Koiraurheilualueet

Haukkukeidas

Haukkukeidas on Oulun Koirakerhon ja Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen käytössä oleva koulutusalue, joka sijaitsee Oulun Hiirosessa. Alueella on harrastajien käytössä kivituhkapohjainen agilitykenttä, hiekkapohjainen TOKO-kenttä ja nurmipohjainen PK-kenttä.

Koiraladut

Kuivasjärvellä, Auran majan läheisyydessä on 4,8 kilometrin mittainen valaistu koiralatu, jossa voi hiihtää koirien kanssa. Kaakkurin liikuntamaalla on myös koiralatu (1km, 3,7 km ja 5km). Koirien tulee olla kytkettynä hihnaan. Katso hiihtoladut.

Koirahiihto

Koirahiihdon harjoitusvuoroja Kisakankaan, Honkimaan ja Auranmajan laduilla. Liikuntapalvelut on myöntänyt Oulun Palveluskoirayhdistys ry:lle koirahiihdon harjoitteluvuoroja yleisille laduille tulevalle kaudelle. Kaupungin ja seuran edustajien kanssa on yhteisesti sovittu, että käytön valvomiseksi vuorot ovat ainoastaan OPKY:n kilpaileville koirakoille.

Vuoroja on hajautettu eri puolelle Oulua. Harjoittelupaikoilla on kaupungin tiedote vuoroista, ja sen lisäksi ohjaajille jaetaan harjoitteluoikeudesta kertova latuvuorokortti, jota tulee pitää mukana ja se on esitettävä pyydettäessä. Koirat pidetään hallinnassa ladulla ja muilla alueilla ja niiden jätökset kerätään. Ladut ovat harjoitusvuorojen aikana myös muiden kuntoilijoiden käytössä.

Oulun alueen harjoitusvuoroista ilmoitetaan kauden alkaessa.

Kivituhkakentät

Koiraurheiluun soveltuvia kenttiä ovat Hiukkavaaran, Iinatin ja Kaukovainion Ylimaan kentät. Ainoastaan Ylimaan kentälle myönnämme vuoroja, muut kentät ovat vapaassa kuntalaiskäytössä. Katso pallokentät.