Ajankohtaista

< Takaisin

Yhteistyöryhmien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat tapasivat 29.5.2013

Reilut kaksikymmentä yhteistyöryhmien puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa kokoontui keskiviikkona 29.5.2013 Kirkkotorin koulutuskeskukseen. Illan aikana puheenjohtajat ja Oulun kaupungin kuntalaisvaikuttamisen tiimi pääsivät tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan kuntalaisvaikuttamisesta ja alueellisten yhteistyöryhmien toiminnasta.

Tilaisuuden aluksi hallintojohtaja Ari Heikkinen kertoi lyhyesti kaupungin ajankohtaisista asioista ja lähidemokratiatoimikunnan puheenjohtaja Jari Laru toi toimikunnan terveiset. Yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka puolestaan kertoi kuntalaisvaikuttamisen ja yhteisötoiminnan ajankohtaisista asioista sekä yhteistyöryhmien merkityksestä ja puheenjohtajien roolista. Kaukovainio-Hiirosen suuralueen yhteistyöryhmän puheenjohtaja Marjut Rousu kertoi mitä yhteistyöryhmän toiminta on konkreettisesti ollut, ja illan päätteeksi lehtori Terhi Kemppainen Oulun seudun ammattikorkeakoulusta opasti tehokkaista ja toimivista kokouskäytänteistä.

Keskustelua ja kysymyksiä herättivät niin kaupungin taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden suunnitelmat kuin yhteistyöryhmien toimintatavat. Erityisesti alueiden luottamushenkilöitä toivottiin aktiivisemmin mukaan yhteistyöryhmien toimintaan ja viestinnän tehostamiseksi kaivattiin erilaisia toimintatapoja.

Oulussa toimii 21 alueellista yhteistyöryhmää, mutta puheenjohtajilla ei ole ollut aikaisemmin mahdollisuuksia tavata toisiaan ja keskustella yhdessä ajankohtaisista asioista. Ajatusta puheenjohtajien säännöllisistä tapaamisista pidettiin hyvänä, ja seuraava tapaaminen järjestetään syksyllä 2013. Toiveena oli erityisesti keskustelun mahdollistaminen ajankohtaisista asioista, mutta myös hyvien käytänteiden jakaminen nähtiin tärkeänä.
 

Jakolinkki