Lukioon hakeminen

Lukiokoulutukseen haetaan valtakunnallisessa perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa Opintopolku-palvelussa osoitteessa: www.opintopolku.fi. Hakuaika syksyllä 2023 alkaviin opintoihin on 21.2. - 21.3.2023.

Yleinen lukioon pääsyn edellytys on suoritettu peruskoulun oppimäärä. Opiskelija valitaan hänen ensimmäiselle sijalle asettamaansa lukioon, mikäli keskiarvo/pisteet riittävät.

Jos lukioon on enemmän hakijoita kuin täytettäviä opiskelijapaikkoja, opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen äidinkielen, toisen kotimaisen kielen, vieraitten kielten, uskonnon tai elämänkatsomustiedon, historian, yhteiskuntaopin, matematiikan, fysiikan, kemian, biologian, terveystiedon ja maantiedon arvosanojen keskiarvon osoittamassa järjestyksessä.

Erikoislukioiden (Kastellin urheilulukio, Madetojan musiikkilukio ja Oulun Lyseon lukion IB-ohjelma) opiskelijavalinnassa otetaan päättötodistuksen arvosanojen lisäksi huomioon pääsykoepisteet ja lisänäytöt. 

Keskiarvorajat Oulun lukioihin vuosina 2020 - 2023 (pdf)
 

Yhteishaun tulokset kesäkuussa

Päätös opiskelijoiden ottamisesta lukioon julkistetaan torstaina 15.6.2023. Yhteishaun tuloksesta ilmoitetaan hakijoille sähköpostilla. Ne lukioon valitut kerrotaan koulun kotisivuilla, jotka ovat antaneet siihen yhteishaussa luvan.

Lukiopaikka otetaan vastaan Oma Opintopolku -palvelussa tai ilmoittautumalla omaan lukioon hyväksymiskirjeessä annettujen ohjeiden mukaisesti, kuitenkin viimeistään torstaina 29.6.2023.


Lisätietoja lukioon hakemisesta saa peruskoulujen opinto-ohjaajilta. Yhteystiedot löytyvät peruskoulujen kotisivuilta.