In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Hyvät oppilaiden huoltajat!
 
Vuoden vaihtuessa tehdään usein lupauksia muuttua paremmiksi. Miksi ei mieluummin iloittaisi onnistumisistamme? Jokainen meistä koki hyviä hetkiä ja onnistumisia päättyneenä vuonna! Niistä saamme voimaa jatkaa samaan tapaan ja itsetuntoa ja rohkeutta ottaa uusiakin haasteita vastaan! Missä lapseni onnistui! Entä koko perheemme? Missä Martinniemen kouluyhteisö onnistui, kun yhdistimme voimamme ja parhaat puolemme?
 
Huomatan pian, että jokaisen tekemisillä "on väliä". Omalla käytöksellä voi tsempata lähellä oleviakin, ja kohta ponnistetaankin jo yhdessä yhteisen hyvän saavuttamiseksi! Vastoinkäymisistä ja haasteista selviämme yhdessä, yhteistyöllä.
 
Entistä enemmän myös uudet opetussuunnitelmat painottavat arjen taitojen oppimista, yhdessä olemisen taitojen hiomista, kaveritaitoja, tiimitaitoja, vuorovaikutustaitoja! Ilman näitä taitoja ei selvitä digiloikastakaan; somessakin  pitää osata käyttäytyä, muistaa vastapuoeln loukkaamattomuus ja hyvät tavat. Ystävällisyys ja myönteisyys, rakentava yhteistyö kantaa parasta hedelmää. Niillä lapsemme pärjäävät tulevaisuudessa yhteiskunnassa toimivina ja toimintaan osaa ottavina kansalaisina!
 
Yhdessä tekeminen on Parkumäen, Halosenniemen, Martinniemen alueella aina ollut tuttua. MartinRengas perustettiin vuosi sitten koordinoimaan alueemme eri toimijoita vielä tiiviimpään yhteistyöhön ja tarjota koululta tiistai-iltaisin ilmaiseksi tilat erilaiselle alueemme tapahtumille, saada tapahtumat yhteiseen kalenteriin, välttää päällekkäisyyksiä. Ajatuksena on saada koulun tilat hyötykäyttöön alueemme ihmisten kohtaamiselle, järjestää tapahtumia vauvasta vaariin, yhdessä tutuiksi tullen. MartinRenkaan seuraava suunnittelukokous on 7.2.2017 kello 17.30, tule sinäkin mukaan ideoimaan, toivomaan, keskustelemaan, millainen toiminta saa lapset, nuoret, perheet, ikäihmiset tuntemaan olonsa turvalliseksi ja viihtymään alueellamme entistä paremmin.
 
Kodin ja koulun hyvä yhteistyö jatkukoon! Olkaa herkästi yhteyksissä koululle, toiveemme on aina kuulla asiat suoraan teiltä vanhemmilta voidaksemme niihin tarttua mahdollisimman pikaisesti ja rakentavasti, lasten hyväksi!
 
Hyvää uutta vuotta kaikkiin koteihin!

Sirkku Pennanen, Martinniemen koulun rehtori