Ainutlaatuiset Kulttuurikumppanit meitä kaikkia varten

Oulun kaupunki on solminut kulttuurikumppanuussopimukset 15 itsenäisen kulttuuritoimijan kanssa.  Historian ensimmäiset kumppanisopimukset solmittiin vuonna 2006 neljän toimijan kanssa. Nykyisellään mukana on laaja kirjo taidetta; kirjallisuudesta sanataiteeseen, tanssista valokuvaan. 

Kulttuurikumppanit saavat toimintaansa avustusta ja tuottavat kulttuurisisältöjä ja -tapahtumia kaikkien oululaisten ja lähialueiden asukkaiden käyttöön. Kumppanit puolestaan voivat kehittyä itsenäisinä, ammattimaisina kulttuuritoimijoina, suunnitella ja kehittää toimintaansa pidemmällä aikavälillä. 

Oululainen kulttuurikumppanuus on ainutlaatuinen malli Euroopassa ja koko maailmassa. Se on hienovarainen tapa laajentaa kunnallista kulttuuritoimintaa: kaupungin ja kaupunkilaisten käytössä on myös alan ammattilaisten arvokas asiantuntijaverkosto. 

Akseli Klonk

Akseli Klonk on vuonna 1998 perustettu ammattiteatteri, joka on erikoistunut lapsille ja nuorille suunnattuihin nukke- ja välineteatterinäytelmiin sekä työpajoihin. Esityksissä ja työpajoissa hyödynnetään monipuolisesti fyysisen teatterin tekniikoita.

Akseli Klonkin kotisivut

JoJo – Oulun Tanssin Keskus

JoJo – Oulun Tanssin Keskus on pohjoisen Suomen elinvoimainen tanssitaiteen kentällä toimiva ammattitanssin tuotantokeskus, joka tarjoaa kansainvälistä, monilajista tanssitaiteen ohjelmistoa, pääpainon ollessa nykytanssissa. Ohjelmistoon kuuluu myös syksyisin järjestettävä OuDance-festivaali. Tanssitaiteen ammattilaisille JoJo toimii tuotantokeskuksena ja vierailuteatterina sekä tarjoaa kansainvälisiä residenssivaihto-ohjelmia. Lisäksi JoJo tarjoaa kaikille avoimia yleisötyöpajoja. JoJo on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta.

Jojon kotisivut

 

Oulun Taiteilijaseura -63 ry

Oulun Taiteilijaseura edustaa Oulun seudun, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuvataiteilijoita. Seuran taidegalleria, Galleria 5, esittelee nykytaidetta vaihtuvissa näyttelyissä. Lisätietoja: www.galleria5.artoulu.fi.

ARTo on seuran taidelainaamo ja -myymälä, jonka valikoimassa on teoksia alueen taiteilijoilta. Näyttelytila ARTtila esittelee paikallista taidetta vaihtuvissa näyttelyissä. Lisätietoja: www.arto.artoulu.fi.

Oulun Taiteilijaseura -63 ryn kotisivut

 

 

Flow Productions

Flow Productions tunnetaan elämyksellisistä tanssiteoksistaan sekä kotimaisia ja ulkomaisia nykysirkuksen huippuja esittelevästä Flow-sirkus -esityssarjastaan. 

Flow Productionsin toimisto ja kotinäyttämö sijaitsee kulttuuritalo Valveella. Ryhmän taiteellisena johtajana toimii Pirjo Yli-Maunula. Toimintaa rahoittavat Oulun kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus. 

Flow Productionsin kotisivut

Proto ry

Proto ry:n Designtori on muotoilun noutopöytä, jonka sielu on tekijöiden tapaaminen.  Kaupunkimuotoilu luo sillan kansalaisten ja julkisen sektorin saarekkeiden välille. PROTO showroom on paikallisten tuotemerkkien vallankumous, joka muuttaa maailmaa tuote kerrallaan. Yhteiskunnalliset oivallukset syntyvät muotoilun asiantuntijoiden avulla, jotka osaavat löytää ongelman ennen kuin yrittävät ratkaista sen.  Tutustu rohkeasti toimintaamme, sillä muotoilu muuttaa tapasi katsoa maailmaa.

Proto ry:n kotisivut

Oulun Elokuvakeskus ry

Oulun Elokuvakeskus ry. on vuonna 1973 perustettu pohjoissuomalainen elokuva-alan kulttuurijärjestö, jolla on myös valtakunnallisia ulottuvuuksia. Toiminnan tarkoituksena on edistää elokuvataiteen sekä elokuvan historian tuntemusta ja tutkimusta.

Oulun Elokuvakeskuksen kotisivut

Kulttuuriosuuskunta ILME

Kulttuuriosuuskunta ILME on monialainen taiteen ammattilaisista koostuva osuuskunta. ILME toimii yhteisö- ja soveltavan taiteen tuotantokeskuksena oulun seudulla ja järjestää vuosittain kahdenkeskisen taiteen Kehä -festivaalia.  Osuuskunnan palveluihin kuuluvat monitaiteelliset, osallistavat työpajat, taideopetus, teatteriesitykset ja poikkitaiteelliset teokset. Osuuskunta suunnittelee ja toteuttaa erilaisia hankkeita ja tuotteita ja on aina valmis avoimeen monialaiseen yhteistyöhön.

Kulttuuriosuuskunta ILMEEN kotisivut

Oulun Musiikkivideofestivaalit

Festivaalikauden definitiiviseksi päätösjuhlaksi muodostuneet Oulun Musiikkivideofestivaalit ovat audiovisuaalisen kulttuurin juhlaa. Festivaalin ytimen muodostavat kotimaisen musiikkivideokilpailun pääsymaksuttomat näytökset sekä vuoden kiinnostavimmat musiikkielokuvat ja erikoisnäytökset. AV-alan ammattilaisille festivaalit tarjoavat mielenkiintoista ja inspiroivaa ammattilaisohjelmaa seminaarien ja workshoppien muodossa. Iltaisin musiikin ja videon yhdisteleminen jatkuu jatkoklubeilla bilettäen.

Oulun Musiikkivideofestivaalien kotisivut

Oulun juhlaviikot

Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluu Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä.

Oulun juhlaviikkojen kotisivut

Oulu All Star Big Band

Oulu All Star Big Band on Uleåborg Jazz Organisation ry:n hallinnoima
oululaisten musiikkialan ammattilaisten kokoonpano. Vuodesta 2005 toiminut
pohjoisen kokoonpano on saavuttanut suuren suosion big band musiikin
esiintuojana, rohkeasti musiikillisia rajoja rikkovana kokoonpanona ja
uuden big band musiikin tuottajana.

Oulu All Star Big Bandin kotisivut

Pohjoinen Valokuvakeskus

Pohjoinen valokuvakeskus toimii valokuvataiteen edistäjänä ja asiantuntijana Pohjois-Suomessa ja Barentsin alueella. Toimintaan kuuluvat kotimaiset ja kansainväliset valokuvataiteen näyttelyt ja hankkeet. Lisäksi Pohjoinen valokuvakeskus tarjoaa maksutonta asiantuntija-apua valokuvataiteen parissa toimiville ja ylläpitää valokuvataiteen kirjastoa. Galleriatilat, toimisto ja kirjasto sijaitsevat Oulun keskustassa kulttuuritalo Valveella.

Pohjoisen Valokuvakeskuksen kotisivut

Oulun kirjailijaseura ry

Vuonna 2010 perustettu Oulun kirjailijaseura ry on ammattikirjailijoiden yhdistys, jonka jäseniksi voivat hakea kaupallisen kustantajan kautta julkaisseet pohjoispohjalaiset kirjailijat. Yhdistys ylläpitää Oulun kirjallisuuden taloa, vuokraa kirjailijoiden työhuoneita, toteuttaa erilaisia kirjallisuustilaisuuksia, järjestää syyskuussa Uusi kirjallisuusfestivaali -tapahtuman, jakaa vuosittain Botnia-kirjallisuuspalkinnon sekä julkaisee Stiiknafuulia-kirjallisuuslehteä.

Oulun kirjailijaseura ry:n kotisivut

Soiva Siili

Lastenkulttuurin valtionpalkinnon saanut Soiva Siili on vuodesta 1995 toiminut oululainen lastenmusiikkiduo. Muusikot Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela säveltävät, sanoittavat ja levyttävät lastenmusiikkia ja esiintyvät kouluissa, päiväkodeissa, kerhoissa ja erilaisissa lapsille ja perheille suunnattuissa tilaisuuksissa.  Kuusihenkinen orkesteri konsertoi myös pyydettäessä. Soiva Siili järjestää myös työpajoja ja koulutusta. 

Soivan Siilin kotisivut

The Irish Festival of Oulu

The Irish Festival of Oulu värjää Oulun vihreäksi joka syksy. Vuodesta 2006 järjestetty festivaali on kasvanut Pohjoismaiden johtavaksi ja maailman pohjoisimmaksi irlantilaisen kulttuurin festariksi, joka tarjoilee monipuolista ohjelmaa. Valikoimassa on perinteistä irlantilaista musiikkia, teatteria, runoutta, tarinankerrontaa, elokuvia sekä työpajoja ja kursseja esimerkiksi tanssin, musiikin ja improvisaation parissa.

The Irish Festival of Oulun kotisivut

Oulun Sarjakuvaseura

Oulun Sarjakuvaseura ry on vuonna 1980 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on toiminnallaan pitää virkeänä oululaista sarjakuvakulttuuria. Oulun sarjakuvaseura on sarjakuvan harrastajien, piirtäjien ja tutkijoiden yhdistys, joka toiminnallaan pyrkii edistämään sarjakuvan tuntemusta ja kriittistä lukemista sekä parantamaan Pohjois-suomalaisen sarjakuvan asemaa. 

Oulun Sarjakuvaseuran kotisivut