Nuorten työpajat


Työpaja - maailman siistein työpaikka!

Nuorten työpajoilla on monipuolisia työkokeilupaikkoja ja työpaikkoja 17–29-vuotiaille, työttömille oululaisille nuorille. Toiminnan avulla pyrimme edistämään nuorten työllisyyttä ja koulutukseen pääsyä.

Pajajakson kesto määräytyy yksilöllisen suunnitelman ja tarpeen mukaan. Pajajakso sisältää työtä pajalla, työelämään tutustumista sekä koulutuksia. Jakson aikana annetaan yksilöohjausta mm. ammatinvalintaan liittyvissä asioissa.

Hae työpajalle työpörssin kautta.  Voit myös ottaa yhteyttä suoraan yksilövalmentajiin tai jättää asiakkuuspyynnön.

Työpajatoimintaan voit tulla tutustumaan avoimien ovien päivinä.

Tallenna Tallenna Tallenna Tallenna

Henkilökunta

Asiakastilaukset pajojen työvalmentajilta (ei yksilövalmentajilta).  Katso työpajojen yhteystiedot kohdasta "Työpajojen sisällöt ja yhteyshenkilöt".
 

Palvelupäällikkö Anneli Koistinen
anneli.koistinen[at]ouka.fi
p. 044 703 8206


Työpaja-asiantuntija, Luontoa toimintaan -hankekoordinaattori Anu Puhakka
anu.m.puhakka[at]ouka.fi
p. 044 703 8283

Työpajaesimies Tuula Väisänen
tuula.a.vaisanen[at]ouka.fi
p. 044 499 3240

Yksilövalmentaja Jaakko Vetämäjärvi
Lounasravintola Makoisa, Kädentaito-, Viestintä- sekä Taide- ja mediapaja
jaakko.vetamajarvi[at]ouka.fi
p. 044 703 8312

Yksilövalmentaja Sinikka Ruuhonen-Kuivas
Auto-, Puutyö-, Puhtaanapito-, Kiinteistönhuolto- ja Suunto-pajat
sinikka.ruuhonen-kuivas[at]ouka.fi
p. 040 027 4322

Yksilövalmentaja Heidi Rutanen
Starttipaja
heidi.rutanen[at]ouka.fi
p. 044 703 8207

Yksilövalmentaja Tommi Mustakangas
Raksa- sekä Luonto- ja liikuntapaja
tommi.mustakangas[at]oukafi
p. 040 581 7789

Yksilövalmentaja Tiina Sorakangas
Tuunipaja
tiina.sorakangas[at]ouka.fi
p. 040 062 9320

Työelämävalmentaja Aila Kytökangas
aila.kytokangas[at]ouka.fi
p. 050 593 4400

Luontoa toimintaan -projektityöntekijä, yksilövalmentaja Anu Kuustie
anu.kuustie[at]ouka.fi
p. 044 703 8256

Luontoa toimintaan -projektityöntekijä Esa Salonen
esa.salonen[at]ouka.fi
p. 040 193 5127

Suunnittelija Sirpa Alapiessa
sirpa.alapiessa[at]ouka.fi
p. 044 703 8252

Palvelusihteeri Leena Viinikka
leena.viinikka[at]ouka.fi
p. 044 7038217

Työpajojen sisällöt ja yhteyshenkilöt

Pajakeskuksen pajat 


AUTOPAJA

Autopajalla perehdytään autokorjaamotyöskentelyyn. Pajalla autoista ja mekaanikon alasta kiinnostuneet nuoret saavat tuntumaa käytännönläheiseen työhön. Teemme asiakkaille autojen pieniä huoltotöitä sekä korjauksia kuten rengastyöt, öljynvaihdot, jarrujen kunnostukset, määräaikaishuollot sekä pyöräntuennan korjaukset.

Työvalmentaja Jari Lotvonen
p. 044 703 8255, jari.lotvonen[a]ouka.fi

 

KIINTEISTÖHUOLTO- JA KUNNOSSAPITOPAJA

Kiinteistönhuolto- ja kunnossapitopajan työtehtävät koostuvat pajakeskuksen kiinteistön huoltoon ja kunnossapitoon liittyvistä tehtävistä. Paja tekee yhteistyötä Oulun kaupungin teknisen keskuksen kanssa kaupungin kiinteistöjen korjaus-, asennus- ja remonttitöissä. Paja työskentelee myös Ainolan puiston, Raatinsaaren ja Linnansaaren ulkoalueiden kunnossapitotöissä. 

Työvalmentaja Jari Kokko
p. 040 734 8223, jari.kokko[a]ouka.fi

 

KÄDENTAITOPAJA

Kädentaitopaja sopii käsi- ja taideteollisuusalasta kiinnostuneille. Toivomme sinulta kiinnostusta käsityöalan työtapoja ja materiaaleja kohtaan. Kädentaitopajan työt sisältävät mm. ompelua, kankaankuviointimenetelmiä, huovutusta ja kierrätysmateriaalien uusiokäyttöä. Kädentaitopajalla valmistetaan käsityötuotteita, esimerkiksi kierrätyskoruja ja käsinpainettuja sisustustekstiilejä. Opit tarvittavat taidot työn ohessa – et tarvitse aikaisempaa osaamista. 

Työvalmentaja Satu Kesälä
p. 044 703 8300, satu.kesala[a]ouka.fi

Työvalmentaja Päivi Remes
p. 044 703 8269, paivi.m.remes[a]ouka.fi

 

LOUNASRAVINTOLA MAKOISA

Lounasravintola Makoisassa saat työkokemusta ja rutiineja ammattikeittiössä työskentelyyn. Pystyt hyödyntämään hankkimaasi osaamista ja kehittämään ammattitaitoasi. Makoisassa työskentelet monipuolisesti keittiön eri tehtävissä. Saat valmennusta paitsi keittiöpäälliköltäsi, myös työelämävalmentajalta, joka tukee sinua jatkotyöllistymisessäsi. Makoisan työntekijänä sinulla on mahdollista päästä palkkatuettuun työsuhteeseen. Makoisassa voivat työskennellä nuoret, joilla on ravitsemusalan ammatillinen koulutus. 

Keittiöpäällikkö Merja Pitkänen
p. 050 384 8609, merja.pitkanen[a]ouka.fi

Va. työvalmentaja Marjo Linna
p. 044 703 8268, marjo.linna[a]ouka.fi

 

SUUNTA-PAJA

Suunta-paja sopii sinulle, joka tunnet tarvitsevasi uutta suuntaa tai vaihtoehtoa tulevaisuuteesi. pajalla huomioimme jokaisen nuoren tarpeet. teemme pajalla ympäristö- ja kunnostustöitä retkeilykohteissa ja kokkailemme. Luovuuttasi pääset toteuttamaan mm. romutaiteen parissa.

Työvalmentaja Petteri Louet
p. 050 388 6804, petteri.louet[a]ouka.fi

 

PUHTAANAPITOPAJA

Puhtaanapitopaja sopii siivous- ja tekstiilihuoltoalasta kiinnostuneille. Pajalla tehdään päivittäissiivousta ja kausiluontoista siivousta ja tekstiilinhuoltoa. Opit pajalla siivousmenetelmiä ja pääset käyttämään siivouskoneita ja -laitteita. Pajalle tullessasi sinulta ei edellytetä aiempaa kokemusta tai koulutusta alalta. Opit tarvittavat asiat työtä tehdessäsi. 

Työvalmentaja Tarja Niemi
044 703 8320, tarja.niemi[a]ouka.fi

 

PUUTYÖPAJA

Puutyöpaja sopii puutyöalasta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille. Puutyöpajalla pääset tekemään tilaustuotteita puusta ja levytavarasta, kunnostamaan ja entisöimään huonekaluja sekä valmistamaan myyntituotteita. Aikaisempaa osaamista et tarvitse. 

Työvalmentaja Tuomo Miettunen
p. 050 373 2528, tuomo.miettunen[a]ouka.fi

Työvalmentaja Risto Pölkki
p. 044 703 8251, risto.polkki[a]ouka.fi

Ohjaaja Tiina Huttunen (työvapaalla)
p. 050 576 5379, tiina.huttunen[a]ouka.fi

 

STARTTIPAJA

Starttipaja sopii sinulle, jos et vielä ole varma, mitä haluat tulevaisuudessa tehdä tai mietit voimavarojesi riittävyyttä työelämässä. Starttipajalla kokeillaan eri alojen työtehtäviä, kuten kädentaitoja, kuvataiteita, puu- ja metallitöitä, puutarhanhoitoa. Pajalla pääset myös retkeilemään. Starttipajalla työskennellään 1-4 päivää viikossa yksilöllisen suunnitelman mukaan. Startilta saat apua ja tukea arjen asioiden hoitamiseen. 

Yksilövalmentaja Heidi Rutanen
p. 044 703 8207, heidi.rutanen[a]ouka.fi

Työvalmentaja Johanna Heikkinen
p. 044 703 8296, johanna.l.heikkinen[a]ouka.fi

 

TAIDE- JA MEDIAPAJA

Taide- ja mediapajalla työskennellään teatteri-ilmaisun, kuvataiteiden, lyhytelokuvan, animaation ja valokuvauksen parissa. Pajalla tutustutaan kulttuuri- ja media-alan työhön, yrityksiin ja oppilaitoksiin. Taide- ja mediapaja toimii yhteistyössä eri kulttuuritoimijoiden kanssa sekä osallistuu omalla panoksellaan Oulun kulttuuritarjontaan. 

Työvalmentaja Annika Nykänen
p. 050 363 0872, annika.nykanen[a]ouka.fi

Työvalmentaja Krista Kiviniemi
p. 050 563 2487, krista.kiviniemi[a]ouka.fi

 

VIESTINTÄPAJA

Viestintäpaja sopii media-alasta ja graafisesta suunnittelusta kiinnostuneille. Toivomme sinulta kiinnostusta kuvallista ilmaisua, tietotekniikkaa tai muuta mediaa kohtaan. Pajalla pääset tekemään mm. mainosvideoita, julisteita ja radiolähetyksiä sekä 3D-tulostamaan, valokuvaamaan ja kuvittamaan. Työtehtävät ovat pääosin asiakastöitä. Opit tarvittavat taidot työn ohessa - aikaisempaa osaamista ei tarvita. 

Työvalmentaja Mika Leinonen
p. 044 703 8302, mika.a.leinonen[a]ouka.fi

Työvalmentaja Aulikki Ståhle
p. 044 703 8265, aulikki.stahle[a]ouka.fi

 

Haukiputaan alueen pajat

 

LUONTO- JA LIIKUNTAPAJA

Kiinnostavatko sinua erätaidot, luonto ja liikunta? Pajalla kokkailemme nuotiolla ja viihdymme luonnossa. Teemme myös yön yli retkiä luontoon. Harrastamme liikuntaa monipuolisesti ja säännöllisesti. Lisäksi valmistamme eräaiheisia tuotteita ja varusteita. Sinun ei tarvitse olla aktiivinen liikkuja tai eräilijä, pelkkä kiinnostuskin riittää hyvin. Paja toimii Jatulin liikuntakeskuksessa, mikä mahdollistaa monipuolisen liikunnan harrastamisen. Paja osallistuu myös tapahtumien järjestämiseen.

Työvalmentaja Päivi Rousu
p. 040 097 1369, paivi.rousu[a]ouka.fi

Yksilövalmentaja Tommi Mustakangas
p. 040 581 7789, tommi.mustakangas[a]ouka.fi

 

RAKSAPAJA

Raksapaja sopii puu- ja rakennusalasta sekä pintakäsittelystä kiinnostuneille nuorille. Pajalla pääset tekemään yksilöllisiä ja räätälöityjä tuotteita asiakkaiden tarpeisiin. Raksapajalla opit puurakentamisen ja maalaamisen perusteet. 

Työvalmentaja Kari Laurila
p. 050 463 9944, kari.laurila[a]ouka.fi

Ohjaaja Tommi Kallela
p. 040 481 3674, tommi.kallela[a]ouka.fi

 

TUUNIPAJA

Tuunipaja sopii sinulle, joka haluat oppia tekemään monipuolisia kädentöitä pehmeistä ja kovista materiaaleista. Tuunipajalla pääset harjoittelemaan myös arkielämässä tarvittavia taitoja ja saat käytännön apua elämän eri osa-alueissa. Pajalla otetaan huomioon jokaisen nuoren henkilökohtaiset tarpeet sekä tehdään yhteistyötä nuoren verkostojen kanssa. Tuunipajalta saat tukea tulevaisuudensuunnitelmiesi rakentamiseen. 

Työvalmentaja Minna Asikainen
p. 0400 739 684, minna.asikainen[a]ouka.fi

Yksilövalmentaja Tiina Sorakangas
0400 629 320, tiina.sorakangas[a]ouka.fi
 

Katso työpajojen esittelyvideot Youtubesta.

Valma-paja

Keep calm and VALMA!

Oulun työpajakeskuksen toisessa kerroksessa ahertaa arkisin 18 opiskelijaa sekä kaksi Ammattiopisto Luovin erityisopettajaa. Tämän työvaltaisesti opiskelevan ryhmän tavoittaa parhaiten kotiluokastaan lounasaikaan, sillä aamut aloitetaan useimmiten eri työpaikoilla oikeita työtehtäviä tehden. Mottomme onkin: Älä kuluta vain koulunpenkkiä, kuluta myös työrukkasia (ja kenkiä ja suojalaseja tai vaikkapa haravan vartta!).

Valma-koulutuksessa tavoitteena on sopivan ammattialan löytäminen ja tutkintotavoitteiseen koulutukseen hakeutuminen. Se tapahtuu paitsi erilaisia arjentaitoja- ja työtehtäviä harjoitellen, myös osallistumalla koulutuskokeiluihin sekä vahvistamalla monipuolisesti opiskelutaitoja. Yksin ei tähän urakkaan tarvitse ryhtyä: Valma-Pajalla jokainen opiskelija saa yksilöllistä tukea opiskeluun ja arkeen.

Valma-Pajalla opiskelu kestää yleensä lukuvuoden ja opinnot ovat laajuudeltaan 60 osaamispistettä. Koulutusaika voi joskus olla lyhyempi tai pitempi opiskelijan tarpeen mukaan. Tärkeintä on, että jokainen opiskelija kokee saavansa Valma-vuotensa aikana varmuutta ja vahvistusta omaan elämäänsä.

Kiinnostuitko?

Kun haluat tutustua Oulun yksikköön ja koulutuksiin tarkemmin,

1) voit sopia vierailukäynnin
2) hakea meille oppilaitokseen tutustumisjaksolle VALMA- tai TELMA-koulutukseen
3) tai hakea meille koulutuskokeiluun.


Kysy lisää: opintoneuvoja Maritta Sauvola, puh. 040 319 3093

Luontoa toimintaan – yhteistyömalleja osallisuuteen -hanke

Nuorten työpajatoiminta on 1.3.2018 – 30.9.2020 mukana Lapin ammattikorkeakoulun hallinnoimassa yhteistyöhankkeessa Luontoa toimintaan – yhteistyömalleja osallisuuteen yhdessä Metsähallituksen ja Pellon kunnan kanssa.

Hankkeen päätavoitteena on vahvistaa syrjäytymisvaarassa olevien, etenkin miesten, sosiaalista kuntoutumista, terveyttä ja toimintakykyä sekä luoda edellytyksiä heidän koulutus- ja työllistymispoluilleen kotipaikkakunnan metsässä ja muussa luontoympäristössä toteutettavalla mielekkäällä toiminnalla. Tavoitteena on luoda työpajatoimintaan ja työllisyyspalveluihin tarkoitettu joustava kuntoutustoimijoiden ja Metsähallituksen sekä muiden luontoympäristöistä vastaavien tahojen yhteinen toimintamalli kuntoutujien osallisuuden vahvistamiseksi.

Oulun osahankkeen tavoitteena on kehittää työpajapalveluja ja lisätä työpajatoiminnan vaikuttavuutta kaupunkilaisnuorten syrjäytymisen ehkäisyssä luontotoimintoja kehittämällä. Hankkeessa tuetaan nuorten voimavaroja, edistetään osallisuutta, ja hyvinvointia sekä pystyvyyden tunnetta.

Erityisenä kehittämispainopisteenä nuorten miesten tuen tarpeiden tunnistaminen ja niihin vastaaminen luontotoiminnan avulla. Hankkeen aikana luodaan ja dokumentoidaan toistettavat tuloksekkaat luontotoimintamallit, joita voidaan käyttää itsenäisinä osina soveltaen esimerkiksi ennaltaehkäisevässä työssä tai tarpeen mukaisina kokonaisuuksina ns. korjaavassa työpajavalmennuksessa esim. starttivalmennuksessa.

Hankkeessa luodaan kehittämistyöyhteistyöverkosto Oulun alueen kuntatoimijoiden ja Metsähallituksen kesken luontotoiminnan kehittämiseksi kaupunkilaisnuorten ja työpajatoiminnan käyttöön.

Tutustu myös hankkeen YouTube-kanavaan.

Lisätietoja:

Anu Puhakka, p. 044 703 8283, Oulun osahankkeen projektikoordinaattori

Anu Kuustie, p. 044 703 8256, projektityöntekijä

Esa Salonen, p. 040 193 5127, projektityöntekijä

 

                     

Nuorten pajakeskus

Käyntiosoite
Tykistökatu 13, 90130 OULU
Avoinna klo 8 - 15

Postiosoite
PL 43, 90015 OULUN KAUPUNKI

Asiakastilaukset suoraan pajojen työvalmentajilta
(ei yksilövalmentajilta).
Katso yhteystiedot Työpajojen sisällöt -kohdasta.
 

 

Facebook - Oulun kaupungin nuorten työpajat  Instagram - Oulun kaupungin nuorten työpajat YouTube - Oulun kaupungin nuorten työpajat

Lounasravintola Makoisa

Makoisa on suljettuna poikkeustilan 18.3. - 13.4.2020 aikana.

Ruokalistallamme käytetään Viskaalin lähilihaa sekä lähi- ja luomutuotteita. Täydellinen ruokien tuoteseloste henkilökunnalta pyydettäessä.

Tykistökatu 13

 

Lisätietoja työpajoista
 

Laatukäsikirja 2017 (pdf)

Sovari - sosiaalisen vahvistumisen mittari 2018 (pdf)

Olemme jäsenenä Valtakunnallisessa Työpajayhdistyksessä (TPY).