Ulkokuntoilupuistot ja -portaat

Hiirosen fitness-puisto

Ulkokuntosalit ovat kuntalaisten vapaassa käytössä. Puistoissa ei ole talvikunnossapitoa. Tervetuloa treenaamaan!

Heinäpään ulkokuntoilupuisto

Heinäpään ulkokuntoilupuisto sijaitsee Heinäpään urheilukeskuksessa (os. Nuottasaarentie 12) Heinäpään jalkapallohallin sekä kuntoiluportaiden välisellä alueella. Puisto soveltuu laaja-alaisesti erilaisille käyttäjäryhmille, kuten urheilijoille ja muille aikuisille kuntoilijoille. Osassa laitteista on säädettävät vastukset. Kuntoiluportaiden erityisleveä alaosa puolestaan mahdollistaa esimerkiksi joukkuetreenin. Katso video Heinäpään ulkokuntosalista ja  Heinäpään kuntoportaista.

Hiirosen fitness-puisto 

sijaitsee Hiirosen urheilupuistossa (os. Urheilupuistontie, 90250 Oulu), Kaukovainion kuntoradan ja Iinatin lenkin kuntoratojen yhteydessä nurmikenttien vierellä.  Fitness-puisto soveltuu eritasoisille liikkujille, myös aktiivikuntoilijoille. Katso video Hiirosen fitness-puistosta.

Hollihaan ulkokuntoilupuisto

sijaitsee vehreässä puistoympäristössä, lähellä liikennepuistoa (Rantakatu 19). Puisto on suunnattu laaja-alaisesti kaikille liikkujille.

Kainuunpuiston kuntoilupaikka 

sijaitsee Kaukovainiolla Hiirosenkodin läheisyydessä (Merikotkantie 5, 90250 Oulu). Puiston laitteet on suunnattu ikäihmisille.

Kaakkurin ulkokuntoilupuisto

sijaitsee Kaakkurin liikuntamaalla (os. Pirttilammentie, 90420 Oulu). Puisto soveltuu parhaiten aktiivikuntoilijalle. Puistoa reunustava puuaita soveltuu myös monenlaiseen kuntoiluun. Katso video Kaakkurin ulkokuntoilupuiston monista mahdollisuuksista! Ulkokuntoilupuiston vieressä on myös kuntoiluportaat.

Kiiminkipuiston ulkokuntoilupuisto

Kiiminkipuiston ulkokuntoilupuisto ja kuntoiluportaat sijaitsevat entisen Kiimingin urheilukeskuksen alueella. Puisto ja portaat valmistuivat 2022-2023.

Kuusisaaren kuntoilupuisto  

löytyy Raatin puoleisesta kärjestä, Kuusisaaren sisäänkäynnin tuntumasta. Kauniissa jokimaisemissa sijaitseva puisto on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman laaja-alaisen käyttäjäryhmän tarpeisiin. 

Pateniemenrannan kuntoilupuisto

sijaitsee Pateniemen rantareitin varrella. Puistossa on ratamallinen osuus sekä perinteistä kuntosaliharjoittelua mukaileva osuus. Paikalle pääsee parhaiten kävellen tai pyöräillen.

Puusepänpuiston kuntoilulaitteet

Myllytullissa sijaitsevan Puusepänpuiston laitteet sopivat parhaiten ikääntyneille. Puiston sijainti on Ainolan päiväkodin pohjoispuolella (Koulukatu 1, 90100 Oulu).

Raksilan liikuntapuistossa

sijaitseva Kuntoilijanpuiston kuntoilupaikka soveltuu ennen kaikkea aktiivikuntoilijoille. Kuntoilupuisto on Ouluhallin (Ouluhallintie 20, 90130 Oulu) pohjoispuolella.

Ritaharjun fitness-puisto

sijaitsee kuntoratasillan kupeessa, Ritaväylän varressa. Ritaharjun kuntoilupuiston yhteydessä on myös kuntoportaat. Katso videolta Mika Nurmelan vinkit porrastreeniin Ritaharjussa.

Talvikkipuiston kuntoilupaikka

sijaitsee Talvikkipuiston urheilukeskuksen ja keskusleikkipuiston välissä menevän Saniaispolun varressa.  Puisto on suunnattu laaja-alaisesti kaikille liikkujille ja on valmistunut 2023 kesällä.

Tervaporvarin kuntoilupuisto 

(Koskitie 8, 90500 Oulu) sijaitsee Merijalin rannassa Tuirassa. Kuntoilupuistossa on kehon omalla painolla toimivia, erityisesti ikääntyneille suunnattuja laitteita. Puistoon pääsee helposti rannan kävelyreitiltä.

Virpiniemen kuntoilupuisto

sijaitsee osoitteessa Virpiniementie 548. Puistossa on kymmenkunta erilaista välinettä. Lisäksi läheisen opiston pihalla on myös ulkokuntoiluvälineitä.

 

Pienempiä kuntoilupaikkoja

Ulkokuntoilupuistoja pienempiä kuntoilupaikkoja löytyy myös kuntoratojen varsilta esimerkiksi Lintulasta, Metsokankaalta, Oulunsalon Kisakankaalta, Sankivaarasta ja Rannanperä-Kivikkokankaalta. Uusia monitoimikuntoilulaitteita on asennettu Puolivälikankaan, Pyykösjärven, Huuhkajanpuiston, Hovinsuon, Hönttämäen, Laivakankaan ja Kiekonmajan kuntoreittien varrelle.

Koulujen läheisyydestä löytyy kuntoilupaikkoja esimerkiksi Pöllönkankaalta, Koskelasta ja Kaukovainion Tinatieltä.

Liikuntapalvelut vastaa kuntoilupuistojen laitteista ja alueista. Alueiden kunnossapidon hoitaa Oulun Infra -liikelaitoksen ympäristön ylläpitopalvelut.

Porrastreenipaikkoja

  • Kuntoiluportaat Heinäpään urheilukeskuksessa
  • Kuntoiluportaat Kaakkurin liikuntamaassa
  • Kuntoiluportaat Ritaharjun fitness-puistossa
  • Kuntoiluportaat Kiiminkipuistossa
  • Kuntoiluportaat Virpiniemessä
  • Raatin stadionin portaat
  • Pesäpallostadionin portaat Raksilassa

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/kuntoilupuistot