Nuorisovaalit

Osallistu ja vaikuta!

Nuorisovaalit ovat siirtyneen nuortenoulu.fi-verkkosivustolle: Nuorisovaalit 2022 nuortenoulu.fi-verkkosivustolla.

Oulussa järjestettiin edelliset nuorisovaalit marras-joulukuussa 2020. Vaaleilla valittu nuorisovaltuusto jatkaa edellisen nuorisovaltuusto ONEn työtä, ja ryhmän tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin oululaisessa päätöksenteossa. Nuorisovaltuustoon valittiin 24 varsinaista jäsentä ja 6 varajäsentä. ONE aloitti toimikautensa vuoden 2021 alussa. Toimikausi on kaksivuotinen. Seuraavat Oulun nuorisovaalit järjestetään loppuvuonna 2022. Vaalien käytännön järjestelyistä vastaa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden perusopetus- ja nuorisopalvelut.

Nuorisovaltuusto ONEn toiminta on osa Oulun kaupungin osallisuustoimintaa. Kaikilla Oulun suuralueilla toimii alueellinen lasten ja nuorten osallisuusryhmä, joka vaikuttaa ensisijaisesti oman alueensa asioihin. Vaaleilla valittava ONE on kaupungin virallinen nuorisovaltuusto, joka toimii alueellisten osallisuusryhmien rinnalla.

Vuoden 2020 nuorisovaaleissa annettiin yhteensä 5771 ääntä ja äänestysprosentti oli 33,6%. Vaaleissa oli yksi kiintiöpaikka jokaiselle reuna-alueelle: Haukipudas, Kiiminki, Oulunsalo, Yli-Ii ja Ylikiiminki. Muuten paikat jaettiin äänimäärän mukaan.

 

Lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen

 • Puhelin Osallisuusvalmentaja
  Noora Mäkinen
  cell 044 703 8314

  Osallisuuden kehittäjäopettaja
  Satu Kurvinen
  work 044 703 9188

  Varhaiskasvatuksen osallisuus
  Tuula Herranen
  cell 044 703 5336
  cell
 • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.
Tämän sivun lyhytosoite on www.ouka.fi/nuorisovaalit