Työntaitajiksi – nuorten ammatti- ja kesätyötapahtuma

Nuorten ammatti- ja kesätyötapahtuma järjestetään jälleen kolmen vuoden tauon jälkeen!  

Jo vuosikymmenen ajan Työ elämään -nimeä kantanut tapahtuma saa nyt uuden nimen: Työntaitajiksi. Tapahtuman sisältö rakentuu pitkälti aiempien vuosien sisältöjen mukaisesti. Tavoite on osallistaa entistä laajempi kirjo yrityksiä sekä tuoda toiminnallisuutta entistäkin enemmän mukaan tapahtumaan. Merkitse jo nyt kalenteriin tapahtumapäivämäärä Oulun teatterilla 31.1.2023 klo 9.00–15.30. 

Mitä tapahtuma tarjoaa? 

Nuorille 

Nuoret saavat tapahtumassa tietoa kesätöistä ja ammatinvalinnasta. Lisäksi he pääsevät jutustelemaan työnantajien kanssa ja tutustumaan eri alojen ammattilaisiin.  

Opettajille ja oppilaanohjaajille 

Opettajille ja opinto-ohjaajille tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden opettaa oppilaille ja opiskelijoille työelämätietoutta ja tuoda tutuksi eri ammatteja. Työntaitajiksi-tapahtuma soveltuu hyvin kaikille nuorten kanssa ohjaustyötä tekeville.  

Työnantajille

Työnantajille tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden erityisesti nuorten työntekijöiden rekrytointiin ja toisten työnantajien tapaamiseen.

Työntaitajiksi-tapahtumassa on mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia oppilaitosten työnäytöksiä kaikille tapahtuman kävijöille. Työnäytöksistä kävijät näkevät, kuinka ammatissa työskennellään ja saavat mahdollisuuden kysyä ammattiin opiskelemisesta. Päivän aikana kuultavista tietoiskuista osallistujat saavat näkökulmia työn hakemiseen, työelämätaitoihin sekä yrittäjyyteen. 

 

Mukaan ilmoittautuneet työnantajat ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa. 

 

Tapahtuman sisältö

Ammattikirjasto
Ammattikirjastossa voi tutustua eri ammatteihin. Lainakirjat ovat eri ammatteja edustavia ihmisiä, joiden kanssa kävijät pääsevät keskustelemaan työnteon arjesta sekä poluista, joiden kautta ammattiin voi päästä.

Urakahvila
Urakahvilassa kävijät saavat kahvi- tai teekupposen lisäksi neuvoja ja ohjausta ammatinvalintaan ja eri koulutusmahdollisuuksiin, opintojen suunnitteluun, kesätyönhakuun, työhakemuksen tekemiseen tai vaikkapa ulkomailla työskentelyyn.

Kesätyötreffit
Kesätyötreffeillä kävijät pääsevät keskustelemaan työnantajien kanssa kesätyö- ja harjoittelupaikoista. Paikalla on useita työnantajia kertomassa kesätyöpaikoista.

Lisäksi kesätyötreffeillä kerrotaan Oulun kaupungin tarjoamasta kesätyösetelistä ja Oulun kaupungin kesätyöharjoittelupaikoista.

Tietoiskut
Tietoiskut tuovat esille erilaisia näkökulmia työn hakemiseen, tekemiseen sekä yrittäjyyteen liittyen. 

Työnäytökset
Työ elämään -tapahtumassa on mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia oppilaitosten työnäytöksiä kaikille tapahtuman kävijöille. Työnäytöksistä kävijät näkevät, kuinka ammattiin opiskellaan ja työskennellään.


Tietoiskujen aikataulu 2023 selviää lähempänä ajankohtaa. 

Tervetuloa Työntaitajiksi-tapahtumaan!

Tapahtumassa on video- ja valokuvausta.


Lisätietoja:
Lisätietoja tapahtumasta löytyy lähempänä ajankohtaa mm. BusinessAseman tapahtumakalenterista ja Facebookista.   
Voit myös ottaa yhteyttä yritysyhteistyökoordinaattori Jarno Paasoseen, p. 050 349 7277, jarno.paasonen@businessoulu.com 


Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Business Oulun, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun seudun ammattiopisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Ammattiopisto Luovi.

Katso videokooste vuoden 2018 Työ elämään -tapahtumasta.

Materiaalit opoille

 

Mini-CV (docx)

Ohje mini-CV:n täyttämiseen (pdf)

Tehtävälomake (pdf)

 

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/tyontaitajiksi