Alueelliset lasten ja nuorten osallisuusryhmät

Oulun kaikilla suuralueilla toimii lasten ja nuorten osallisuusryhmä, joka tuo heidän äänensä kuuluville alueen asioissa.

Osallisuusryhmässä on edustus alueen kouluista sekä nuorisotilalta. Osallisuusryhmät toimivat perusopetus- ja nuorisopalveluiden yhteistyönä, ja ryhmien käytännön toiminnasta ja ohjauksesta vastaa alueen nuorisotilalta nuoriso-ohjaaja eli "osallisuusohjaaja" sekä nuorisopalveluiden osallisuusvalmentaja.

Alueellisia osallisuusryhmiä on 15 ja näiden lisäksi toimii koko kaupungin laajuisena Oulun nuorisovaltuusto ONE (nuortenoulu.fi). Nuorisovaltuusto toimii alueellisten osallisuusryhmien rinnalla koko sen tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin kaupungin päätöksenteossa. Kaikissa osallisuusryhmissä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa tärkeiksi katsomiinsa asioihin muun muassa koulujen ja kaupunginosien viihtyvyyteen. Heiltä on myös pyydetty lausuntoja erilaisissa asioissa. 
 
Osallisuusryhmien toiminnasta voit lukea nuortenoulu.fi -sivustolta.  Sieltä löydät myös kunkin osallisuusryhmän oman sivun.   Tästä linkistä pääset suoraan nuortenoulu.fi -verkkosovuston Alueelliset osallisuusryhmät -osioon. 
 

 

Osallisuustapahtumia

Kaupunkikokouksessa käsitellään oululaisilta lapsilta ja nuorilta esiin nousseita ehdotuksia ja päätetään myönnetyn toimintarahan käytöstä. Vuosittain keväällä järjestettävään kaupunkikokoukseen osallistuu myös muita lapsia ja nuoria osallisuusryhmissä toimivien lisäksi.

 
Nuorten foorumi jatkaa lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa käynnistettyä työtä käsittelemällä kokouksessa eteenpäin äänestettyjä lausuntoehdotuksia työpajoissa yhdessä nuorten ja asiantuntijoiden kanssa. Nuorten foorumin avoimiin oviin osallistuu nuorten parissa toimivia järjestöjä, puolueita, lasten ja nuorten alueelliset osallisuusryhmät, ONE sekä muita toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita nuorten mielipiteistä. Tapahtuman tavoitteena on saada nuoria, nuorten parissa toimivia sekä järjestöjä kohtamaan, verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia.
 

Lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen

 • Puhelin Osallisuusvalmentaja
  Noora Mäkinen
  cell 044 703 8314

  Osallisuuden kehittäjäopettaja
  Satu Kurvinen
  work 044 703 9188

  Varhaiskasvatuksen osallisuus
  Tuula Herranen
  cell 044 703 5336
  cell
 • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.