Lisämateriaalia ja linkkejä

Koulujen liikuttajia

 

Koululiikuntaliitto, KLL  on koulujen oma liikuttaja. KLL liikuttaa koululaisia ja opetustyötä tekeviä sekä tuottaa materiaaleja.

Tutustu Koululiikuntaliiton kotisivuihin 

 

Koululiikuntaliitolla on oma sankarit-toiminta joka tuottaa materiaalia mm. taitojen oppimiseen. Sankari-toimintaan pääset tutustumaan Koululiikuntaliiton sivuilla.

Juoksusankarit 

Pallosankarit

Pyöräsankarit

Vesisankarit

Temppusankarit

 

Lajiliittojen materiaaleja koululiikuntaan

 

Lentopalloliitto, Koululentis-videoita ja vinkkejä tuomarointiin

Luisteluliitto, Opi luistelemaan-videoita

Suomen Olympiakomitea haluaa luoda liikunnan avulla lapselle hyvän päivän, jossa toteutuvat innostus, monipuolisuus ja -lajisuus, paljon liikettä ja leikkiä selä terveelliset elämäntavat.

Lue lisää Olympiakomitean Lasten liikkeestä.

Suomessa toimivat lajiliitot tuottavat paljon materiaaleja myös suoraan koulujen käyttöön. Voit tutustua eri lajiliittojen toimintaan ja materiaaleihin lajiliittojen kotisivujen kautta.

 

SUEKin kotisivujen listauksesta löytyvät niin Suomen kansalliset lajiliitot kuin myös kansainväliset lajiliitot. 

UKK-istituutti tuottaa tietoa liikunnasta terveyden edistäjänä ja toimintakyvyn ylläpitäjänä. UKK-instituutin kotisivuilta löytyvät myös omat osionsa koululaisten liikuntaan ja liikuntaan koulupäivän aikana.

Tutustu UKK-istituutin kotisivuihin.

 

TEKO- Terve koululainen on hanke, jonka tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten liikuntavammoja ja vapaa-ajan tapaturmia sekä edistää liikkumista koulussa ja vapaa-ajalla. Hanke tuottaa tietopaketteja, käytännönläheisiä materiaaleja ja toimintamalleja, jotka tukevat terveellistä ja turvallista liikuntaa. materiaalit ovat maksuttomia ja vapaasti käytettävissä.

Tutustu Terve koululainen -hankkeen kotisivuihin. 

 

Lasten ja nuorten liikuntaindikaattorit

Lasten ja nuorten liikunnan tietokanta on palvelu johon on koottu keskeiset indikaattorit kouluikäisten lasten ja nuorten liikunnasta, liikunnan edistämisestä ja fyysisestö toimintakyvystä. 

Tutustu indikaattoreihin Lasten ja nuorten liikuntaindikaattorit sivustolla.