Nuorten Putiikki Nuorten Putiikki

Nuorten Putiikki Nuppu avautuu 26.2.2018 Valkean kesäkadulle.

Nuorten putiikki toimii myyntipaikkana Oulun nuorten ja koululaisten itse valmistamille tuotteille. Kauppa tarjoaa oppilasryhmille mahdollisuuden ideoida, valmistaa ja myydä tuotteita, joiden tuotot voidaan käyttää vaikkapa luokkaretkirahastojen kartuttamiseen.

Kauppa on avoinna aluksi kahtena päivänä viikossa kokeiluluontoisesti, mutta tavoitteena on saada toiminta pysyväksi. 

Oulun keskisen alueen koulut ja nuorisopalvelut ovat pilotissa mukana. Jatkossa mukaan otetaan nuoret koko Oulun alueelta. 

Nuorten Putiikki tukee nuorten omaehtoista toimintaa ja aktiivista osallisuutta. Työmenetelmässä yhdistyvät yhteisöllisen ja yhteiskunnallisen nuorisotyön muodot. Yrittäjyyskokemus kasvattaa nuorista vastuullisia ja osallistuvia kansalaisia. Toiminta vahvistaa myös Oulun lapsiystävällistä toimintakulttuuria.

Tarkoitus on, että aikuiset ovat Nupussa vain taustatoimijoita antaen tilaa koululaisten omille ideoille kasvaa, kehittyä ja kukkia.

Nuoriso-ohjaaja Maria Orrenmaa opastaa lapsia ja nuoria ja huolehtii, että kauppa pyörii niin kuin pitää. Oppilasryhmät saapuvat myyntipaikalle ennalta sovittavin vuoroin opettajansa kanssa.

Kouluille opastusta tarjoaa Oulun kaupungin yrittäjyyskasvatuksen koordinaattori Heikki Keränen.

 

Lisätietoja


Nuoriso-ohjaaja
Maria Orrenmaa
p. 050 382 5878

Yrittäjyyskasvatuksen koordinaattori
Heikki Keränen
p. 040 647 7143

etunimi.sukunimi@ouka.fi

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/nuorten-putiikki