3a Oulujoki (Rautasilta - Muhoksen raja)

Verkkokalastus on sallittua enintään 3 verkolla 1.1-14.8 ja 1-31.12. Solmuväli on vähintään 45 mm.

Katiskat katiskapyynti on sallittu enintään 10 katiskalla kalastajaa kohden.

Koukkupyynti yhdelle kalastajalle sallitaan enintään 20 koukkua. Koukkupyynti sallitaan vain jääpeitteen aikana. Iskukoukkujen käyttö on kielletty.

Uistelu ja heitto-onginta on sallittua kalastonhoitomaksulla tai kalastajan iän ollessa alle 18 tai 65 vuotta täyttänyt, mutta vain yhdellä vavalla ja vieheellä. Useamman vavan käyttö vaatii kaupungin kalastusluvan. Kaupungin kalastusluvalla on oikeus kalastaa veneestä enintään 4 vavalla ja rannalta enintään 2 vavalla.

Pilkkiminen ja onkiminen on kalastuslain mukaisesti ilmaista, mutta vain yhdellä vavalla.

Ravustus on sallittua vuosittain 1.8.-28.8. kaupungin ravustusluvalla.

Talvinen täkyonginta eli ismetkalastus on sallittu Oulun kaupungin uisteluluvalla ilman vaparajoistusta.

Kiellot ja rajoitukset
Lyijypainojen käyttö on kielletty. Lohen alamitta on 60 cm. Rasvaevällinen taimen on rauhoitettu. Rasvaeväleikatun taimenen alamitta on 50 cm. Lohi, meritaimen ja vaellussiika on rauhoitettu 1.9-30.11..Harjus on rauhoitettu 1.4-31.5. Harjuksen alamitta on 35 cm. Kuhan alamitta on 42 cm. Vapaa-ajan kalastuksessa saalisrajoitus on enintään 1 lohi tai taimen kalastajaa kohti vuorokaudessa. Kirjolohen saalisrajoitus on enintään 2 kpl vuorokaudessa.

Kalastusalue Karttatiellä

Kalastusluvat voi ostaa kalapassi-linkin kautta

Oulun kaupungin kalastuslupia voi ostaa www.kalapassi.fi -sivustolta. Palvelua ylläpitää Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry. Oulun kaupungin kalastuslupiin lisätään 1,50 €/ostotapahtuma, joka on palvelun tuottajan perimä maksu ohjelman ylläpidosta.

Kalastuslupia voi ostaa myös seuraavista Oulun kaupungin asiointipisteistä: Oulu10, Haukipudas ja Oulunsalo. Myös palvelupisteistä ostetut kalastusluvat tallennetaan www.kalapassi.fi -sivustolle, tästä johtuen kalastuslupamaksuihin lisätään 1,50 € palvelumaksu.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Metsätalousinsinööri
    Juho Kuukasjärvi
    work 044 703 2383
  • Sähköposti
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.