Siirry suoraan sisältöön

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Suomi.fi-palvelua esitellään Oulussa keskiviikkona 18.10.2017 klo 11 – 19

Suomi.fi-verkkopalvelu uudistui kesällä. Väestörekisterikeskuksen ja valtiovarainministeriön yhdessä järjestämä Suomi.fi-kiertue rantautuu Oulussa kauppakeskus Valkeaan keskiviikkona 18.10.2017 klo 11 – 19.

Verkkopalveluun voi tutustua Valkeassa tablettien avulla. Palvelun asiantuntijat esittelevät palvelua ja opastavat sen käyttöön. Pisteellä voi muun muassa tarkistaa, mitä palveluita kotikunta tuottaa, miten viranomaiset lähettävät jatkossa viestejä palveluun ja miten siellä voi luoda sähköisen valtuutuksen.

Verkkopalvelun lisäksi esitellään myös Oulun kaupungin asiakaspalvelua ja yhteispalvelupisteitä.

Suomi.fi-kiertue ulotttuu yhteensä 28 kauppakeskukseen 22 eri paikkakunnalle.

Palvelut yhdestä paikasta

Suomi.fi-verkkopalvelu kokoaa julkisen hallinnon palvelut yhden luukun taakse. Verkkopalvelusta löytyvät kootusti kaikki julkisen hallinnon palvelut ja asiointikanavat. Palvelun avulla kansalainen voi muun muassa tarkistaa omat tietonsa eri viranomaisten rekistereistä ja asioida useiden julkisen hallinnon toimijoiden palveluissa yhdellä kirjautumisella.

Oulun kaupungin palveluihin liittyviä tietoja on kuvattu ja syötetty runsaasti Suomi.fi-palvelutietovarantoon (PTV). Kaikki palvelutiedot on kuvattu yhdenmukaisesti. Jatkossa tietoja on tarkoitus hyödyntää muuallakin kuin Suomi.fi-palvelussa.

Myöhemmin tänä vuonna Suomi.fi-palvelun avulla voi myös vastaanottaa viranomaisviestejä sähköisesti ja valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan. Palvelu on suunnattu kansalaisille ja yrityksille.

Verkkopalvelun lanseeraus on osa Kansallinen palveluarkkitehtuuri -ohjelmaa, jossa luodaan sähköisten palveluiden infrastruktuuri, joka helpottaa tiedon siirtoa eri organisaatioiden välillä ja tekee kansalaisten ja yritysten viranomaisasioinnista yksinkertaisempaa ja turvallisempaa.

 

Suomi.fi-palvelujen toteutuksesta vastaa Väestörekisterikeskus.

Tutustu Suomi.fi-verkkopalveluun: www.suomi.fi


Kokousasiakirjat Kokousasiakirjat