Nuorten työpajat Nuorten työpajat

 

Työpaja - maailman siistein työpaikka!

Nuorten työpajoilla on monipuolisia työkokeilupaikkoja ja työpaikkoja 17-24-vuotiaille, työttömille oululaisille nuorille. Toiminnan avulla pyrimme edistämään nuorten työllisyyttä ja koulutukseen pääsyä.

Pajajakson kesto määräytyy yksilöllisen suunnitelman ja tarpeen mukaan. Pajajakso sisältää työtä pajalla, työelämään tutustumista sekä koulutuksia. Jakson aikana annetaan yksilöohjausta mm. ammatinvalintaan liittyvissä asioissa.

Hae työpajalle työpörssin kautta.  Voit myös ottaa yhteyttä suoraan yksilövalmentajiin tai jättää asiakkuuspyynnön.

Työpajatoimintaan voit tulla tutustumaan avoimien ovien päivinä.

 

 

 

 

 

 

Asiakastilaukset suoraan työpajojen työvalmentajilta/ohjaajilta.

Työpajojen yhteystiedot 

 

   

pajalleko

Hae työpajalle Työpörssin kautta tai jätä asiakkuuspyyntö


Olemme jäsenenä Valtakunnallisessa Työpajayhdistyksessä (TPY), joka tekee kehittämistyötä ja ennakoi työpajatoiminnan kehittymistä muuttuvassa toimintaympäristössä.

TallennaTallennaTallennaTallenna

Työpajojen sisällöt

Pajakeskuksen pajat

 

Autopaja

Autopajalla perehdytään autokorjaamotyöskentelyyn. Pajalla autoista ja mekaanikon alasta kiinnostuneet nuoret saavat tuntumaa käytännönläheiseen työhön. Teemme asiakkaille autojen pieniä huoltotöitä sekä korjauksia kuten rengastyöt, öljynvaihdot, jarrujen kunnostukset, määräaikaishuollot sekä pyöräntuennan korjaukset.

 

Keittiöpaja

Haluatko kehittää omaa ruuanlaitto- ja kodinhoitotaitoasi tai kokeilla soveltuvuuttasi keittiöalan ammatteihin? Keittiöpajalla pääset tekemään liha-, kala- ja kasvisruokia, jälkiruokia ja leivonnaisia sekä tekstiilihuollon töitä. Keittiöpajalle et tarvitse aikaisempaa osaamista tai koulutusta.

 

Kiinteistöhuolto- ja kunnossapitopaja

Kiinteistönhuolto- ja kunnossapitopajan työtehtävät koostuvat pajakeskuksen kiinteistön huoltoon ja kunnossapitoon liittyvistä tehtävistä. Paja tekee yhteistyötä Oulun kaupungin teknisen keskuksen kanssa kaupungin kiinteistöjen korjaus-, asennus- ja remonttitöissä. Paja työskentelee myös Ainolan puiston, Raatinsaaren ja Linnansaaren ulkoalueiden kunnossapitotöissä. 

 

Kädentaitopaja

Kädentaitopaja sopii käsi- ja taideteollisuusalasta kiinnostuneille. Toivomme sinulta kiinnostusta käsityöalan työtapoja ja materiaaleja kohtaan. Kädentaitopajan työt sisältävät mm. ompelua, kankaankuviointimenetelmiä, huovutusta ja kierrätysmateriaalien uusiokäyttöä. Kädentaitopajalla valmistetaan käsityötuotteita, esimerkiksi kierrätyskoruja ja käsinpainettuja sisustustekstiilejä. Opit tarvittavat taidot työn ohessa – et tarvitse aikaisempaa osaamista. 

 

Lounasravintola Makoisa

Lounasravintola Makoisassa saat työkokemusta ja rutiineja ammattikeittiössä työskentelyyn. Pystyt hyödyntämään hankkimaasi osaamista ja kehittämään ammattitaitoasi. Makoisassa työskentelet monipuolisesti keittiön eri tehtävissä. Saat valmennusta paitsi keittiöpäälliköltäsi, myös työelämävalmentajalta, joka tukee sinua jatkotyöllistymisessäsi. Makoisan työntekijänä sinulla on mahdollista päästä palkkatuettuun työsuhteeseen. Makoisassa voivat työskennellä nuoret, joilla on ravitsemusalan ammatillinen koulutus. 

 

Polkupyöräpaja

Polkupyöräpaja on sopiva sinulle, jos olet kiinnostunut tekniikasta ja/tai metallitöistä. Huollamme, kunnostamme ja rakennamme polkupyöriä. Vaihteistot, jarrut, renkaiden vaihdot ja paikkaukset tulevat tutuiksi. Perehdymme pajalla myös metallialan työtehtäviin, esimerkiksi työstöön ja liitostekniikoihin, kuten hitsausmenetelmiin. Aiempaa kokemusta et tarvitse, opastamme pajalla työtehtäviin. 

 

Puhtaanapitopaja

Puhtaanapitopaja sopii siivous- ja tekstiilihuoltoalasta kiinnostuneille. Pajalla tehdään päivittäissiivousta ja kausiluontoista siivousta ja tekstiilinhuoltoa. Opit pajalla siivousmenetelmiä ja pääset käyttämään siivouskoneita ja -laitteita. Pajalle tullessasi sinulta ei edellytetä aiempaa kokemusta tai koulutusta alalta. Opit tarvittavat asiat työtä tehdessäsi. 

 

Puutyöpaja

Puutyöpaja sopii puutyöalasta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille. Puutyöpajalla pääset tekemään tilaustuotteita puusta ja levytavarasta, kunnostamaan ja entisöimään huonekaluja sekä valmistamaan myyntituotteita. Aikaisempaa osaamista et tarvitse. 

 

Starttipaja

Starttipaja sopii sinulle, jos et vielä ole varma, mitä haluat tulevaisuudessa tehdä tai mietit voimavarojesi riittävyyttä työelämässä. Starttipajalla kokeillaan eri alojen työtehtäviä, kuten kädentaitoja, kuvataiteita, puu- ja metallitöitä, puutarhanhoitoa. Pajalla pääset myös retkeilemään. Starttipajalla työskennellään 1-4 päivää viikossa yksilöllisen suunnitelman mukaan. Startilta saat apua ja tukea arjen asioiden hoitamiseen. 

 

Taide- ja mediapaja

Taide- ja mediapajalla työskennellään teatteri-ilmaisun, kuvataiteiden, lyhytelokuvan, animaation ja valokuvauksen parissa. Pajalla tutustutaan kulttuuri- ja media-alan työhön, yrityksiin ja oppilaitoksiin. Taide- ja mediapaja toimii yhteistyössä eri kulttuuritoimijoiden kanssa sekä osallistuu omalla panoksellaan Oulun kulttuuritarjontaan. 

 

Viestintäpaja

Viestintäpaja sopii media-alasta ja graafisesta suunnittelusta kiinnostuneille. Toivomme sinulta kiinnostusta kuvallista ilmaisua, tietotekniikkaa tai muuta mediaa kohtaan. Pajalla pääset tekemään mm. mainosvideoita, julisteita ja radiolähetyksiä sekä 3D-tulostamaan, valokuvaamaan ja kuvittamaan. Työtehtävät ovat pääosin asiakastöitä. Opit tarvittavat taidot työn ohessa - aikaisempaa osaamista ei tarvita. 

 

Haukiputaan alueen pajat

 

Erä- ja liikuntapaja

Kiinnostavatko sinua erätaidot, luonto ja liikunta? Eräpajalla kokkailemme nuotiolla ja viihdymme luonnossa. Harrastamme liikuntaa monipuolisesti ja säännöllisesti. Lisäksi valmistamme eräaiheisia tuotteita ja varusteita. Sinun ei tarvitse olla aktiivinen liikkuja tai eräilijä, pelkkä kiinnostuskin riittää hyvin. Paja toimii Jatulin liikuntakeskuksessa, mikä mahdollistaa monipuolisen liikunnan harrastamisen. Paja osallistuu myös tapahtumien järjestämiseen. 

 

Raksapaja

Raksapaja sopii puu- ja rakennusalasta sekä pintakäsittelystä kiinnostuneille nuorille. Pajalla pääset tekemään yksilöllisiä ja räätälöityjä tuotteita asiakkaiden tarpeisiin. Raksapajalla opit puurakentamisen ja maalaamisen perusteet. 

 

Tuunipaja

Tuunipaja sopii sinulle, joka haluat oppia tekemään monipuolisia kädentöitä pehmeistä ja kovista materiaaleista. Tuunipajalla pääset harjoittelemaan myös arkielämässä tarvittavia taitoja ja saat käytännön apua elämän eri osa-alueissa. Pajalla otetaan huomioon jokaisen nuoren henkilökohtaiset tarpeet sekä tehdään yhteistyötä nuoren verkostojen kanssa. Tuunipajalta saat tukea tulevaisuudensuunnitelmiesi rakentamiseen. 

Kerhotoiminnat

Kerhotoiminta on päättynyt vuodelta 2017. Uudet kerhot alkavat alkuvuodesta 2018. Kerhoaikataulu julkaistaan tässä! 

 

Pajatoiminnan yhteystietoja

 • Käyntiosoite work Tykistökatu 13
  Postiosoite
  Nuorten pajakeskus,
  PL 43
  , 90015 OULUN KAUPUNKI
 • Puhelin
  Tilaukset
  cell Tilaukset suoraan pajojen työvalmentajilta

  Palvelupäällikkö
  Anneli Koistinen
  cell anneli.koistinen[at]ouka.fi
  044 703 8206

  Työpaja-asiantuntija
  Anu Puhakka
  cell anu.m.puhakka[at]ouka.fi
  044 703 8283

  Työpajaesimies
  Tuula Väisänen
  cell tuula.a.vaisanen[at]ouka.fi
  044 499 3240

  Yksilövalmentaja
  Jaakko Vetämäjärvi
  (Kädentaito-, puhtaanapito-, auto- ja keittiöpaja, sekä Lounasravintola Makoisa)
  cell jaakko.vetamajarvi[at]ouka.fi
  044 703 8312

  Yksilövalmentaja
  Sinikka Ruuhonen-Kuivas
  (Taide-ja media-, puutyö-, pyörä- ja kiinteistönhuoltopajat)
  work sinikka.ruuhonen-kuivas[at]ouka.fi
  040 027 4322

  Yksilövalmentaja (viestintäpaja), neuropsykiatrinen valmennus
  Heidi Rutanen
  cell heidi.rutanen[at]ouka.fi
  044 703 8207

  Yksilövalmentaja
  Anu Kuustie
  (Starttipaja)
  cell anu.kuustie[at]ouka.fi
  044 703 8256

  Yksilövalmentaja
  Esa Salonen
  (Erä- ja Liikuntapaja ja raksapaja)
  cell esa.salonen[at]oukafi
  040 581 7789

  Yksilövalmentaja
  Tiina Sorakangas
  (Tuunipaja)
  cell tiina.sorakangas[at]ouka.fi
  0400 629 320

  Työelämävalmentaja
  Aila Kytökangas
  work aila.kytokangas[at]ouka.fi
  050 593 4400

  Suunnittelija
  Sirpa Alapiessa
  cell sirpa.alapiessa[at]ouka.fi
  044 703 8252

  Palvelusihteeri
  Leena Viinikka
  cell leena.viinikka[at]ouka.fi
  044 7038217
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Lounasravintola Makoisan ruokalista

Viikko 4 (22.-26.1.)

 

Ma
Lammaskaalikeitto M,G
Myskikurpitsakeitto L,G
Mustikkahyve L,G

Ti   
Punajuuri-mustapapupihvit M
Korianterikastike L,G
Luomuperuna Runsas salaattipöytä

Ke  
Pyttipannu M,G
Kasvisruokailijan parempi pyttis M,G

To  
Janssonin kiusaus L,G
Spelttirisotto herkkusienistä ja pähkinöistä

Pe  
Lasagne Viskaalin jauhelihasta L
Munakoisolasagne L

 
 

VL = Vähälaktoosinen

L = Laktoositon

G = Gluteeniton

M = Maidoton

LÄ = Lähiruoka

LU = Luomuruoka

 

Tykistökatu 13

Lisätietoja työpajoista
 

Laatukäsikirja 2017 (pdf)

Tulosraportti 2016 (pdf)