Jääsalontien ja Paperitehtaantien liittymäalueen katu- ja ympäristösuunnitelmat

Kaupunginosat Limingantulli, Nuottasaari
Kuva, Jääsalontie.

Kadut ja liikenne -yksikkö lähettää hyväksymiskäsittelyyn Jääsalontien ja Paperitehtaantien liittymäalueen katu- ja ympäristösuunnitelmat.

Suunnittelualue rajautuu katujen ja yhdistettyjen kävelyn ja pyöräilyn väylien osalta voimassa olevien kaavojen (kaavatunnus 564-1738, 564-1160, 564-583, 564-799 ja 564-1889) mukaisiin katualueen rajoihin.

Suunnittelualue on Jääsalontie, Paperitehtaantien liittymän molemmin puolin, rautateiden tasoristeysten väliseltä alueelta. Paperitehtaantien suuntaan suunnittelualue ulottuu tontin rajaan saakka. Suunnittelualueeseen kuuluu lisäksi Jääsalontien suuntainen yhdistetty kävelyn ja pyöräilyn väylä, kadun suunnittelun mukaisessa laajuudessa sekä yhteys Paperitehtaantien tulevaan yhdistettyyn kävelyn ja pyöräilyn väylään.

Mitä rakennetaan?

  • Uusi keskisaarekkeellinen kääntymiskaista Jääsalontieltä Poikkimaantien suunnasta Paperitehtaantielle kääntyville.
  • Nykyistä kääntymiskaistaa jatketaan Jääsalontieltä Limingantullin suunnasta Paperitehtaantielle kääntyville. 
  • Kääntymiskaistat mitoitetaan HCT-rekoille soveltuviksi Nuottasaaren tehdasalueen tarpeiden mukaisesti. 
  • Kääntymiskaistojen suunnittelun tavoitteena on tehdasalueen ja Jääsalontien yleisen liikenteen toimivuus myös tulevaisuudessa, kun Paperitehtaantien raskaan liikenteen liikennemäärät Stora Enson tehdasinvestointien myötä kasvavat.
  • Jääsalontien läntisempi linja-autopysäkki odotustiloineen siirtyy ja itäisempi linja-autopysäkki uusitaan.
  • Tehdasalueen suuntaan yhdistetyn kävelyn ja pyöräilyn väylä vaihtuu Paperitehtaantien toiselle puolelle tehdasalueen suunnitelmien mukaisesti ja niihin liittyvänä.

Rakennussuunnitelmat valmistuvat kevään 2024 aikana ja hankkeen rakentaminen on tavoitteena toteuttaa loppukesällä ja syksyllä 2024. 


Hankesivulla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa. Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat suunnittelun edetessä. Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona, pyydä rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta: katusuunnitelmat@ouka.fi.

 

Eteneminen

Käynnistysvaihe

Valmis

Ehdotusvaihe

Meneillään

Hyväksymisvaihe

Tulossa

Rakentamisvaihe

Tulossa

Yhteystiedot

Kohteen sijainti