Ulkokun­toi­lu­puistot ja -portaat Oulussa

Kuusisaaren kuntoilupuisto

Kuntoilla voi ulkonakin!

Ulkokuntoilupuistot ovat kuntalaisten vapaassa käytössä. Puistoissa ei ole talvikunnossapitoa.

Hiirosen fitness-puisto 

sijaitsee Hiirosen urheilupuistossa (os. Urheilupuistontie, 90250 Oulu), Kaukovainion kuntoradan ja Iinatin lenkin kuntoratojen yhteydessä nurmikenttien vierellä.  Fitness-puisto soveltuu eritasoisille liikkujille, myös aktiivikuntoilijoille.

Hollihaan ulkokuntoilupuisto

sijaitsee vehreässä puistoympäristössä, lähellä liikennepuistoa (Rantakatu 19). Puisto on suunnattu laaja-alaisesti kaikille liikkujille.

Kainuunpuiston kuntoilupaikka 

sijaitsee Kaukovainiolla Hiirosenkodin läheisyydessä (Merikotkantie 5, 90250 Oulu). Puiston laitteet on suunnattu ikäihmisille.

Kaakkurin ulkokuntoilupuisto

sijaitsee Kaakkurin liikuntamaalla (os. Pirttilammentie, 90420 Oulu). Puisto soveltuu parhaiten aktiivikuntoilijalle. Puistoa reunustava puuaita soveltuu myös monenlaiseen kuntoiluun. Ulkokuntoilupuiston vieressä on myös kuntoiluportaat.

Kuusisaaren kuntoilupuisto  

löytyy Raatin puoleisesta kärjestä, Kuusisaaren sisäänkäynnin tuntumasta. Kauniissa jokimaisemissa sijaitseva puisto on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman laaja-alaisen käyttäjäryhmän tarpeisiin. 

Pateniemenrannan kuntoilupuisto

sijaitsee Pateniemen rantareitin varrella. Puistossa on ratamallinen osuus sekä perinteistä kuntosaliharjoittelua mukaileva osuus. Paikalle pääsee parhaiten kävellen tai pyöräillen.

Puusepänpuiston kuntoilulaitteet

Myllytullissa sijaitsevan Puusepänpuiston laitteet sopivat parhaiten ikääntyneille. Puiston sijainti on Ainolan päiväkodin pohjoispuolella (Koulukatu 1, 90100 Oulu).

Raksilan liikuntapuistossa

sijaitseva kuntoilupuisto soveltuu ennen kaikkea aktiivikuntoilijoille. Kuntoilupuisto on Ouluhallin (Ouluhallintie 20, 90130 Oulu) pohjoispuolella.

Ritaharjun fitness-puisto

sijaitsee kuntoratasillan kupeessa, Ritaväylän varressa. Ritaharjun kuntoilupuiston yhteydessä on myös kuntoportaat.

Tervaporvarin kuntoilupuisto 

(Koskitie 8, 90500 Oulu) sijaitsee Merijalin rannassa Tuirassa. Kuntoilupuistossa on kehon omalla painolla toimivia, erityisesti ikääntyneille suunnattuja laitteita. Puistoon pääsee helposti rannan kävelyreitiltä.

Virpiniemen kuntoilupuisto

sijaitsee osoitteessa Virpiniementie 548.

Kuntoilupaikkoja löytyy myös kuntoratojen varsilta Lintulasta, Oulunsalon Kisakankaalta, Sankivaarasta ja Rannanperä-Kivikkokankaalta.

Koulujen läheisyydestä löytyy kuntoilupaikkoja esimerkiksi Pöllönkankaalta ja Kaukovainion Tinatieltä.

Liikuntapalvelut vastaa kuntoilupuistojen laitteista ja alueista. Alueiden kunnossapidon hoitaa Oulun Infran ympäristön ylläpitopalvelut.

Hiirosen fitness-puisto

Hiirosen fitness-puisto on yksi Oulun suosituimmista kuntoilupuistoista.