In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

OULUN KOULUJEN VÄLISET HIIHTOKILPAILUT

Kuivasjärven Auran majalla.
 

HUOLTAJILLE JA HIIHTÄJILLE

1.
Kouluilta kilpailupaikalle ja takaisin koululle on järjestetty oppilaiden yhteiskuljetukset. Kuljetusaikataulu julkaistaan koululiikunnan nettisivuilla. Kilpailupaikalle saavutaan noin tunti ennen ensimmäisen kilpailijan starttia. Parkkialueella kuljetusten purkamisvaiheessa ja paluukuljetusten aikana tulee huomioida usean linja-auton ja henkilöauton liikennöinti alueella. Parkkialueelta siirrytään reippaasti kilpailualueelle.

2. Kilpailunumeroiden luovutus tapahtuu kouluittain majan kahviossa joukkueen johtajalle klo 9.30 alkaen. Opettajat tulostavat lähtöluettelot netistä mukaan kilpailuihin. Tarkistetut, lopulliset lähtöluettelot ovat kilpailupaikan ilmoitustaululla.

3. Pakkasraja on -15 astetta. Rajatapauksissa kilpailun alkua voidaan siirtää tuomarineuvoston päätöksellä. Tiedustelut liikuntasihteeriltä p. 050 574 7048.

4. Lähtöväli on 15-30 sekuntia. Sarjojen välissä voi olla pidempi väli. Sarjan alkuun on jätetty tyhjiä numeroita, mahdollisia viime hetken korjauksia varten.

5. Hiihtäjän kilpailuvalmius on 15 minuuttia, joka tarkoittaa sitä, että 15 min. ennen lähtöluetteloon merkittyä omaa lähtöaikaa, hiihtäjän on oltava lähtöalueen tuntumassa (esim. verryttelemässä) mm. mahdollisia kilpailuun liittyviä viimehetken ohjeita varten.

6. Hiihtokilpailuissa on käytössä koululaisurheilun numerosarja 1-600. Lähtöön asetutaan numerojärjestyksessä, pienimmästä numerosta suurempaan. Väliin voi jäädä käyttämättömiä numeroita tai siellä voi olla isompia numeroita jälki-ilmoittautuneille. Numeroita seuraamalla voit arvioida oman lähdön lähestymistä.

7. Eri kilpailumatkojen opastaulut ovat kilpailureiteillä reittien risteyksissä. Kahden kilometrin reitti on lisäksi merkitty keltaisella Kaleva-merkkausnauhalla.
Kilpailurata kannattaa käydä kiertämässä ennen koulukisoja vaikka vanhempien kanssa yhdessä tai kilpailupäivän aamuna. Kilpailujen aikana lähtö- ja maalialueella hiihtäminen ei ole sallittua.

8. Mahdollisen keskeyttämisen sattuessa, kilpailijan tai opettajan on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa maalin johtajalle. Järjestäjät seuraavat jokaisen kilpailijan saapumista maaliin.

9. Kilpailun jälkeen tarjotaan hiihtäjälle lämmintä mehua Auran -majan ulkopuolella tai kahviossa numerolappua vastaan. Palauta numerolappu solmut aukaistuina toimitsijoille. Kadonneesta tai puuttuvasta numerosta laskutetaan 20 euroa / kappale.

10. Majarakennuksen pesutiloissa on peseytymismahdollisuus.

11. Palkinnot jaetaan sisällä majan kahviossa. Tulosten protestiaika on 10 min., laskettuna tulosten julkaisemisesta ilmoitustaululla. Kaikki tuloksiin liittyvät ratkaisut tehdään kilpailupaikalla tuomarineuvoston päätöksillä.
3.-6. luokan sarjoissa palkitaan kuusi parasta hiihtäjää ja 7.-9. luokan sarjoissa kolme parasta hiihtäjää.

12. Paikalle jääneitä varusteita voi kilpailujen jälkeen kysyä Auran majalta sen aukioloaikojen puitteissa.