Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Nappi

Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Nappi palvelee kaikkia alle 30-vuotiaita oululaisia nuoria, heidän vanhempiaan ja muita läheisiään sekä nuorten parissa työskenteleviä kaikissa elämään liittyvissä kysymyksissä ammattitaitoisesti, tasavertaisesti, ilman ajanvarausta ja maksutta.  

Nappi on osa Byströmin nuorten palveluita ja Napin työntekijät vastaavat Byströmin nuorten palveluiden yleisestä asiakasvastaanotosta. Nuoret ohjataan heidän tarpeidensa mukaan talon muiden ammattilaisten ohjaukseen.

Omatoimiseen tiedonhankintaan Napissa on tarjolla esitteitä, lehtiä ja useita tietokoneita asiakaskäyttöön. Napissa voi skannata, tulostaa ja ottaa kopioita veloituksetta. Napista löytyy myös Oulun kaupunginkirjaston Byströmin toimipiste, josta voi lainata kirjastokortilla nuorten elämää käsittelevää aineistoa. Byströmin kirjaston kirjat löytyvät OUTI-verkkokirjastosta.

Neuvoa voi kysyä Napin henkilökunnalta paikan päällä, puhelimitse ja sähköpostilla. Kysymyksiä voi lähettää myös NettiNapin Pulmakulmassa tai esimerkiksi Facebookin kautta.

Nuorten kysymykset eivät ole aina yksinkertaisia, sillä usein ne liittyvät laajalti koko elämäntilanteeseen. Joskus on vaikea itse hahmottaa, mitä tietoa hakee. Palvelu Napissa on yksilöllistä ja luottamuksellista ja se perustuu aina asiakkaan omiin tarpeisiin ja toiveisiin.

Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napista saat tietoa muun muassa harrastuksista, tapahtumista, opiskelusta, terveyspalveluista, matkailusta, ulkomailla työskentelystä ja opiskelusta, asumisesta, työllisyydestä, oikeuksista ja paljon muusta!

Nappi on, kun omat vastaukset eivät riitä!

NettiNappi

NettiNappi on osa Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napin palveluita. NettiNappi on oululaisille alle 30-vuotiaille nuorille suunnattu tietosivusto, josta voi myös halutessaan kysyä neuvoa itseään askarruttavaan asiaan. Palvelu tarjoaa luotettavaa ja ajantasaista tietoa, opastusta ja ohjausta elämän eri tilanteissa.

NettiNapin Tietoalue-osiosta löytyy tietoa eri aiheista.

Pulmakulmassa voit kysyä mieltäsi askarruttavaa asiaa julkisesti tai yksityisesti.

NettiNapin tietosisällöistä ja kysymyksiin vastaamisesta vastaavat Napin tietopalveluohjaajat. Seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin vastaa myös Oulun Poikien Talon seksuaalineuvoja Jussi Markus. Tietosisällöt on tuotettu yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Tieto on koottu yhteen eri asiantuntijasivustoilta sekä nuorille suunnatuilta tietosivustoilta.

 

NettiNappi - tietoa ja neuvontaa verkossa