Nuorten vaikuttajapäivät - Nuoret - Oulun kaupunki

Nuorten vaikuttajapäivät Nuorten vaikuttajapäivät

​Nuorten Vaikuttajapäivät järjestettiin Oulun kaupungintalolla 18.10.2016.
 
 

Katso videokooste päivästä.
 

Avoimet ovet

 
Nuorten Vaikuttajapäivien avoimet ovet järjestettiin kolmannen kerran Oulun kaupungintalolla 18.10. klo 10-15. Nuorille tarkoitettujen avoimien ovien kohderyhmänä on yläkoululaiset ja sitä vanhemmat opiskelijat.

Tapahtuman tavoitteena on saada nuoria, nuorten parissa toimivia sekä järjestöjä kohtamaan, verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia. Tapahtumaan voidaan tulla oppilaitosten kautta, mutta Nuorten Vaikuttajapäivien avoimiin oviin on vapaa pääsy kaikilla nuorilla.
 
Nuorten Vaikuttajapäiville osallistuu nuorten parissa toimivia järjestöjä, puolueita, lasten ja nuorten alueelliset osallisuusryhmät, ONE (Oulun Nuorten Edustajisto) sekä muita toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita nuorten mielipiteistä.

Tapahtumassa toimijat esittelevät toimintaansa. Avoimien ovien esittelypisteet, "aktiiviständit", ovat nuoria osallistavia, toiminnallisia ja vuorovaikutteisia. Tavoitteena pisteillä on aktivoida nuoria vaikuttamaan tai ottamaan kantaa, ei toimia pelkästään infopisteenä. Toimijat voivat kertoa omilla pisteillään, miten nuoret pääsevät vaikuttamaan heidän toimintansa kautta.
 
Tapahtumassa on mahdollisuus kuulla työstä kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa pienissä valtuustoinfoissa. 
 
Opettajille ja muille aikuisille on tapahtumassa tarjolla oma keidas, "opeparkki", jossa on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja istahtaa kahvikupposen äärellä. 
 

Aamukahvit ja työpajat
 

Nuorten Vaikuttajapäivät koostuu kahdesta osiosta, joka jakaa päivän kahteen eri tapahtumaan. Päivä alkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja osallisuusryhmien nuorten yhteisestä aamukahvitilaisuudesta, jossa nuoret keskustelevat kaupunginhallituksen puheenjohtajana kanssa ajankohtaisista asioista.

Aamupäivä on tarkoitettu kutsuvieraille, alueellisten osallisuusryhmien lapsille ja nuorille ohjaajineen sekä työpajoihin kutsutuille asiantuntijoille. 
 
Kahvitilaisuuden jälkeen siirrytään työpajoihin, joissa käsitellään Lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa eteenpäin äänestettyjä lausuntoesityksiä.

Työpajoissa nuoret ja virkamiehet saadaan saman pöydän ääreen keskustelemaan siitä, kuinka asiat (lausuntoehdotukset) viedään käytännössä eteenpäin ja jos niitä ei voida toteuttaa, mitkä ovat perustelut.
 
Lue lisää toukokuussa 2016 järjestetystä lasten ja nuorten kaupunkikokouksesta. 

Lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen

 • Puhelin Osallisuusvalmentaja
  Maria Orrenmaa cell 050 382 5878

  Osallisuuden kehittäjäopettaja
  Satu Kurvinen cell 044 703 9188

  varhaiskasvatuksen osallisuus
  Tuula Herranen cell 044 7035336
 • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.
Lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestettiin huhtikuussa 2016! 

Jos et päässyt paikalle, käy katsomassa Youtube-videolta, mitä lapset ja nuoret saivat aikaan!