In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Taiteen perusopetus Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on tavoitteellisesti etenevää taidekasvatusta, joka jakautuu yleiseen ja laajaan oppimäärään. Taiteen perusopetus on koulun ulkopuolista ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua taidekasvatusta. Se antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään sekä hakeutua alan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Oulun kaupungin ylläpitämät taiteen perusopetusta antavat oppilaitokset:

Oulun konservatorio järjestää taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän mukaista opetusta sekä musiikkialan ammatillista koulutusta. Musiikin varhaiskasvatusta annetaan alle kouluikäisille lapsille.
Oulun konservatorion kotisivut


Oulun taidekoulu antaa valtakunnallisten opetussuunnitelmien mukaista taiteen perusopetusta 4 – 20-vuotiaille visuaalisen taiteen, esittävän taiteen ja tanssitaiteen linjoilla. 
Oulun taidekoulun kotisivut


Oulu-opiston Kiiminkijoen yksikössä annetaan taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaista opetusta musiikissa, tanssissa, teatteritaiteessa, kuvataiteessa ja käsitöissä. Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetuksessa korostuu taiteidenvälisyys. 
Oulu-opiston Kiiminkijoen yksikön taidekoulun kotisivut

Oulu-opiston Oulunsalon taidekoulussa annetaan taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille laajan oppimäärän mukaan musiikissa ja yleisen oppimäärän mukaan kuvataiteessa, tanssissa, teatteri-ilmaisussa ja sanataiteessa. 
Oulu-opiston Oulunsalon taidekoulun kotisivut