Muistiot

< Takaisin

2013 - 6 Ylikiimingin suuralueen yhteistyöryhmän kokous 12.12.2013, muistio

Ylikiimingin suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: 12.12.2013 klo 15:00

Paikka: Ylikiimingin asukastupa, Harjutie 18

1. Kokouksen avaus
Kokous avattiin klo 15:10.

2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Kari Honkakoski (pj.), Lasse Haapamäki, Eetu Klemetti, Aune Koistinaho, Heikki Koistinen, Heidi Kokko, Marjatta Koret, Helinä Siltakoski, Nina Himsworth (siht.).

3. Ylikiimingin suuralueen yhteistyöryhmän toimintasuunnitelma vuodelle 2014
Keskusteltiin ensi vuoden yhteistyöryhmän toimintasuunnitelmasta. Mietittiin, mitä asioita haluttaisiin ensi vuoden aikana nostaa esille, ja mihin haluttaisiin vaikuttaa. Päädyttiin nostamaan esille seuraavia asioita, joko asukasilloissa tai yhteistyöryhmän kokouksissa.
• Rakentaminen haja-asutusalueilla, uuden rakennusjärjestyksen kommentointi / käsittely.
• Hyvinvointipisteen sisältö.
• Kevyen liikenteen valaisu, ja kevyen liikenteen suunnitelmat (Rekikylän ja Vesalan välillä oleva kevyen liikenteen valaisu. Kevyen liikenteen väylän rakentamissuunnitelmat Vesalasta Nuijamiesten lavalle / Hiltukylään asti).
• Uudet yksityistieavustuskäytännöt.
• Lisäksi todettiin, että Terviisi-aluetiedotetta pyritään tekemään ensi vuonnakin kaksi kappaletta.


4. Alueellisen toimintarahan hakeminen
• Vuodelle 2014 jokainen toimija hakee itse toimintarahaa siihen tarkoitetulla lomakkeella. Toimintarahan hakuaika on nyt, ja hakemukset on lähetettävä joulukuun loppuun mennessä. Avustus on tarkoitettu erityisesti yhteisöllisiin tapahtumiin ja tempauksiin. Avustushakemukset käsitellään tammikuun yhteistyöryhmän kokouksessa, jonka jälkeen ne menevät lähidemokratiatoimikunnalle vahvistettavaksi. Tämän jälkeen hyväksytty avustus maksetaan suoraan hakijan tilille. Avustuksen saaja raportoi avustuksen käytöstä tapahtuman / hankkeen toteuduttua.
• Kokouksessa jaettiin hakulomakkeita toimintarahan hakemista varten.

5. Ajankohtaiset asiat ja kuulumiset
• Kari kertoi, että Ylivuotolla oli viime lauantaina ollut joulujuhla, jossa oli n. 40 osallistujaa. Juhlaan ei ollut osallistumismaksua, vaan vapaaehtoinen maksu. Tämä koettiin toimivaksi ratkaisuksi.
• Marita kertoi Juopulin kuulumisia. Nero-rahan turvin oli järjestetty kesällä kaksipäiväiset lasten liikuntapäivät. Yhdistyksen vuoden teemana on ollut nuoret. Kylätalon ulkorakennusta kunnostetaan nuorisotilaksi, jossa on tarkoitus järjestää kursseja ja jonkin tyylistä pajatoimintaa. Rakentaminen tehdään vapaaehtoisvoimin. Kylän nuoret ovat innoissaan suunnitelmista. Kylätalossa on pikkujouluja pitäneet monet tahot. Seurakunnan kanssa on pidetty kauneimmat joululaulut. Ensi viikon perjantaina on oman kylän joulujuhla.
• Aune kertoi, että Hiltukylän kyläyhdistyksen toiminta on hieman hiipunutta tällä hetkellä. Keskiviikkona oli ollut vanhusneuvoston kokous, josta Aune kertoi myös kuulumiset.


6. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Seuraava kokous 30.1. klo 17. (Huom. uusi kellonaika!)
Kokous päätettiin klo 16:30.


 

Jakolinkki