Ajankohtaista - Turvallinen Oulu

< Takaisin

500 nuorta kehittää 50 ratkaisua kaupunkilaisten elämän kipukohtiin Oulussa

 
 
Yhteensä 500 kahdeksasluokkalaista viidestä koulusta eri puolilta Oulua yhdistää voimansa, kun Suomen suurimman ideakilpailun voittanut Gutsy Go jalkautuu kaupunkiin syyskuun alussa.

Nuoret kehittävät yhdessä 50 erilaista luottamusta ja rauhaa vahvistavaa ratkaisua. Kaikki teot kuvataan ja jaetaan ensi-illoissa kaupunkilaisille, sekä sosiaalisessa mediassa kaikille suomalaisille. 

 

Tekoja eri puolilla kaupunkia

Gutsy Go -ideasprinttejä toteutetaan eri puoililla kaupunkia:
 
9.9.–13.9. keskustassa: Myllytullin ja Merikosken koulut
30.9.–4.10. etelässä: Metsokankaan koulu
11.–15.11. pohjoisessa ja idässä: Rajakylän ja Ylikiimingin koulut
 
Tulokset julkaistaan Finnkinon ensi-illoissa koko kaupungille. Ensimmäiset tulokset julkaistaan perjantaina 13.9.  klo 14 ja klo 16. Ensi-illat ovat avoimia kaikille. Koska paikkoja on rajoitetusta, kannattaa ilmoittautua mukaan etukäteen osoitteessa: bit.ly/GutsyRSVP
 
Nuorten tukena operaatiossa ovat oululaiset opettajat ja nuorisotyöntekijät sekä paikalliset yhteistyökumppanit - kärkijoukoissa Oulun Kärpät.
 
“Muistan miltä tuntui, kun 21-vuotiaana tulin valituksi Kärppien kapteeniksi ja muhun luotettiin. Pystyi tekemään asioita mihin ei ollut uskonutkaan että pystyisi. Me Kärpissä uskotaan nuoriin ja seurataan mihin he yhdessä pystyy” kiteyttää puolustaja Lasse Kukkonen
 
“On hienoa, että nuoret toteuttavat ideansa. Teot ovat arvokkaampia kuin puheet. Näin oululaisuus tulee tunnetuksi hyvistä teoista ja vaikuttavasta toiminnasta. Oulussa uskotaan yhdessä tekemiseen, joten haluamme tarjota kaikenikäisille monipuolisia osallistumismahdollisuuksia", kuvailee  kaupunginjohtaja Päivi Laajala.
 
“Kaikilla kaupungeilla on akuutti tarve saada nuorten potentiaali vahvemmin esiin ja osaksi kehitystä, jossa polarisaation uhka vähenee. Gutsy Go tukee tätä tavoitetta antamalla opettajille ja nuorille konkreettisia työkaluja”, kertoo Gutsy Go:n toinen kehittäjä, toimitusjohtaja Aram Aflatuni.

Gutsy Go Oulu toteutetaan Oulussa osana Turvallinen Oulu -hanketta
 
Gutsy Go:n kumppaneita ovat Nuorisotutkimusseura, Lääkäriseura Duodecim, Finnkino, Mielenterveyden keskusliitto, Lastensuojelun keskusliitto ja oikeusministeriö. Menetelmän tavoite on ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja polarisaatiota sekä valtakunnallisesti kouluttaa koko ikäluokka lisäämään yhteiskuntarauhaa.
 
Muissa kaupungeissa tehtyihin nuorten videoihin voit tutustua: www.gutsygo.fi

Jakolinkki