Oulun kaupungin kehittämissalkut

Oulun kaupunginhallitus päätti 2010 (7.6.2010 § 347), että kaupungin projektimuotoinen kehittäminen kytketään tiiviimmin kaupunkistrategiaan poikkihallinnollisten kehittämisohjelmien avulla. Valtuustokaudella 2013 – 2017 kehittämisohjelmista luovuttiin ja käyttöön otettiin kaupunkistrategian Oulu 2020 toteuttamis- ja toimenpideohjelmista johdetut kehittämissalkut, joihin on suunnattu valtaosa niistä kehittämisresursseista, joissa hyödynnetään ulkopuolista rahoitusta. Nykyisen valtuustokauden kehittämissalkut päivittyvät kaupunkistrategian Oulu 2026 jatkotyön edetessä. 

Kehittämissalkut ovat:

Näiden lisäksi ovat myös ulkopuolisella osarahoituksella toteutettavat investointihankkeet sekä elinkeinopoliittiset yrityskehityshankkeet.

Oulun kaupungin kehittämissalkut -esite

Hankkeet tietokannassa (valitse kehittämissalkku)

6Aika - Suomen suurimpien kaupunkien yhteistyöstrategia
 

Tutustu kaikkiin Oulun alueen 6Aika-hankkeisiin

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu Sote Labs finalistina Euroopan komission kilpailussa

Oulu Sote Labs on edennyt finaaliin Euroopan komission järjestämässä RegioStars Awards-kilpailussa.

Euroopan komissio palkitsee vuotuisessa RegioStars Awards -kilpailussa hankkeita, joissa kehitetään huippuosaamista ja uusia lähestymistapoja aluekehityksen alalla. Oulu Sote Labs eteni 24:än finalistin joukkoon kilpailukategoriassa terveyspalvelujen nykyaikaistaminen.

Oulu Sote Labs -hankkeessa rakennettiin terveysteknologian ja hyvinvointipalvelujen innovointi-, testaus- ja kehitysympäristö OuluHealth Labs. Se tarjoaa yrityksille todenmukaisen ympäristön tuotekehityksen eri vaiheisiin. Lisäksi se mahdollistaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työssä syntyneiden ideoiden käytäntöön viemisen.

Kehitystyö on tehty yhteistyössä Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Hanke rahoitettiin Euroopan aluekehitysrahasto varoista, rahoittajana oli Pohjois-Pohjanmaan liitto. 

Esikuvana Kaakkurin teknologiaterveyskeskus

”Oulu on terveysteknologian kehitystyössä pitkällä, sillä OuluHealth Labs -hankkeen taustalla oleva idea syntyi Oulun kaupungissa jo vuonna 2008, kun kehitimme teknologiaterveyskeskusta Kaakkuriin. Siellä terveydenhuollon ammattilaiset pääsivät mukaan teknologian kehitykseen. Kun sairaalan uudistamista ryhdyttiin pohtimaan, kehitimme ideaa yhteistyökumppaneidemme kanssa eteenpäin”, kertoo Oulun kaupungin apulaisylilääkäri Eila Erkkilä.

Tänä vuonna RegioStars Awards -kilpailuun lähetettiin 199 hankehakemusta, joista riippumaton raati valitsi kilpailun finalistit 9. heinäkuuta. Muut kilpailukategoriat ovat digitalisaation edistäminenviher- ja rannikkoalueiden yhdistäminen rakennettuun ympäristöön kestävällä tavallaeriarvoisuuden ja köyhyyden torjuminen ja ilmastokestävä kaupunkirakentaminen.

Regiostars 2019-palkintoseremonia pidetään Brysselissä 9. lokakuuta.

Pääset äänestämään ja tutustumaan kilpailuun Euroopan komission sivuilla.

Lisätietoja hankkeesta löydät täältä.

Kuvassa logoja. Hanke rahoitettiin Euroopan aluekehitysrahaston varoista.

Jakolinkki

Oulun kaupungin projektipalvelut

 • Käyntiosoite work Isokatu 9, Oulu
 • Postiosoite postal Sähköposti: projektipalvelut (at) ouka.fi 90015 OULUN KAUPUNKI (Postiosoite: PL 1, 90015 OULUN KAUPUNKI)
 • Puhelin Kehityspäällikkö Sari Matinheikki (Salkkukokonaisuus, ympäristösalkku, infrahankkeet) cell 044 703 2014
  Ohjelmakoordinaattorit cell
  Sari Hyvärinen (Kaupunkikulttuurisalkku, Hyvinvointisalkku, projektien ja salkkujen viestintä) cell 044 703 1317
  Nina Himsworth (Työllisyyssalkku, BusinessOulu) cell 050 5728533

  Juha Sirviö (Digitaalinen agenda -salkku, Oulun Digi) cell 050 569 5281
  work Talouskoordinaattori Anne-Maria Simojoki cell 050 563 4235
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Vipuvoimaa EU:lta