Liikuntaluokat

http://www.ouka.fi/oulu/koulutus-ja-opiskelu/erikoisluokat

 

Luokat 3-6, hakeminen ja valintakokeet


Liikuntaluokat luokilla 3–6 toimivat Kastellin ja Kaukovainion kouluissa. Liikuntatunnit ja kerhot järjestetään koululla tai koulun lähiympäristössä.

 

Liikuntaluokkien opetuksessa tarjotaan liikunnallisesti taitavalle oppilaalle mahdollisuus liikkua oman taitotasonsa mukaan ja kokea iloa liikunnasta. Toiminnan tarkoitus on edistää lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä monipuolisen ja elämyksiä tarjoavan liikunnan kautta. Tavoitteena on, että oppilas voi liikkua koulupäivän aikana vähintään liikunnan suosituksia vastaavan määrän.

 

Koulun liikuntatunnit järjestetään opetussuunnitelman mukaisesti ja niiden lisäksi varataan mahdollisuus osallistua kerhotoimintaan. Vuosiluokilla 3–6 liikuntatunteja on 5–6 tuntia viikossa. Liikuntatunnit ja kerhot sijoitetaan lukujärjestykseen siten, että lapsi voi liikkua ohjatusti päivittäin. Lisäksi liikuntaluokkalaiset osallistuvat aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntatapahtumiin ja koululiikuntakilpailuihin.

 

Kakkosluokkalaisen huoltaja hakee liikuntaluokkatoimintaan Wilmassa ”Hakemukset ja päätökset” -välilehdellä olevalla lomakkeella ”Hakemus erikoisluokkatoimintaan, liikunta 3. lk” 21.1.- 3.2.2020. Hakulomakkeeseen merkitään ensisijainen koulu ja mahdollinen toinen vaihtoehto. Mikäli pisteet eivät riitä ensisijaiseen kouluun, huoltaja voi hakulomakkeella rastittaa hyväksyvänsä paikan myös toissijaiseen kouluun.

 

Alaluokkien valintakoe pidetään ti 11.2.2020 klo 9.30 - 13.00 Kastellin monitoimitalolla. Kokoontuminen on klo 9.30 Kastellin monitoimitalon C-salissa sisäliikuntavarusteissa (sisäänkäynti pääovesta, opastus aulasta, B-ja C-salien pukuhuoneet käytettävissä). Tilaisuutta varten lapsi tarvitsee sisäliikuntavarusteet ja omat eväät. Valintakokeeseen osallistuvat kaikki liikuntaluokalle haluavat oppilaat ja siihen ei lähetetä erillistä kutsua. Liikuntaluokan oppilasvalinnassa kiinnitetään huomiota oppilaan liikunnallisiin perusominaisuuksiin.

 

Erikoisluokkapäätökset julkaistaan Wilmassa: tiedot 3. luokalle valituista julkistetaan 23.3.2020. Kirjallisen päätöksen valinneille päätös postitetaan 23.3.2020.

 

 

Liikunnan opetus urheiluluokilla 7–9, hakeminen ja valintakokeet 2020

 

Kastellin koulu on mukana Suomen Olympiakomitean koordinoimassa valtakunnallisessa urheiluyläkoulukokeilussa. Aiemmin liikuntaluokkina tunnetut erikoisluokat toimivat nyt 7. – 9. luokilla urheiluluokkina Kastellin koulussa. Urheiluluokilla oppilaalle halutaan antaa monipuoliset liikunnalliset perusvalmiudet, kehittää oppilasta taitavaksi liikkujaksi ja parantaa lajikohtaisia taitoja. Urheiluluokan tehtävänä on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä.

 

7. luokalla liikuntaa on 4 tuntia viikossa, 8. luokalla 6 tuntia viikossa ja 9. luokalla 6 tuntia viikossa. Em. tuntien lisäksi urheiluluokan oppilaan opintoihin sisältyy Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman mukaiset Kasva urheilijaksi -oppisisällöt sekä lajiharjoittelua tukeva ja monipuolisia liikuntataitoja kehittävä kerhotoiminta ja yleisvalmennus. Lisäliikunnan opetus, kerhotoiminta ja yleisvalmennus järjestetään yhteistyössä koulun liikunnanopettajien ja Ouluseutu Urheiluakatemian valmentajien kanssa.

 

Urheiluluokka on tarkoitettu urheilua tavoitteellisesti harjoittelevalle ja kilpaurheilua harrastavalle oppilaalle. Valintakokeessa mitataan oppilaan monipuolisia liikunnallisia taitoja ja valmiuksia. Valintakokeessa käytetään Olympiakomitean suosittelemaa valtakunnallista soveltuvuuskoetta (soveltuvuuskokeen perusosa + lisänäyttö).

Katso lisätiedot https://www.ouka.fi/oulu/kastellin-koulu

 

7. luokalta alkavalle urheiluluokalle haetaan Wilmassa ”Hakemukset ja päätökset” -välilehdellä olevalla sähköisellä lomakkeella ”Hakemus erikoisluokkatoimintaan, liikunta 7. lk” 21.1. - 3.2.2020.

 

Kaikki 7. luokalle hakevat osallistuvat kaksipäiväiseen valintakokeeseen keskiviikkona 12.2. ja torstaina 13.2.2020. Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua. Keskiviikkona valintakokeessa varusteina tarvitaan sisäliikuntaan sopivat jalkineet, sisäliikuntavarusteet, omat eväät ja vesipullo. Kokoontuminen on Kastellin monitoimitalon C-salissa liikuntavarusteissa klo 8.00 (sisäänkäynti pääovesta, opastus aulasta pukuhuoneisiin klo 7.30 lähtien). Torstain valintakokeen (lisänäyttö) aikataulu ja ohjeet päivitetään Kastellin koulun kotisivuille: https://www.ouka.fi/oulu/kastellin-koulu

 

Erikoisluokkapäätökset julkaistaan Wilmassa: tiedot 7. luokalle valituista julkistetaan 6.4.2020. Kirjallisen päätöksen valinneille päätös postitetaan 6.4.2020. 

 

URHEILULUOKAN VALINTAKOE 2020

 

Kastellin urheiluluokalle järjestettävä urheiluyläkoulun soveltuvuuskoe (osiot ja pisteytys)

Valtakunnallinen valintakoe Kastellin urheiluluokalle:

 

valintakokeen perusosa keskiviikkona 12.2.2020

 • testiohjeet ja mallisuoritukset https://www.soveltuvuuskoe.fi/
 • kokoontuminen on Kastellin monitoimitalon C-salissa liikuntavarusteissa klo 8.00 (sisäänkäynti pääovesta, opastus aulasta pukuhuoneisiin klo 7.30 lähtien)

 

valintakokeen lisänäyttöosa (lajitesti tai yleistesti) torstaina 13.2.2020

Lajitestit

Jalkapallo

 • kokoontuminen klo 7.45 Arina-areenalla
 • lajivarustus kesto n. klo 8-11

 

Jääkiekko

 • paikalla klo 7.30 Raksila 2 jäähalli
 • varustus: täydellinen jääharjoitusvarustus ja omat pelipaidat: vaalea ja tumma väri mukaan lajitesti kestää noin klo 10 saakka

 

Lentopallo klo 7.45 – n. klo 10 Kastellin monitoimitalo, A-sali

 • kokoontuminen Kastellin monitoimitalon pääsisäänkäynnin aulassa klo 7.45
 • lajivarusteet mukaan

 

Salibandy klo 7.45 – n.klo 10 Kastellin monitoimitalo, B-sali

 • kokoontuminen Kastellin monitoimitalon pääsisäänkäynnin aulassa klo 7.45
 • lajivarusteet mukaan

 

Uinti klo 7.45 – n.klo 10 Oulun uimahalli, Raksila

 • kokoontuminen klo 7.45 uimahallin aulassa.
 • uintivarustus, vesipullo + evästä mukaan

 

Yleistesti muille lajeille klo 7.45- n. klo 11.30, aloitus C-salissa

 • kokoontuminen Kastellin monitoimitalon pääsisäänkäynnin aulassa klo 7.45
 • sisäliikuntavarusteet, vesipullo + eväät