Pyöräily

Kuva pyöräbaanasta

Oulu on tunnettu pyöräilykaupunki, jossa kaupunki satsaa pyöräilyyn, jotta ajaminen olisi helppoa niin kesällä kuin talvella.

Hyvä pyörätieverkko, joka kattaa koko kaupungin, sekä tuulta ja pakkasta pelkäämättömät pyöräilijät ovat saaneet valtakunnallista ja kansainvälistäkin huomiota. Väylien tehokkaalla kunnossapidolla varmistetaan se, että kävely ja pyöräily ovat useimmille matkoille aina varteenotettava vaihtoehto – talvellakin.

Pyöräilybaanat ovat leveitä, punaisella asfaltilla päällystettyjä pyöräteitä, joita suuntautuu keskustasta pohjoiseen, itään ja etelään. Oulun baanaverkkosuunnitelman mukaisesti tavoitteena on rakentaa yhteensä 75 km kattava baanaverkko vuoteen 2030 mennessä. Tällä hetkellä valmiina on yhteensä 14 km baanoja. Tarkempi baanaverkkosuunnitelma löytyy Oulunliikenne.fi-palvelusta.

Mopoilu on pyöräteillä pääsääntöisesti kielletty. Mopoille sallitut reitit on osoitettu liikennemerkein. 

930 km
pyöräteitä
14 km
baanoja

Talvikunnossapito

Oulun pyörätieverkko pidetään pyöräiltävässä kunnossa ympäri vuoden. Pyöräväylien talvikunnossapito on jaettu kolmeen luokkaan: Super-luokka, I-luokka ja II-luokka.

Super-luokan mukaiset pyörätiet pidetään helposti pyöräiltävässä kunnossa ympäri vuorokauden. Super-luokkaan kuuluu yhteensä 165 km pyöräteitä Oulun kaupungin ja Kempeleen kunnan alueilla.

Reaaliaikainen kunnossapitotieto löytyy Oulunliikenne.fi-palvelusta.