Pyöräilyreittejä

Oulunliikenne.fi -palvelusta näet tarkemmin pyöräreittien sijainnit, talvikunnossapidon tilanteen sekä pyöräilijämäärän eri reiteillä.

Pyöräilyreittikartasta löydät muun muassa pyöräilyn pääreitit sekä kolme erilaista luontokohdereittiä.

  • Kahden järven reitti (17 km) suuntaa Kuivasjärvelle ja Pyykösjärvelle. Matkalla voi piipahtaa virkistäytymään kasvitieteelliseen puutarhaan.
  • Oulujoen reitti (26 km) seurailee Oulujoen vartta ja ulottuu Turkansaaren ulkomuseolle asti.
  • Merellinen reitti (10 km) sisältää paljon nähtävää sekä useita käyntikohteita. Se sopii hyvin kaikenikäisille. Koskikeskuksen kiertävä reitti kulkee mm. Ainolan puiston kautta ja ulottuu Nallikariin. 

Kysy pyöräilykarttoja esimerkiksi Oulun kaupungin matkailuneuvonnasta.

Pyöräilyynkin sopivia talviulkoilureittejä

Kaakkurin liikun­tamaassa, Hietasaaressa, Meri-Toppilassa ja Pikisaaressa on pyöräilijöillekin soveltuvia talviul­koi­lu­reittejä. Reittejä pidetään auki viikoittain talvikauden aikana lanaamalla. Reitin leveys on noin 80 cm. Opaskyltit ohjaavat reitistöllä kulkua.

Kaakkurin reitti

Kaakkurissa sijaitseva pyöräilyreitti on monipuolinen kuntoilijoiden ja ulkoilijoiden suosima talvipyöräilykohde. Pyöräilyuraa pidetään kunnossa lanaamalla sitä säännöllisesti talvikauden ajan. Talvipyöräilyreitti on tarkoitettu ensisijaisesti maastopyörillä ja läskipyörillä liikkuville. Maasto on vaihtelevaa, mäkistä ja sisältää vaativuudeltaan helppoja ja keskitasoisia pyöräilyosuuksia. Reitin pituus on 8 km. 

Hietasaaren reitti

Hietasaaren talviulkoilureitti on suunnattu kävelijöille ja pyöräilijöille. Reitin pituus on 5 km ja se kulkee osana kevyenliikenteen väylää. 

Meri-Toppilan reitti 

Meri-Toppilan puistoalueella sijaitseva talviulkoilureitti sijaitsee Oulujoen suistoalueen pohjoispuolella Perämeren rantamaisemissa. Polulta aukeaa näkymät lumen peittämälle meren jäälle. Aurinkoisina talvipäivinä se onkin suosittu ulkoilualue nuotiopaikkoineen. Reitti on tarkoitettu kävelijöille ja pyöräilijöille. Meri-Toppilan puistoalueen reitin pituus on 2,5 km. 

Pikisaaren reitti

Pikisaaren ympäri kiertävä talviulkoilureitti on tarkoitettu kävelijöille ja pyöräilijöille. Reitin kokonaispituus on noin 2 km ja se liittyy olemassa oleviin kevyenliikenteen reitteihin. Reittiä pidetään auki lanaamalla talvikauden aikana viikoittain.

Kävijät liikkuvat talviurheilureiteillä omalla vastuulla. Ethän jätä roskia maastoon.