Liikkuva koulu

Askelpolku -harjoitus

 

Liikkuvassa koulussa on tärkeää

  • oppilaiden osallisuus
  • oppiminen
  • lisää liikettä – vähemmän istumista

Liikkuvissa kouluissa ajatellaan asioita uusilla tavoilla: esimerkiksi istutaan vähemmän, tuetaan oppimista toiminnallisilla menetelmillä, liikutaan välitunneilla ja kuljetaan koulumatkat omin lihasvoimin. Jokainen koulu toteuttaa liikkuvampaa koulupäivää omalla tavallaan.

Koulut saavat tukea alueellisilta ja valtakunnallisilta verkostoilta, joihin kuuluu useita erilaisia lasten ja nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneita toimijoita.

Viihtyisämpiä koulupäiviä syntyy tekemällä yhdessä ja ottamalla oppilaat mukaan suunnitteluun, päätöksentekoon ja toimintaan. Vuorovaikutus ja yhteistoiminnallisuus parantavat usein koulun ilmapiiriä, millä on vaikutuksensa myös koulun työrauhaan, oppilaiden sosiaalisiin taitoihin ja oppimiseen. Liikkuvan koulun rahoituksesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Mitä liikkuva koulu toiminta on-  OPH:n Kirsi Naukkarisen esittely Oulussa keväällä 2023
Liikkuva koulu sivusto

Liikkuva koulu kärkihanke päättyi 

Liikkuvan koulun viimeinen kärkihankekausi päättyi ja jatkamme yhteistyössä koululiikunnan kanssa koulujen aktiivisen toimintakulttuurin kehittämistä. Koululiikunta keskityy aktivoimaan koulujen välistä toimintaa  ja Liikkuva koulu jatkaa koulujen sisäisen toiminnan monipuolistamista. Hyödynnämme ohjelman aikana saatuja hyviä käytänteitä ja panostamme aktiiviseen tiedottamiseen. 

 

 

 

Käyntiosoite
Ouluhallintie 20, 90130 Oulu,

Postiosoite
Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuripalvelut, perusopetus- ja nuorisopalvelut, Koululiikunta/Liikkuva koulu PL 17, 90015 OULU

Puhelin
Liikuntakoordinaattori
Kati Grekula p. 040 656 9610

Liikuntakoordinaattori
Tanja Ylisirniö p. 050 5747 048

Liikkuva opiskelu -koordinaattori
Ismo Miettinen p. 040 578 4465

Sähköposti
etunimi.sukunimi@ouka.fi
Opekoulutuksiin ilmoittaudutaan Sikun koulutuskalenterin kautta