

 

Salibandy klo 7.45 – n.klo 11 Kastellin monitoimitalo, B-sali

kokoontuminen Kastellin monitoimitalon pääsisäänkäynnin aulassa klo 7.45
lajivarusteet mukaan

 

Uinti 7.45 – n.klo 10 Oulun uimahalli, Raksila

kokoontuminen klo 7.45 uimahallin aulassa.
uintivarustus, vesipullo + evästä mukaan

 

Yleistesti muille lajeille

aikataulu ja ohjeistus päivitetään kotisivuille viikolla 6