Ritaharju-Kuivasjärvi-Pöllönkangas

Oletko kiinnostunut oman asuinalueesi asioista? Tule mukaan asukasiltoihin keskustelemaan ja vaikuttamaan omaa asuinaluettasi ja koko kaupunkia koskeviin ajankohtaisiin asioihin. 

Tähän alueeseen kuuluvat kaupunginosat: Kuivasjärvi (sis. Ahvenoja, Oinaansuo, Pöllönkangas ja Jylkynkangas), Kuivasranta, Ritaharju (sis. Aaltokangas, Varpumetsä, Varpukangas, Vähäoja), sekä Teknologiakylän alue.

Kaikille kuntalaisille avoimiin asukasiltoihin ovat tervetulleita kaikki alueen asioista kiinnostuneet asukkaat, yhdistykset ja luottamushenkilöt.

Asukasilloista tiedotetaan tämän sivun Ajankohtaista-palstalla  ja yhteisötoiminnan alueellisen sähköpostilistan kautta. Asukasiltojen lisäksi sähköpostilistalla tiedotetaan alueen ja koko kaupungin ajankohtaisista asioista. 

Alueen omalle sähköpostilistalle pääset mukaan lähettämällä sähköpostia kuntalaisvaikuttamisen koordinaattorille.

Puheenjohtajat
Marita Hopia
Seppo Salonen
Anne Huotari, anne.huotari(at)mail.suomi.net
Kati Eklund

Puheenjohtajisto yhdessä palvelukeskittymän edustajien kanssa kokoaa asukkaat, yhdistysten ja järjestöjen sekä julkisen ja yksityisen sektorin toimijat kiinteäksi alueelliseksi verkostoksi, joka vahvistaa alueellista yhteisöllisyyttä ja kaiken ikäisten osallisuutta.

Mukaan asukastoimintaan?

Tule mukaan asukasiltoihin ja ilmoittaudu alueen toimikuntiin. Toimikuntia tällä 12 000 asukkaan alueella on mahdollista koota tärkeiksi koettujen asioiden ympärille esimerkiksi:

  • Kuivasjärvi - järven historia, tilanne nyt, tulevat toimenpiteet jne.

  • Alueellisuus - alueen historia, identiteetti, alueen vanhan historian ympärille rakentuva.

  • Yhteisöllisyys - tukee lapsen ehyen opinpolun toteutumista, vahvistaa asuinalueiden sitoutumista toisiinsa rakentaen ”me-henkeä” ja turvallisuutta alueelle.

Ajankohtaista

< Takaisin

Yhdessä kehittämään kaupungin hyvinvointipalveluita, Ritaharjun monitoimitalo 26.1.2016 klo 18.00

Yhdessä kehittämään kaupungin hyvinvointipalveluita

Oulun kaupunki kutsuu erityisesti pohjoisella hyvinvointialueella asuvat ja muut asiasta kiinnostuneet mukaan palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Tilaisuudet järjestetään:

• 14.1. Haukiputaan lukio (auditorio) (Länsituuli 1)

• 21.1. Tuiran koulun ruokala (Koskitie 27, käynti S-marketin takaa)

• 26.1. Ritaharjun monitoimitalo (Ritakierros 2)

Kaikki tilaisuudet alkavat klo 18. Tilaisuuksien aluksi kahvitarjoilu.

Oulun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat tulevien hyvinvointikeskusten ja -alueiden myötä. Palveluita toteutetaan tulevaisuudessa neljällä hyvinvointialueella (pohjoinen, itäinen, keskinen ja eteläinen) kuuden hyvinvointikeskuksen kautta: Haukipudas, Tuira, Kiiminki, Myllyoja, Kontinkangas ja Kaakkuri. Toiminnassa ovat jo Kiimingin ja Kontinkankaan hyvinvointikeskukset, ja muut hyvinvointikeskukset käynnistyvät hallinnollisesti ja osin toiminnallisesti vaiheittain vuoden 2016 aikana. Kokonaisuutenaan toiminnan muutokset ajoittuvat useammalle vuodelle liittyen mm. toimitilaratkaisuihin.

Vuoden 2016 alusta suunnittelutyö laajenee koskemaan pohjoista hyvinvointialuetta, joka tulee sisältämään Tuiran ja Haukiputaan hyvinvointikeskukset. Hyvinvointikeskukset tulevat tarjoamaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita nykyisten Haukiputaan, Tuiran, Rajakylän ja Kaijonharjun terveysasemien asiakkaille. Hyvinvointikeskusten suunnittelussa huomioidaan myös kunnan muiden sektoreiden, yksityisten palveluntuottajien ja kolmannen sektorin toiminta.

Tilaisuuksissa on mukana hyvinvointipalveluiden johdon edustus sekä eri toimialojen asiantuntijoita. Yhteisen keskustelun virittämiseksi tilaisuudessa esitellään mm. väestön hyvinvointiin ja palveluiden saatavuuteen liittyvää tietoa. Kuntalaisilta toivotaan näkemystä erityisesti palveluiden kehittämistarpeista sekä myös näkemyksiä siitä, mikä tällä hetkellä nähdään erityisen toimivana.

Tervetuloa!

Lisätietoja: asiantuntija Maarit Niva, maarit.niva@ouka.fi, p. 050 5922021.
 

Jakolinkki

Lisätietoja

Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori
Sara Inkeröinen
044 703 1696
sara.inkeroinen@ouka.fi

Asukasyhdistykset

Kuivasjärven pienkiinteistöyhdistys (Kuivasjärven Seutu)
Yhdistys Facebookissa

Ritaharjun asukasyhdistys ry
Asukasyhdistys Facebookissa 

Alueen palvelut

Tuiran hyvinvointikeskus
Linnanmaan liikuntahalli
Ritaharjun kirjasto
Ritaharjun nuorisotila

Koulut

Pöllönkankaan koulu (1-9)
Pöllönkankaan koulun Kuivasjärven yksikkö (1-6)
Ritaharjun koulu (1-9)

Päiväkodit

Ahvenoja
Kuivasjärvi
Kuivasranta
Pöllökangas
Ritaharju
Teknologiakylä
Tuulikello

Sähköiset palvelut

Digiopastusta kirjastoissa
Lapsiperheiden palvelut
Oulun omahoito

Kokoontumistilat

Koulu- ja päiväkotitilat

Tapahtumayhteistyö