Ajankohtaista Haukiputaan suuralue

< Takaisin

Asukasillat 16.1.2019 Martinniemen koululla ja 7.2.2019 Haukiputaan kirjastolla

Tammikuun asukasilta Martinniemen koululla (Jokisuuntie 1) ke 16.1. klo 17-19

Haukiputaan tammikuun asukasillan teemana on asuinalueiden välinen eriarvoistuminen. Suomalaiskaupunkien asuinalueiden välistä eriarvoisuutta selvittänyt tutkimus on noussut viime aikaisessa uutisoinnissa esille. Yksi uutisoinnin esiin nostamista kaupunginosista on Martinniemi. 

Paneelikeskustelussa mukana:

- Vesa Puuronen, sosiologian professori, Oulun yliopisto 

- Pirjo Koret, sivistys- ja kulttuuripalvelujen aluepäällikkö, Oulun kaupunki 

- Pirjo Sirviö, hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja, Oulun kaupunginvaltuusto

Keskustelun puheenjohtajana toimii martinniemeläinen Ville Holopainen ja keskustelun fasilitaattorina rehtori Sirkku Pennanen.

Asukasiltaan osallistujat voivat illan aikana antaa kirjallisestikin palautetta ja kehittämisehdotuksia Haukiputaan aluetta koskien teemoista:

 

-nuoret

-asuinalueen merkitys hyvinvointiin

-osallisuus ja vaikuttaminen

 

Martinniemi on koko kaupungin näkökulmasta monin tavoin esimerkillinen alue osallisuuden ja yhteisöllisyyden toteutumisen ja kehittämisen kannalta. Asukasillassa on mahdollista ryhtyä kokoamaan osallisuuden edistämisestä, yhteisötoiminnan ja kuntalaisvaikuttamisen vahvistamisesta ja alueen kehittämisestä kiinnostuneita kuntalaisia visioimaan tulevaisuusorientoitunutta alueen osallisuuden kehittämissuunnitelmaa tai aluevisiota. Tämä voidaan toteuttaa MartinRenkaan ja kaikkien asiasta kiinnostuneiden alueen uusien ja jo mukana olevien toimijoiden kanssa tiiviissä yhteistyössä.

Alueen asukkaiden ja toimijoiden tiivis yhteistyö on tavoiteltava päämäärä, jota Oulun kaupungin kuntalaisvaikuttamisen ja yhteisötoiminnan tiimi tukee yhdessä muiden kaupungin toimijoiden kanssa. Kuntalaisten suunnittelema visio voisi olla osallisuuden ja vaikuttamisen ohjelman (https://www.ouka.fi/oulu/yhteisotoiminta/osallisuuden-ja-vaikuttamisen-ohjelma) hengessä vaikkapa ”Yhdessä tekemisen Haukipudas”. Tule mukaan keskustelemaan ja ideoimaan!

Lämpimästi tervetuloa asukasiltaan! Tilaisuus on kaikille kuntalaisille avoin.

Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen.

 

 

Helmikuun asukasilta Haukiputaan kirjastolla (Jokelantie 1) to 7.2.2019 klo 17-19

Aiheina muun muassa:

-Aluellisen toimintarahan hakemukset: hakemuksia saapunut 17 kappaletta (yht. 13 850 €). Alueelle on varattu toimintarahaa 11 188 €.

-Lyhyt esittely ja mahdollisuus vaikuttaa Oulun kaupungin valmistumassa olevaan vuorovaikutussuunnitelmaan.

  • Vuorovaikutussuunnitelman toimenpide-ehdotuksissa on mm. kohta: ”Asukkaat laativat omalle alueelleen kehittämisvision. Vision pohjana käytetään kaupunkistrategiaa ja aluetta koskevaa tietoa.”

-Suunnitellaan tulevan vuoden toimintaa ja keskustellaan tammikuussa järjestetyn Martinniemen asukasillan jatkotoimista. Tiivistetäänkö yhteistyötä alueella? Laaditaanko alueelle asukaslähtöisesti kehittämisvisio? Ketä tässä voisi olla mukana?

-Keskustelussa myös Haukiputaan aluekirjaston sekä Haukiputaan Oulu10-palvelupisteen tilanne

-Muut mahdolliset asiat

Asukasilta on kaikille kuntalaisille avoin. Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen.

Lämpimästi tervetuloa!

 

 

 

Maaliskuun asukasilta järjestetään Jatulissa. Keskustellaan siitä, mitä mahdollisuuksia Jatuli antaa alueen asukkaiden osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistamiselle.

Keskusteluissa mukana sivistys- ja kulttuuripalveluiden aluepäällikkö Pirjo Koret.

Jakolinkki