Muistiot

< Takaisin

2013 - 4 Ylikiimingin suuralueen yhteistyöryhmän kokous 12.9.2013, muistio

Ylikiimingin suuralueen yhteistyöryhmän kokous


Aika: 12.9.2013 klo 15:00

Paikka: Ylikiimingin asukastupa, Harjutie 18


1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 15:05.


2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Kari Honkakoski (pj.), Aune Koistinaho, Lasse Haapamäki, Olavi Isokoski (saapui klo 15:25), Helena Ollanketo (poistui klo 15:50), Helinä Siltakoski, Ilona Suppanen (poistui klo 15:50), Nina Himsworth (siht.)


3. Jätehuoltomääräysten päivittäminen – Ilona Suppanen, palvelupäällikkö, yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut
• Jätehuoltomääräysten päivityksen tarkoituksena on saada alueen jätehuoltomääräykset vastaamaan muuttunutta jätelakia. Myös vuoden alussa tehty kuntaliitos edellyttää jätehuoltomääräysten yhdenmukaistamista vuoden loppuun mennessä, tällä hetkellä Oulussa, Haukiputaalla ja Yli-iissä kaikissa omat määräykset. Lisäksi myös vuonna 2012 Oulussa aloittanut jätteenpolttolaitos vaikuttaa sekin jätehuollon järjestämiseen.
• Jätehuoltomääräykset on päivitettävä tämän vuoden loppuun mennessä.
• Ilona esitteli jätehuoltomääräysten muutoksia, mm. pienkerrostaloille ja pienrivitaloille uutena tulee, että on oltava keräysastiat myös keräyslasille ja pienmetallille.
• Kiinteistöjen jäteastioiden tyhjennysväli tihentyy.
• Myös vapaa-ajan asuntojen osalta on oltava jonkin jätteenhuoltofirman asiakkaana, ainakin kesän aikana.
• Uudet määräykset tulevat voimaan ensi vuoden alusta.
• Sovittiin, että Nina lähettää jätehuoltomääräysten luonnoksen ja lausuntopyynnön yhteistyöryhmän sähköpostilistalle, Ninalle voi lähettää kommentteja ja perusteluita 8.10. mennessä. Nina toimittaa kommentit sitten eteenpäin.
• Ruskon kaatopaikalla olevaan Oivapisteeseen kotitaloudet voivat jättää maksutta pahvia, paperia, keräyskartonkia, metallia, puhdasta puuta (ilman minkäänlaista käsittelyä, naulat eivät haittaa), alle 1 m3 verran painekyllästettyä puuta, pakkauslasia, autonrenkaita vanteiden kera tai ilman, sähkö- ja elektroniikkaromua sekä vaarallisia jätteitä. Lisätietoja: http://oulu.ouka.fi/jatehuolto/palvelut/vastaanottopaikat/oivapiste.html


4. Terviisi - aluelehden suunnittelu
• Terviisi ilmestyy viikolla 45. Aineisto on lähetettävä viimeistään 7.10. asukastuvan sähköpostiin: ylikiimingin.asukastupa@gmail.com
• Käytiin läpi Lassen tekemää lehden sisältösuunnitelmaa ja mietittiin muita sisältöjä.
• Helena oli laittanut sisältöehdotukseksi Onni palveluliikenteen ja terveyskeskuksen suunnitelmat. Päätettiin, että Nina tiedustelee näitä.

5. Ajankohtaiset asiat ja kuulumiset
• Kari: Vuoton järvessä on ollut tänä kesänä sinilevää niin paljon, että ei ole voinut uida tai käyttää saunavetenä. Ely-keskukselle on toimitettu näyte. On ollut huonoja kesiä aikaisemminkin. Vähävuoton järven tilanne on ollut hyvä.
• Aune: Hiltukylän kyläyhdistyksen hallituksen kokous pidetty, leikkikenttätalkoot ollut, hiihtolatu aiotaan taas tehdä. Vanhusneuvostossa on käsitelty esitystä 70-vuotiaille tarkoitetusta vanhusneuvolasta.
• Helinä: Asukastupa ollut koko kesän auki, lounasta tarjotaan joka viikonpäivä. Toimintaa ollut mukavasti, bingo on tarkoitus taas aloittaa.
• Lasse: Nuijamiesten kesä ollut urheilullisesti hyvä, SM-kisoista tuli 2 mitalia, Janne Ukonmaa-aholle ja Merja Perätalolle. Janne ja Merja olivat mukana myös Suomi-Ruotsi – maaottelussa. Erityisesti suunnistuksessa oltu aktiivista. Tanssilavakesä on ollut kaikkien aikojen paras yleisömäärällisesti.
• Nina: Juhlavuoden Kansankäräjät 13.–27.10. Maksuttomat pääsyliput tulevat jakoon 16.9. alkaen. Bussikuljetukset Ylikiimingistä klo 15.45, ent. kunnantalon pihalta. Ilmoittautuminen maksuttomiin bussikyyteihin viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Ilmoittautuminen Rita Iivarille, rita.iivari@ouka.fi, tai p. 050 570 9478. Lisätietoja: http://www.ouka.fi/oulu/juhlavuosi2013/juhlavuoden-kansankarajat


6. Kokouksen päättäminen
Kokous päättyi klo 17:20.
Seuraava kokous pidetään 7.11.2013.


 

Jakolinkki