Oulun erityiskoulujen oppilaiden uimaopetus, toimintaohjeet

 

Alakoulut

  • Erityiskoulujen alakoulun oppilaiden kaikki uinnit järjestetään Oulun uimahallissa, Raksilassa. Ryhmästä riippuen joko kahluu- liukumäki- tai monitoimialtaassa. Opetus on ilmainen oppilaille ja avustajille. Lukuvuoden uintien ajankohdat ilmoittaa liikuntapalveluiden Anu Palokangas suoraan kouluille.

  • Mukaan uintikerroille tarvitaan uima-asu, tytöillä uimapuku ja pojilla uimahousut. Mukaan myös pyyhe, pefletti saunaa varten sekä uimalasit. Uimahallilta saa tarvittaessa lainaan uimalaseja.

  • Palvelupisteelle saapuessa tulee ryhmä ilmoittaa palvelupisteeseen ja ilmoittaa oppilaiden ja opettajien/avustajien lukumäärän. Saatte palvelupisteeltä avaimen pukutiloihin. Opettajat sekä avustajat huolehtivat oppilaat puku- ja pesutiloissa. Opetellaan samalla uimahallin sääntöjä, pesut ja saunomiset ilman uima-asua, liikuntaan kävellen, äänenkäyttöä jne.

  • Liikuntapalveluiden ilmoittama uintiaika on vedessä oloaika, huomioittehan että varaatte riittävästi aikaa puku- ja pesutiloissa toimimiseen. Uintiaika on 30 minuuttia.

  • Uimaopettajat ottavat oppilaat vastaan liukumäkialtaassa. Joka ryhmällä tulee olla avustaja(avustajat) koululta mukana altaassa. Jokainen oppilas pyritään ottamaan huomioon omaan uintitasoon nähden. Harjoitteet voivat olla erilaiset ryhmän sisälläkin.

 

Yläkoulut

  • Erityiskoulujen yläkoulun oppilaiden uinninopetukseen voi tiedustella vapaita opetusallasaikoja (tiettyjä uima-aikoja puolenpäivän jälkeen Raksilassa opetusaltaassa/monitoimialtaassa) liikuntapalveluiden Jyrki Hiltuselta 044 703 8043.
  • Ennakoi tiedustelujen ja varausten osalta; ole ajoissa liikkeellä syys- ja kevätlukukauden osalta!
  • Mukaan uintikerroille tarvitaan uima-asu, tytöillä uimapuku ja pojilla uimahousut. Ei shortseja.
  • Saavuttaessa tulee ryhmä ilmoittaa palvelupisteeseen ja ilmoittaa oppilaiden ja opettajien/avustajien lukumäärä. Palvelupisteestä saa koodin jolla kulku portista tapahtuu.
  • Opettajat sekä avustajat huolehtivat oppilaat puku- ja pesutiloissa ja oma opettaja vastaa uimaopetuksesta.

 

Kuljetukset 

Oulun kaupungin alakoulut varaavat itse kuljetuksen liikuntapalveluilta saatujen ohjeiden mukaiseti, yhteyshenkilö kuljetuksissa Anu Palokangas. Oulussa toimivat yksityiset koulut ja yläkoulut järjestävät kyyditykset itsenäisesti.

 

Yhteyshenkilöt

Liikuntapalvelut, Anu Palokangas, anu.palokangas@ouka.fi, 044 703 8049

Liikuntapalvelut, Jyrki Hiltunen, jyrki.hiltunen@ouka.fi, 044 703 8043

Koululiikunta, liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi, 050 574 7048