Lasten ja nuorten kaupunkikokous

 

Kaupunkikokouksessa lapset ja nuoret kokoontuvat päättämään yhdessä kouluilla, oppilaskunnan hallituksissa ja osallisuusryhmissä mietittyjä parannus- ja kehittämisehdotuksia. Työskentely alkaa luokista ja jatkuu osallisuusryhmiin, jotka tuovat ehdotukset esityksinä kaupunkikokouksiin. Näin pyrimme saamaan oululaisten lasten ja nuorten äänen kuuluviin.
 

Vuonna 2020 lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestetään torstaina 24.9 klo 12-15. Kaupunkikokous järjestetään sähköisenä vallitsevan koronatilanteen vuoksi. 

Lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestetään 12. kertaa. Kaupunkikokouksessa lapset ja nuoret päättävät 10 000 euron määrärahan käytöstä.

Kokousta seuraa etäyhteyksillä kutsuvierasjoukko, jossa on oppilaita Oulun eri kouluista opettajineen, osallisuusnuoria, päättäjiä sekä nuorten parissa työskenteleviä.

Kokouksen seuraajat voivat esittää kysymyksiä määräraha- ja lausuntoehdotuksiin chatin kautta, sekä pääsevät äänestämään lausuntoehdotuksista. 

Vuosittain järjestettävä kaupunkikokous on osa Oulun kaupungin osallisuustoimintaa, jota koordinoi Oulun kaupungin perusopetus- ja nuorisopalvelut.[takaisin sivun alkuun]

Lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen

 • Puhelin Osallisuusvalmentaja
  Anne Kippola
  cell 044 703 8314

  Osallisuuden kehittäjäopettaja
  Satu Kurvinen
  cell 044 703 9188

  Varhaiskasvatuksen osallisuus
  Tuula Herranen
  cell 044 7035336
 • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.