Unelmien liikuntapäivä 10.5. Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Rokuan päiväretki

Koko perheen maksuton luontoretkitapahtuma vuoden 2018 retkikohteeseen Rokualle. Ohjelmassa Nature Ninja Warriors –temppupisteitä lapsille ja lapsenmielisille, opastetut kevään etsiskelyretket ja omatoiminen luontovisaretki nokipannukahveineen. Maksuton kuljetus lättähatulla 100 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle. Paikalle voi tulla myös omalla kyydillä. Ilmoittautuminen: www.lyyti.fi/reg/unelmienliikuntapaivarokualla  

Lisätietoja: www.popli.fi/unelmienliikuntapaiva

Järjestäjät: Oulun kaupungin liikuntapalvelut, Metsähallitus ja PoPLi ry.

Liikunnan Pop up Hietasaaressa klo 10-14

Liikunnallisia tapahtumia koko perheelle Hietasaaren ja Nallikarin alueella. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Purjehdusta
OTPS ry odottaa Seelariin (Puomitie 12) vieraita kylään klo 11-14 tutustumaan purjehdusharrastukseen. Paikanpäällä on mahdollisuus kokeilla kauko-ohjattavia purjeveneitä. Lapset saavat myös kokeilla Optimisti-jollalla purjehdusta ohjaajan kyydissä. Järjestäjä: Oulun Työväen Pursiseura ry.

Ponipiha-duathlon
Harjoitustyylinen juoksu-pyöräily-juoksu -kilpailu kaikille ikäryhmille osoitteessa Vaaskiventie 12. Osuuksien välissä vaihdetaan varusteita. Kaksi matkaa: 600m - 4km - 600m sekä 2km - 8km -2km. Lähtö: nuoret klo 11 ja aikuiset klo 11.30. Omat varusteet. Ilmoittautuminen Oulu Triathlon & cykling ry:n sivuilta. Tapahtuman facebook-sivu. Järjestäjä: Oulun Triathlon & Cykling ry.

Ponitouhuja
Viisi rastia, jotka käydään järjestyksessä läpi. Viimeinen rasti eläinpihan eläimiin tutustelua. Lähtö Ponipihan (Vaaskiventie 12) keltaiselta Aino-tallilta. Järjestäjä: Ponipihan Ponitouhut.

Makkaran paistoa
Tule paistamaan makkaraa Hietasaaren viihtyisälle nuotiopaikalle Rantareitin varrella. Myytävänä myös kahvia ja pannaria. Makkara maksuton 100 ensimmäiselle. Järjestäjä: Oulun Eläkeläiset.

Mölökkyä, ketjunheittoa, lantinheittoa ja tikanheittoa
Oulun Eläkeläiset ry:n kesäpaikan pihalla Vaakselassa, Vaaskiventie 25 on mahdollisuus pelata mölökkyä, kokeilla ketjunheittoa, lantinheittoa ja tikanheittoa. Talossa on tarjolla pannarikahvit hintaan 2 €. Vaaksialassa on myös yleisö-WC ja pihalla parkkipaikkoja.

Opastettu lintukävely
Lähtö klo 10 Johteenkujan länsipään parkkipaikalta (jousiammuntakentän P-paikan vieressä). Kävely ja metsälintujen katselua ja kuuntelua Kutterikujanreittiä Rantakurvin lintutornille, jossa kahlaajien ja vesilintujen katselua. Torniin mahtuu kerralla 4-5 henkilöä. Paluu tornilta samaa reittiä. Kesto noin 1-1,5 h. Järjestäjä: Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys.

Jousiammuntaa
Tule kokeilemaan jousiammuntaa klo 10-14 Hietasaaren jousiammuntakentälle (Johteenkuja). Järjestäjä: Oulun Jousimiehet ry.

Koko perheen futisseikkailu
Lasten ja aikuisten yhteinen futisseikkailu Nallikarin rantahiekalla. Ensin lyhyet treenit ja sitten leikkimielinen lapset vs. aikuiset -ottelu. Tunnin välein klo 10.15, 11.15, 12.15 ja 13.15. Järjestäjät: Peliasento/Janne Husu ja OLS.

Rope skippingiä (hyppynaruhyppely)
Nallikarissa klo 10-12. Rope skipping piste, jossa aikuiset ja lapset pääsevät hyppäämään narua yksin ja yhdessä. Säävaraus. Järjestäjä: Oulun Naisvoimistelijat ry

Lasten temppurata
Nallikarissa klo 10-13. Säävaraus. Järjestäjä: Oulun Naisvoimistelijat ry.

Suunnistusta
Lähtöpaikka Nallikariravintolan läheisyydessä rastilippua katseella etsien. Kaksi rataa. Ensimmäinen rata on perheen pienimmille tarkoitettu rastiralli, jossa ei oteta aikaa, eikä käytetä leimasimia. Radan pituus on 400m ja rastilipulta toiselle on näköyhteys. Toinen rata tarjoaa oikean suunnistuksen ja on noin 2,5km pitkä. Rata kulkee pääasiassa kävelyreittejä ja polkuja pitkin, joten kengät eivät kastu. Rasteilla on leimasimet ja halutessa otetaan aika. Viimeiset kartat jaetaan klo 13.30. Järjestäjä: Vesaisen Pojat ry.

Puistogolfausta
Nallikarin ranta-alueella. Tapahtumapaikalla on koulutettuja ohjaajia ja valmiit rastiharjoitteet, jotka helpottavat toimintaa ensimmäisillä kerroilla. Sopii lapsille ja aikuisille. Aiempaa kokemusta golfin pelaamisesta ei vaadita. Rasteina on kohteisiin lyömistä niin pienenä chip-lyöntinä kuin isomman liikkeen lyöntinä. Tervetuloa tutustumaan golfin saloihin ja hankkimaan kipinä koko elämän kestävälle harrastukselle! Järjestäjä: Oulun Golfkerho ry.

Kalastusta
Kaksihenkisin joukkuein käytävä Street fishing- ja kesäonki-tapahtuma Toppilansaaressa (Huom. Lähtö klo 9.45 Ravintola Nallikarin edustalta).

Tapahtumassa on yksi sarja, jossa mitataan neljä pisintä kalaa (huom. 1 / laji!) ja yhteispituus ratkaisee paremmuuden. Kalat mitataan klo14 jälkeen tapahtumakeskuksessa. Vain lain sallimat sekä paikalliset alamittarajoitukset ylittävät kalat hyväksytään. Nuorille joukkueen jäsenille annetaan ”tasoitusenttejä” riippuen siitä, onko joukkueessa yksi vai kaksi nuorta. Yksi nuori (alle 18 v.) joukkueessa tarkoittaa + viittä (5) lisäsenttiä ja kahden nuoren joukkue saa + 10 senttiä etumatkaa.

Tapahtumassa saa kalastaa millä tahansa vapakalastusmenetelmällä. Käytössä kerrallaan yksi vapa/ kalastaja. Kalastus tapahtuu rannalta ja tapahtumassa noudatetaan kalastuslakia ja kaupungin kalastussääntöjä. 18–64 -vuotiailla osallistujilla tulee olla kalastonhoitomaksu suoritettuna, muita lupia ei tarvita.

Tapahtuma on maksuton ja kaikki pääsevät mukaan ilmaiseksi. 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta joukkuetta mahtuu mukaan. Osallistujat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan.

Joukkueinfo sekä sääntökertaus joukkueille pidetään 09.45 Ravintola Nallikarin edustalla.

Tiura Uistin on mukana tapahtumassa ja lahjoittaa kaikkien osallistujien kesken arvottavia palkintoja.

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen harri.malaska(at)vapaa-ajankalastaja.fi. Kerro viestissä joukkueen nimi sekä molempien joukkueenjäsenten etu- ja sukunimet, puhelinnumerot ja iät. Mikäli olet ilmoittamassa tapahtumaan alle 18-vuotiasta, joka ei osallistu vanhempansa/huoltajansa kanssa, niin ilmoita samalla myös kyseisen nuoren vanhemman/huoltajan nimi- ja yhteystiedot.

Tapahtumakeskuksen läheisyydessä pääsee myös kokeilemaan onkimista ja uistimen tarkkuusheittoa. Omia välineitä ei tarvita! Järjestäjä:  Pohjois-Pohjanmaan vapaa-ajankalastajien piiri.

Pyörällä päästään! -pyöräilytapahtuma
Pyörällä päästään! -pyöräilytapahtumien sarja käynnistyy Oulussa valtakunnallisella Pyöräilyviikolla. Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry yhteistyökumppaneineen toteuttaa Oulussa touko-kesäkuussa Pyörällä päästään! -projektin, jonka tavoitteena on kannustaa etenkin nuoria arkiliikunnan lisäämiseen pyöräilyyn liittyvien hyvän mielen tapahtumien ja tempausten avulla sekä vahvistaa Oulun imagoa kaikille sopivana pyöräilykaupunkina. Projekti on yksi KAAOS-kokeiluprojekteista. Projekti starttaa Virkistyspyöräilypäivänä 10.5. klo 10-14 järjestettävällä pyöräilytapahtumalla Nallikarissa. Tapahtuma on osa Unelmien liikuntapäivän Liikunnan Pop up -tapahtumaa.

Tapahtumassa on mahdollista kokeilla fatbike-pyöriä Nallikariin rakennetulla radalla. Alueella on myös oma rata lapsille, joten omat pyörät mukaan! Tapahtumassa on lisäksi mahdollista huoltaa omaa pyöräänsä ja tutustua tarkemmin Pyörällä päästään! -projektin tuleviin tapahtumiin sekä Oulun polkupyöräilijät ry:n, Leijakoulu Lappiksen ja Outdoors Oulu Oy:n toimintaan.

Pyörällä päästään! -tapahtuman yhteydessä Nallikarin pysäköintialueella on paikalla Eikka-bussi klo 10-14. Tuolloin bussissa voi käydä tekemässä itselleen maksutta Inbody -testin. Testejä tekee Pohjois-pohjanmaan Liikunta ry.

Järjestäjät: Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, Oulun polkupyöräilijät ry, Leijakoulu Lappis, Outdoors Oulu Oy sekä Oulun kaupunki.

Muut tapahtumat Oulun seudulla

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia (lukuun ottamatta miekkailukursseja)

Vesiliikuntatapahtuma
Oulun uimahalli klo 12-16. Tapahtumassa wibit –vesitemppurata, hyppelyä kerroksista, vesimattojuoksua ja SUP-lautailua. Tapahtuma on maksuton. Alle 8-vuotiaat ja uimataidottomat lapset vain vanhempien seurassa. Järjestäjä: Oulun Uinti ry.

Muumi-suunnitusrata
Liminganlahden luontokeskus klo 12-14. Järjestäjät: Oulun Latu ry, Oulun Talviuimarit ry ja Oulun Sydänpiiri.

Iin Hiastinhaaran luontopolku
Iin Hiastinhaarassa klo 12-15. Järjestäjät: Tunturikerho Lapinkävijät OWLA (Oulun seutu) ja Haukiputaan Latu.

Koko perhe liiikkumaan
Klo 17-18.30 Kiviniemen koululla, Uuvenperäntie 4, Haukipudas. Tapahtumassa on tekemistä niin aikuisille kuin lapsillekin esimerkiksi jumppien, temppuradan ja ulkoilupisteiden merkeissä. Järjestäjä: Kellon Työväen Urheilijat voimistelujaosto.

Supen polku
Lintulammen ympäristössä. Luontopolulla erilaisia toimintarasteja, Supen polun uudelleen vihkiminen ja maksutonta makkaranpaistoa ja pillimehua. Kokoontuminen Lintulammen koulun yläpihalle klo 13.45. Järjestäjä: Lintulammen asukasyhdistys.

Tour de Kids -pyöräilytapahtuma
Lämsänjärven päiväkodilla 14-16. Järjestäjä: Special Bike.

Keppijumppaa
Kumppanuuskeskuksella (Kansankatu 53) klo 12-13. Keppijumppaa, johon sisältyy joogaa ja venyttelyä. Kepit löytyy. Pukukoodi verryttelyasu. Järjestäjä: Oulun seudun Astma- ja Allergiayhdistys, ohjaaja Leena Prokkonen.

Miekkailun minikursseja ja avoimet ovet
Oulun Miekkailun uudella salilla Limingantullissa osoitteessa Alasintie 3-7. Avoimet ovet seuran salilla klo 9-18. Lisäksi päivän aikana järjestetään kolme tunnin mittaista minikurssia miekkailuun klo 11.00, klo 14.00 ja klo 17.00. Kurssin hinta 10 eur/hlö. Tervetulleita kaikki ikäryhmät eli minijuniorit (6-13v), juniorit ja kadetit (14-19v), aikuiset (20+) ja veteraanit (40+). Järjestäjä: Oulun Miekkailuseura ry.

Heiton harjoitusduathlon
Klo 11-13 Heiton talolla osoitteessa Törmäntie 15, Haukipudas. Kaikille avoin ja maksuton duathlon -harjoituskisa. Kisataan juoksu n. 3km - pyörä n. 20 km - juoksu n. 3 km -yhdistelmänä naisten ja miesten sarjassa. Kisakeskus on Heiton talolla ja vaihtoalue Heiton talon pihalla. Kisa on suunnattu aikuisille ja nuorille, jotka osaavat ajaa pyörällä isolla tiellä. Emme siis suosittele kisaa lapsille, pyöräilymatkan pituudenkaan vuoksi. Kisassa ei ole liikenteen ohjausta. Kisassa on yhteislähtö ja oma ajanotto halutessaan. Voittaja on ensimmäisenä maalissa :) Kaikki kisailevat omalla vastuulla ja liikennesääntöjä on noudatettava. Pyöräily- ja juoksureitti ilmoitetaan kisapaikalla. Olethan ajoissa paikalla. Startti tapahtuu klo 11. Kisassa ei ole huoltoa, joten varaa mukaan omat juomat/energiat sekä pyöränkorjausvälineistöt.

Para-cheerleadingiä
Para-cheer on cheerleadingin alalaji, jossa joukkueeseen kuuluu sekä liikunta- tai aistivammaisia että vammattomia tukiurheilijoita. Northern Lights Cheerleading on käynnistämässä omaa soveltavan liikunnan ryhmää syksyllä 2018 ja järjestämme lajista kiinnostuneille ensimmäisen maksuttoman kokeilukerran Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2018 klo 15-16.30. Liikuntapaikkana toimii seuran oma harjoitushalli Taskilassa osoiteessa Suolamännyntie 11. Kokeilukerta on avoin kaikille yli 13-vuotiaille liikunta- tai aistivammaisille. Oma henkilökohtainen avustaja voi olla mukana tukiurheilijana, mutta tukiurheilijoita järjestetään myös seuran puolesta ilmoittautumisten perusteella. Lisätietoja ja vapaamuotoinen ilmoittautuminen osoitteeseen: niina.keskinarkaus@northernlights.fi

Lyhytosoite tälle sivulle: www.ouka.fi/liikuntatapahtumat