6Aika-artikkelit

< Takaisin

Älykkäämpiä ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja 6Aika-hankkeilla

 

6Aika oli näkyvästi esillä Industry Summit -tapahtumassa 14.-15. toukokuuta. Tapahtuman teemana oli Smarter & Greener Industry.

Industry Summit on oululaisella otteella toteutettu korkeatasoinen yritys- ja elinkeinoelämän tapahtuma. Pohjois-Skandinavian teollisuus- ja cleantech-sektorin päätapahtuma nosti jälleen esille merkittäviä yritysten ja koko alueen kasvuun ja kehitykseen vaikuttavia ajankohtaisia teemoja. Vuoden 2019 Industry Summitissa parannettiin teollisuuden tuottavuutta älykkäillä ja kestävän kehityksen ratkaisuilla. 

Oulun teatterilla etsittiin ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan, kiertotalouteen, jätteiden käsittelyyn ja sivuvirtoihin, tekoälyyn, digitalisaatioon, robotiikkaan, alustatalouteen sekä teollisuuden suurhankkeisiin.

Tapahtumassa esillä olleet 6Aika-hankkeet ovat ajan hermolla. Mukana oli CircHubs - Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset, CircVol - Suurivolyymisten sivuvirtojen ja maamassojen hyödyntäminen kaupungeissa, EKAT Energiaviisaat kaupungit, ROBOREEL - Robotiikasta resilienssiä ja elinvoimaa, IOT - Tulevaisuuden toimijariippumaton dataintegraatioalusta sekä Kasvun ekosysteemit. 6Aika-strategian hankkeita rahoittaa Uudenmaan liitto. 6Aika-hankkeita toteutetaan Suomen kuuden suurimman kaupungin, Espoon, Helsingin, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan alueella.

 

Jakolinkki

Vipuvoimaa EU:lta