OULUN KOULUJEN VÄLISET HIIHTOKILPAILUT
YLEISOHJEITA OPETTAJILLE JA KILPAILIJOILLE


1. Vuosina jolloin Koululiikunta järjestää yhteiskuljetuksen kouluilta kilpailupaikalle ja takaisin koululle maksaa koululiikunta kuljetuskustannukset.  Kuljetukseen ilmoittaudutaan tuolloin Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjestelmässä kisailmoittautumisen yhteydessä. Kisakuljetusaikataulu julkaistaan Koululiikunnan nettisivuilla ennen kisoja.

2. Kilpailijoiden kannattaa ajoittaa saapuminen kisapaikalle noin tuntia ennen koulun ensimmäisen kilpailijan starttia. Parkkialueella kuljetusten purkamisvaiheessa ja paluukuljetusten aikana tulee huomioida usean linja-auton ja henkilöauton liikennöinti alueella. Parkkialueelta siirrytään reippaasti kilpailualueelle.

3. Joukkueenjohtaja/opettaja hakee kilpailunumerot Auranmajan kahviosta. Kilpailunumerot on pakattu kouluittain. Lähtölistat on lähetetty opettajille etukäteen. Tarkistetut, lopulliset lähtöluettelot ovat kilpailupaikan ilmoitustaululla.

4. Pakkasraja on -15 astetta. Rajatapauksissa kilpailun alkua voidaan siirtää tuomarineuvoston päätöksellä. Tiedustelut liikuntakoordinaattorilta p. 050 574 7048.

5. Lähtöväli on 15-30 sekuntia. Sarjojen välissä voi olla pidempi väli. Sarjan alkuun on jätetty tyhjiä numeroita, mahdollisia viime hetken korjauksia varten.

6. Hiihtäjän kilpailuvalmius on 15 minuuttia, joka tarkoittaa sitä, että 15 min. ennen lähtöluetteloon merkittyä omaa lähtöaikaa, hiihtäjän on oltava lähtöalueen tuntumassa (esim. verryttelemässä) mm. mahdollisia kilpailuun liittyviä viimehetken ohjeita varten.

7. Hiihtokilpailuissa on käytössä koululaisurheilun numerosarja 1-600. Lähtöön asetutaan numerojärjestyksessä, pienimmästä numerosta suurempaan. Väliin voi jäädä käyttämättömiä numeroita tai siellä voi olla myös isompia numeroita. Numeroita seuraamalla voit arvioida oman lähdön lähestymistä.

8. Eri kilpailumatkojen opastaulut ovat kilpailureiteillä reittien risteyksissä. Kahden kilometrin reitti on lisäksi merkitty merkkausnauhalla. Kilpailurata kannattaa käydä kiertämässä ennen koulukisoja vaikka vanhempien kanssa yhdessä tai kilpailupäivän aamuna. Kilpailujen aikana lähtö- ja maalialueella hiihtäminen ei ole sallittua.

9. Mahdollisen keskeyttämisen sattuessa, kilpailijan tai opettajan on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa maalin johtajalle. Järjestäjät seuraavat jokaisen kilpailijan saapumista maaliin.

10. Kilpailun jälkeen tarjotaan hiihtäjälle lämmintä mehua Auran-majan ulkopuolella tai kahviossa numerolappua vastaan (säästä riippuen). Palauta numerolappu solmut aukaistuina toimitsijoille. Kadonneesta tai puuttuvasta numerosta laskutetaan 20 euroa / kappale.

11. Majarakennuksen pesutiloissa on peseytymismahdollisuus.

12. Palkinnot jaetaan sisällä majan kahviossa tai majan edessä ulkona (säästä riippuen). Tulosten protestiaika on 10 min, laskettuna tulosten julkaisemisesta ilmoitustaululla. Kaikki tuloksiin liittyvät ratkaisut tehdään kilpailupaikalla tuomarineuvoston päätöksillä. 3.-6. luokan sarjoissa palkitaan kuusi parasta hiihtäjää ja 7.-9. luokan sarjoissa kolme parasta hiihtäjää.

13. Paikalle jääneitä varusteita voi kilpailujen jälkeen kysyä Auranmajalta sen aukioloaikojen puitteissa.

 

Vanhemmat, isovanhemmat ym. muuta kannustajat ovat tervetulleita seuraamaan kisoja.

 

Lisätietoja liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi, 050 574 7048