Nuorten vaikuttajapäivät Nuorten vaikuttajapäivät

Nuorten Vaikuttajapäivät järjestettiin Oulun kaupungintalolla 17.10.2017.  Katso videokooste päivästä alempana tällä sivulla.
 

Avoimet ovet

 
Nuorten Vaikuttajapäivien avoimet ovet järjestettiin neljännen kerran Oulun kaupungintalolla 17.10.2017 klo 10 - 14. Nuorille tarkoitettujen avoimien ovien kohderyhmänä on yläkoululaiset ja sitä vanhemmat opiskelijat.

Tapahtuman tavoitteena on saada nuoria, nuorten parissa toimivia sekä järjestöjä kohtaamaan, verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia. Tapahtumaan voidaan tulla oppilaitosten kautta, mutta Nuorten Vaikuttajapäivien avoimiin oviin on vapaa pääsy kaikilla nuorilla.
 
Nuorten Vaikuttajapäiville osallistuu nuorten parissa toimivia järjestöjä, puolueita, lasten ja nuorten alueelliset osallisuusryhmät, ONE (Oulun Nuorten Edustajisto) sekä muita toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita nuorten mielipiteistä.

Tapahtumassa eri toimijat esittelivät toimintaansa. Avoimien ovien esittelypisteet, "aktiiviständit", ovat nuoria osallistavia, toiminnallisia ja vuorovaikutteisia. Tavoitteena pisteillä on aktivoida nuoria vaikuttamaan tai ottamaan kantaa, ei toimia pelkästään infopisteenä. Toimijat voivat kertoa omilla pisteillään, miten nuoret pääsevät vaikuttamaan heidän toimintansa kautta.
 
Pienissä valtuustoinfoissa oli mahdollisuus kuulla työstä kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa.
 

Aamukahvit ja työpajat
 

Nuorten Vaikuttajapäivät koostuu kahdesta osiosta, joka jakaa päivän kahteen eri tapahtumaan. Päivä alkaa kaupunginjohtajan ja osallisuusryhmien nuorten yhteisestä aamukahvitilaisuudesta, jossa nuoret keskustelevat kaupunginjohtajan kanssa ajankohtaisista asioista.

Aamupäivä on tarkoitettu kutsuvieraille, alueellisten osallisuusryhmien lapsille ja nuorille ohjaajineen sekä työpajoihin kutsutuille asiantuntijoille. 
 
Kahvitilaisuuden jälkeen siirryttiin työpajoihin, joissa käsiteltiin Lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa eteenpäin äänestettyjä lausuntoesityksiä. Nämä olivat ONEn esitys ilmaisesta liikuntaviikosta, POFin esitys Oulun yliopiston eläinmuseon säilyttämisestä sekä TeKon ehdotus bussipysäkkien kunnostamisesta koko Oulun alueella.

Työpajoissa nuoret ja virkamiehet saadaan saman pöydän ääreen keskustelemaan siitä, kuinka asiat (lausuntoehdotukset) viedään käytännössä eteenpäin ja jos niitä ei voida toteuttaa, mitkä ovat perustelut.
 
Lue lisää toukokuussa 2017 järjestetystä lasten ja nuorten kaupunkikokouksesta. 
 

Paneelikeskustelu

Vaikuttajapäivillä nuoret ja päättäjät kohtasivat valtuustosalissa ja keskustelivat tulevaisuuden Oulusta. Yleisössä olevilla nuorilla oli mahdollista esittää kysymyksiä keskustelijoille.

Vaikuttavuushuvipuisto, non-stop-työpajoja

Vaikuttajapäivillä järjestettiin viisi työpajaa. Työpajat olivat osa Vaikuttavuushuvipuistoa ja ne toimivat non-stop-periaatteella. Vaikuttavuushuvipuisto on suunniteltu yhdessä historian ja yhteiskuntaopin lehtorin kanssa.

 
 

Katso videokooste päivästä.

Lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen

 • Puhelin Osallisuusvalmentaja
  Noora Mäkinen
  cell 044 703 8314

  Osallisuuden kehittäjäopettaja
  Satu Kurvinen
  cell 044 703 9188

  varhaiskasvatuksen osallisuus
  Tuula Herranen
  cell 044 7035336
 • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.