"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu hakee alakoululaisia uutisankkureiksi Oulun Lasten uutisiin

Oulu lapsiystävällisenä kaupunkina haluaa kertoa entistä paremmin lapsille Oulussa tapahtuvista ja lapsia kiinnostavista asioista. Siksi Oulu on päättänyt lähteä tuottamaan Oulun Lasten uutiset -uutislähetyksiä. Uutislähetyksiä julkaistaan jatkossa muutaman kerran vuodessa.  

Oulun Lasten uutiset etsii nyt toukokuun ensimmäiseen lähetykseen uutisankkureiksi 5.-6.-luokkalaisia lapsia. Uutisankkureiksi valitaan 2-3 lasta hakemusten perusteella. Uutisankkuriksi voi hakea täyttämällä hakulomakkeen 20.4. klo 12 mennessä yhdessä huoltajan kanssa. Hakulomakkeen pääsee täyttämään tästä linkistä. 

Valittujen lasten kanssa järjestetään kaksi suunnittelutapaamista huhti-toukokuussa. Uutislähetys kuvataan toukokuun alussa. Molemmat tapahtuvat koulupäivän aikana Oulu10:n studiossa (osoitteessa Torikatu 10).

Valitut lapset toimivat uutisankkureina toukokuussa julkaistavassa ensimmäisessä Lasten uutiset -lähetyksessä. Heidän osallistumisestaan myös syksyllä kuvattaviin uutisiin sovitaan erikseen, ja tarvittaessa järjestetään uusi haku.   

Oulun Lasten uutiset on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille lapsille, ja uutiset kertovat Oulussa tapahtuvista asioista. Lasten uutisia voi katsoa Youtube-lähetyksenä kuka tahansa päiväkodeissa, kouluissa ja kodeissa. Tavoitteena on, että lapset katsovat uutiset esimerkiksi omassa koululuokassaan oman opettajan johdolla ja toivottavasti innostuvat samalla seuraamaan muitakin uutisia vapaa-ajallaan.

Oulun Lasten uutiset julkaistaan toukokuun lopulla ennen koulujen kesälomien alkua, ja ne ovat katsottavissa rajoitetun ajan. Uutisista kerrotaan tarkemmin lähempänä julkaisuajankohtaa.  

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.