Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Tiedotteet korona

< Takaisin

Uimahallit ja liikuntapaikat voivat avata ovensa 24.5. alkaen Oulussa

Oulu on siirtynyt alueellisen koordinaatioryhmän päätöksen mukaan koronaepidemian perusvaiheeseen. Uimahallit ja kaupungin tiloissa olevat liikuntapaikat voivat avata ovensa kaikille kuntalaisille 24.5. alkaen. Tarkka avautumispäivä kannattaa tarkistaa kyseisin liikuntatilan verkkosivulta. Aikuisten ryhmäliikunta sallitaan myös sisätiloissa 24.5. alkaen. 

Kaikessa toiminnassa tulee kuitenkin ottaa huomioon terveysturvallisuus ja on huolehdittava, että tartuntatautilain pykälän 58c edellyttämät toimet huomioidaan. Tämä tarkoittaa, että yleisölle avoimien tilojen tai rajattujen ulkotilojen hallinoivan on huolehdittava, että

  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus riittäviin turvaväleihin
  • näkyvillä tulee olla toimintaohjeet tartuntojen leviämisen estämiseksi, kuten ohjeistus käsien puhdistamiseen
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tulee tehostaa

Oululaisia pyydetään edelleen huolehtimaan turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä käyttämään maskia.

Oulussa hyvinvointilautakunnan asettamat vielä jäljellä olevat koronarajoitukset ovat voimassa 23.5.2021 saakka, ja ne raukeavat 24.5.2021 alkaen. Hyvinvointilautakunta on perunut huomisen kokouksensa 20.5.2021.

Kokoontumisrajoitusten osalta Oulussa noudatetaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksiä. Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 20 henkilöön aluehallintoviraston päätöksellä.

Jakolinkki