Nuorten vaikuttajapäivä

Nuorten vaikuttajapäivä järjestetään Oulun kaupungintalolla tiistaina 16.10.2018 klo 10-14.
 

Avoimet ovet

Nyt jo viidennettä kertaa järjestettävän tapahtuman avoimien ovien kohderyhmänä on yläkoululaiset ja sitä vanhemmat opiskelijat.

Tapahtuman tavoitteena on saada nuoria, nuorten parissa toimivia sekä järjestöjä kohtaamaan, verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia. Tapahtumaan voidaan tulla oppilaitosten kautta, mutta Nuorten vaikuttajapäivän avoimiin oviin on vapaa pääsy kaikilla nuorilla.

Nuorten vaikuttajapäivätapahtumaan osallistuu nuorten parissa toimivia järjestöjä, puolueita, lasten ja nuorten alueelliset osallisuusryhmät, nuorisovaltuusto ONE sekä muita toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita nuorten mielipiteistä.

Tapahtumassa eri toimijat voivat esitellä toimintaansa. Avoimien ovien esittelypisteet, "aktiiviständit", ovat nuoria osallistavia, toiminnallisia ja vuorovaikutteisia. Tavoitteena pisteillä on aktivoida nuoria vaikuttamaan tai ottamaan kantaa, ei toimia pelkästään infopisteenä. Toimijat voivat kertoa omilla pisteillään, miten nuoret pääsevät vaikuttamaan heidän toimintansa kautta.

Valtuustosalissa pidetään kaksi valtuustoinfoa, joissa kerrotaan työskentelystä kaupunginvaltuutettuna.

 

Aamukahvit ja työpajat

Nuorten Vaikuttajapäivät koostuu kahdesta osiosta, joka jakaa päivän kahteen eri tapahtumaan. Päivä alkaa kaupunginjohtajan ja osallisuusryhmien nuorten yhteisestä aamukahvitilaisuudesta, jossa nuoret keskustelevat kaupunginjohtajan kanssa ajankohtaisista asioista.

Aamupäivä on tarkoitettu kutsuvieraille, alueellisten osallisuusryhmien lapsille ja nuorille ohjaajineen.

Kahvitilaisuuden jälkeen siirrytään työpajoihin, joissa käsitellään Lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa eteenpäin äänestettyjä lausuntoesityksiä: 
Yli-Iin osallisuusryhmä YO:n esitys ”Linja-autoliikennettä lisää Yli-Iihin”,
Oulun keskustan alueen osallisuusryhmä OKeVa:n ”Katutaidekilpailu” sekä
osallisuusryhmän VeTo:n ”Yläkoululaisille enemmän seminaareja ja mahdollisuuksia tutustua työelämään”.

Työpajoissa nuoret ja virkamiehet saadaan saman pöydän ääreen keskustelemaan siitä, kuinka asiat (lausuntoehdotukset) viedään käytännössä eteenpäin ja jos niitä ei voida toteuttaa, mitkä ovat perustelut.

Lue lisää huhtikuussa 2018 järjestetystä lasten ja nuorten kaupunkikokouksesta

 

Paneelikeskustelu

Vaikuttajapäivän tapahtumassa nuoret ja päättäjät käyvät yhdessä keskustelua kiusaamisesta ja siitä, miten siihen suhtaudutaan ja miten siihen voisi puuttua. Yleisössä olevilla nuorilla oli mahdollista esittää kysymyksiä keskustelijoille.

 

Vaikuttavuushuvipuisto, non-stop-työpajoja

Vaikuttajapäivillä järjestetään viisi työpajaa. Työpajat ovat osa Vaikuttavuushuvipuistoa ja ne toimivat non-stop-periaatteella. Vaikuttavuushuvipuisto on suunniteltu yhdessä historian ja yhteiskuntaopin lehtorin kanssa.

 
 

Katso videokooste päivästä 17.10.2017.

Lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen

 • Puhelin Osallisuusvalmentaja
  Noora Mäkinen
  cell 044 703 8314

  Osallisuuden kehittäjäopettaja
  Satu Kurvinen
  cell 044 703 9188

  Varhaiskasvatuksen osallisuus
  Tuula Herranen
  cell 044 7035336
 • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.